Дата и час: 18 Яну 2026, 20:54

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Юридически английски
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2006, 11:01 
Здравейте! Разбрах,че се провеждат курсове по Юридически английски в университета.Попитах в Отдел Студенти,но познайте някой светна ли ме по въпроса(знам,че езиците са в 4ти блок,но не мисля,4е курсът е там).Ако някой е минал през това ,нека ми помогне с малко инфо.Предварително благодаря:)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2006, 12:50 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
за първи път чувам за такова животно, но си попитала на грешното място,отдел студенти де факто служи само да си плащаш таксата, питай или в методологическия /4 ет. не знам си кои кабинет...301 или 314..нз/ или в деканата, Младжова трябва да е наясно

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2006, 19:32 
Легендарен флуудър
Аватар

Младжова трябва да е наясно?4е тя кога е била наясно,Бамбу4а? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2006, 23:49 
В началото бе словото

мисля ,че се провеждаше в сряда от 10:30.ще попитам,има хора от групата ми ,които ходят

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2006, 01:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
тоя курс не е ли платен?!?

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2006, 10:38 
В началото бе словото
Аватар

Юридическият английски е от 10:30-12ч. Advanced level и от 9-10:30ч. Intermediate level във 2 блок, 114 стая всяка сраяда. Още не съм ходила, но мисля да го посетя следващата седмица. Но доколкото чувам от колеги, не е много полезно- предимно се четат текстове и се научава по някоя друга нова дума:) Все пак е напълно безплатно...., защото е факултативен за Право!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Юридически английски
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2009, 08:24 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
Да не пускам нова тема...
2 варианта:
[url]bgidlo.org[/url] - 100 часа, 500 лв., сертификат някакъв си техен.
и http://www.atlas-lc.com - 90 часа, 250 лв., за сертификат нино не искат да ми кажат обаче-документ за положени часове давали... :?:
250 лв отгоре не ми бодат, но ако се налага... ЮА искат всички.
На мен и двете нищо не ми говорят, ако някои има информация моля да сподели :scratch: :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2010, 13:47 
В началото бе словото

Колеги някой има ли актуална информация относно курсове за юридически английски?Аз намерих в Училища ЗА Европа някой знае ли нещо за тях?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 17:32 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 108 пъти.
А има ли "биологически английски" :lol: или нещо такова, щом има юридически? Понеже за специалността Молекулярна биология, която ми е 1-во желание и би трябвало да ме приемат, ми казаха /напълно достоверен източник/, че в горните курсове много уроци и информация били само на английски и някакви такива страшни за мен неща т. к. не съм много добре с английския. :oops: Та искам да попитам този факултативен английски специализиран ли е със самите факултети и специалности? Извинявам се за офтопика, ама бях питала за това в една друга тема, но там не ми отговориха, а сега като видях тоя юридически английски и си помислих, че трябва да е така и за другите специалности.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 10:54 
В началото бе словото

Езикова школа Айли предлага курсове по юридически английски език. Курсът подготвя учащите за изпита ILEC - както повечето от четящите този форум знаят, това е сертификат за владеене на правен ангийски, който има тежест по цял свят. Изпитът се провежда от Cambridge University Press, като всяка година има по няколко изпитни дати.
В езикова школа Айли курсът е разделен ан 2 модула. Всеки модул е с продължителност 80 учебни часа. Таксата на обучението е 320 лв., като тя може да бъде заплатена и на две вноски. За всеки от двата модула имаме стартиращи дати през месеците септември, октомври, януари и февруари.
Информация за темите, засегнати в курса, можете да намерите на http://uroci.eu/ILEC.php.
График с дати за стартиращите курсове - http://uroci.eu/courses.php.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 11:09 
Има ад и мъка - и в мъката любов!
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Аз известно време проучвах и търсих курсове по юридически английски. И това, което разбрах, е, че, ако имаш някакъв сертификат по английски (FCE, CAE, CPE....) такъв курс изобщо не ти е необходим.
Фактически взимането на сертификат ILEC се различава от другите сертификати единствено с терминологията.
Но, ако искаш да знаеш терминология, не е нужно да дадеш 1000лв. Не е ли така?
А знаенето на юридически английски е полезно за самия практикуващ, никой не ти иска
такъв сертификат, за да си съдия, адвокат, прокурор и т.н.
Да, няма лошо да се явиш на изпита и да го вземеш успешно, но някои школи са се изхвърлили с тези такси.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 16:13 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
CAE,CPE, не искам да бъда груб, но можеш да си ги завреш отзад ;) Издухани сертификати, които не важат нито за университетите на Запад (болшинството искат TOELF), а дори за работно място има интервю на английски език

И юридическия английски, като всеки терминологичен език, няма нищо общо с литературния такъв.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 16:35 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 51 пъти.
^ :lol: :lol: :lol:
TOEFL е ниво CAE. CPE е, тъй да се каже, the ultimate certificate, покрива и IELTS и TOEFL.
TOEFL се изисква, ако нямаш сертификат /IELTS или CPE/. Важи само 2 години и логиката да го вземеш, ако си на ниво CPE е точно никаква. Да не говорим, че е абсурдно елементарен /логично, американски английски../

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 16:41 
Има ад и мъка - и в мъката любов!
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Чакай сега. Не съм споменавала чужбина. Ти, ако искаш да работиш в чужбина като юрист, няма да учиш право в БГ.
Ако ще и 5 сертификата за юридически английски да имаш, те няма да ти свършат работа, понеже няма да си завършил правото на конкретната държава. А ако ще кандидатстваш с TOEFL, то значи, че няма да учиш в България, нали така?
И в този случай отново не ти върши работа този сертификат :)
Аз говоря за юристи, завършили тук, които искат да останат тук. Не съм чула някой да е станал съдия, понеже има сертификат за език..
И аз бих се явила на изпит за ILEC, но, ако е само за едната терминология, предпочитам да си купя учебника и да си уча вкъщи думички :) :)

П.П. aikaeimin, съгласна съм с теб, но все пак да подчертая, че аз говоря само за тези, които учат тук и остават тук :) Тогава TOEFL е излишен :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2010, 16:53 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
aikaeimin написа:
^ :lol: :lol: :lol:
TOEFL е ниво CAE. CPE е, тъй да се каже, the ultimate certificate, покрива и IELTS и TOEFL.
TOEFL се изисква, ако нямаш сертификат /IELTS или CPE/. Важи само 2 години и логиката да го вземеш, ако си на ниво CPE е точно никаква. Да не говорим, че е абсурдно елементарен /логично, американски английски../

Благодаря, че ме просветли за CPE, не знаех.Само дето този сертификат означава, че в някакъв си хубав ден (и по точно - когато си се явявал на изпит), ти си владеел английски на много високо ниво и нищо повече.Не подържаш ли ниво на езика, тоя сертификат можеш да си окачиш на стената и до там.То и заради това TOELF важи 2 години - за да показва моментното владеене на езика и заради това той се изисква при кандидатстване.Мой приятел, който завърши гимназия в САЩ, когато кандидатства за университет в Европа, трябваше да се яви на TOEFL.Какво остава за другите.

От познатите и приятели, които имам, тези сертификати на никому не са били от полза.Работели са като екскурзоводи,преводачи,в Call centre - всички на интервюта и така ;)

А сега, до колкто съм подочул, искат да правят някаква реформа на Cambridge сертификатите и повече няма да са, де факто, вечни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Юридически английски с практикуващ юрист

в ЮФ

tomov

0

772

12 Ное 2008, 09:44

tomov Преглежда последните мнения