Дата и час: 16 Яну 2026, 16:29

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 96 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: По какъв начин бихте променили България?
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 17:13 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Нека тук пишем точно това, което искаме да променим в страната ни, както и средствата, с които бихме го постигнали! Не пестете думи!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: По какъв начин бихте променили България?
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 17:42 
Сектор "Б"
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
Гласувайте. :arrow:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 17:46 
Alter Schwede
Аватар

Мислиш ли, че гласуването е най- малкият проблем? Ти за кой предлагаш да се гласува? По- малкото зло, определено не означава по- добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 17:52 
Сектор "Б"
Аватар

За момента тва е най-лесното, което може да направи всеки един от нас. Така че от него се започва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 18:08 
Alter Schwede
Аватар

И как би убедил хората да гласуват? По какви съображения да избират кандидатите?

ПП: Нека мненията ми не се приемат за заяждане. Просто се опитвам да провокирам мислене.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 18:43 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Baggins написа:
Гласувайте. :arrow:

http://az-glasuvam.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 21:30 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
allshallperish написа:
И как би убедил хората да гласуват? По какви съображения да избират кандидатите?

ПП: Нека мненията ми не се приемат за заяждане. Просто се опитвам да провокирам мислене.

Искаш да те убедя защо трябва да гласуваш ли? Основната причина (за мене ) е следната. Колкото повече българите гласуват, толкова по-малко влияние ще има ДПС и няма да бъде фактор в политиката със своите 10 депутата примерно. ;) Това за мене е една огроооооомна крачна напред за развитието на нашето общество поради ред причини, които, надявам се, и за тебе са очевадни. Друга причина- за мене партия/партии, които са се провалили в управлението трябва да не получат никаква подкрепа. Т.е. да не влязат в парламента и така да се знае, че всеки, който не се старае никога повече няма да види власт. Това има възпитателна цел. :lol: Но, да, колкото и да си политически неориентиран и да не те интересуват тия работи, човек трябва да гласува, да "избере по-малкото зло", защото то със сигурност е една идея по-добро от злото въобще. Пък и прогресът се постига постепенно-от малкото зло към доброто. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 21:37 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
allshallperish написа:

При сегашната конюнктура изборът се свежда не толкова до подбор на кандидати, а до дилемата "Да гласувам или да не се разкарвам излишно?" Аргументът относно ДПС, който G__ посочи, е достатъчно основание човек да почака на опашка. Въздържането от гласуване е въпрос на мързел и липса на минимално желание за собствена политическа ориентация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:11 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Ммда. Гласуването едно на ръка. Съгласна съм, трябва да се гласува.
От друга страна - има много възможности за един млад човек, разполагащ с времето си, да бъде полезен. Един куп организации търсят доброволци за всякакви проекти. Пък и дори самосиндикално да си изчистите градинката пред блока и да засадите две дръвчета по тревичката - пак е нещо. И е пример. Щото утре покрай плода на вашия труд ще мине майка с малко детенце и ще каже "Гледай тук добрите хора какво са направили. Това е много хубаво."
Ще си кажете, да, ама това какво е, мижитурчесто, никакво...
Аз се обосновавам с възгледа си, че подобно нещо като да "оправим България" няма, освен във вулгарния смисъл, както станахме свидетели вече. Тази промяна, за която говорим, ще трае десетилетия и ще се забелязва трудно. Ние надали ще успеем да я завършим. Но можем (и трябва) да сме част от цялостния процес.

Последна промяна MidwinterSun на 28 Май 2009, 22:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:15 
Сектор "Б"
Аватар

Също спирайте на пешеходни пътеки. И пресичайте само на тях. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:28 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Baggins написа:
Също спирайте на пешеходни пътеки. И пресичайте само на тях. :lol:

И уважавайте чичко полицай

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:43 
Средновековно невъзможен
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Че като има пешеходна пътека, ти къде мислиш, че пресичам :Р И зеленото си чакам, не ме е срам...

Ми аз си гласувам. Не съм тръгнал да спасявам България, но правя каквито дреболийки мога. Мия си вратата от графити (ей, някоя нощ ще ги чакам с оловната тръба тия), карам се на хората, като си хвърлят фасовете на улицата, помагам на бабите да пресичат и т.н. Все още не бих тръгнал да садя дръвчета в парка, де. Но има време.
Яд ме е, че след като най-после почистиха паметника в градинката до нас и фонтана зад него, веднага се намериха недорасляци, да се разпишат я с маркер, я с лепенка.
Бих променил заплатата на депутатите да е максимум 700 лв. Да ги видя. Хем веднага ще си проличи кой взима рушвет, кой не, хем току-виж се съберат хора там, дето не са отишли да забогатяват, а да правят нещо за милата ни родина.
Най-малкото бих сложил скенери за пръстови отпечатъци в НС, не карти :Р И който депутат отсъства - уволнение и се взима нов на негово място.
Изобщо бих изгонил ДПС от парламента.
Бих променил на постове като кметове и министри да не се слагат хора, дето са били политици няколко години. Щото вече са им отишли всички добри намерения.
Бих забранил уиндоус във всички министерства, инстанции и т.н. Хем ще си пораздвижат мозъчетата половината служители, хем защото съм сигурен, че някакви пари се вписват като разход за уиндоус. и после се слагат пиратски уинове.
Бих пуснал денонощен ТВ канал на живо от НС, МС и други такива, че да гледат хората какво става и какво не става.
Бих децентрализирал малко държавата, защото хич не ме радва всичко да е в един град (без значение дали е София или не).

Но никой няма да ми даде да ги направя тия промени, разбира се :P

ПП: Още ми хрумнаха :Р Ще забраня и скинарите, ще легализирам пиратството, ще съборя 90% от хотелите по морето и ще пратя българин на Марс... уви, това засега си остават само фантазии

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:48 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Лорд Носферату написа:
Най-малкото бих сложил скенери за пръстови отпечатъци в НС, не карти :Р И който депутат отсъства - уволнение и се взима нов на негово място.

Да, това е добра идея. А не тези машинки да ги слагат в училищата, където не намират почти никакво полезно приложение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Май 2009, 22:54 
Великият комбинатор
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не може да се помогне на България, като се гласува, тъй като всички партии са от един дол дренки. Въпреки това ще гласувам, все пак си е мое право. Не знам за кого обаче :/.
Искам да е против ДПС, тъй като са невероятно нагла и противна партия, като се замисля няма разлика с БСП, НДСВ и пр., но просто са на всичкото отгоре и турци, а и проводници на исляма.

Надеждата да се оправи България се крие в нас, младите. Над ругите им мина времето и всичко остана в нашите ръце. Ако ние не направим нещо, от кой?

"Напред, земя!"
Facebook

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 07:28 
Alter Schwede
Аватар

За ДПС, ясно. Но кое в момента е по- малкото зло? Което всъщност да ни накара да гласуваме? Аз също гласувам (ГЕРБ), но както питах преди малко, по- малкото зло, непременно ли значи по- добро?

ПП: Боби, едва ли някой да ти даде да направиш такива генерални конструктивни промени :) , иначе идеята с отпечатъците е добра. Аз се чудя не може ли а се въведе и за гласуването, ама мн пари ще излезе тва което го мисля, и пак ще има платени гласове...

ПП2: Как да се справим с платените гласове на циганите и турците?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 96 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. В кой град извън България бихте искали да живеете?

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в Хоби и Забавления

Ice_Spirit

86

2699

31 Авг 2006, 19:32

zaharinka Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какъв подарък бихте искали да получите за Коледа?

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в Хоби и Забавления

Richard B. Riddick

82

3033

17 Дек 2006, 11:47

pora_e_priqtel Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Матурата по БЕЛ . По какъв начин се готвите за нея ?

[ Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10 ]

в КСК 2011-2012

Bestcho

146

8337

03 Юни 2011, 14:46

Bestcho Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. По какъв начин ... ?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ФЖМК

Soraya

16

1841

18 Сеп 2009, 07:53

shiny cruel bunny Преглежда последните мнения