Master_of_Sin написа:
Пхахха айде да спираме спора а?
Познавам приятелката си по-добре от теб - не казвам че е перфектна всеки си има недостатъците - но казвам че не е няква мърла и тъпачка и че е много по-добре да живея с нея отколкото с няква друга, която може да ми поднесе много повече неприятни изненадки! Освен това вече съм живяла с нея известно време ..така че излишни са ти коментарите.
Аз казах, че не коментирам теб, а случаите, които съм виждала. Освен това, с цялото ми уважение, това е форум, в който може и някой друг да се вълнува от този въпрос, затова и споделям опита, който имам. Това не е спор, не се опитвам тебе лично да те разубеждавам, просто споделям как понякога нещата не са толкова прости, колкото си ги представяш преди да започнеш да живееш с някой.
Освен това, да не се разбираш с някой по съквартирантски начала не значи, че задължително някой е мърляч. Най-цитирания и изтъркан пример е с часовете за ставане и лягане - ако единия е сова /става късно, стои до късно/, а другия петел/става рано, ляга си рано/, и двамата ще се изнервят един на друг, но това не значи, че са мърлячи или тъпаци. Оттук нататък нещата продължават да си ескалират и могат да стигнат до изнервяне, щото едната си оставя четката за зъби на шкафчето на другата.... и така нататък. Плюс е, че сте живели заедно и знаете какво е.
Аз лично бих се замислила да живея с някой, с който прекарвам прекалено много време - приятел, с който съм в обща компания, с който заедно ходим на лекции и с който после се прибираме в един апартамент/стая... Хайде не. Ама това е мое мнение де - всеки сам си решава, а и няма окончателни решения - почнат ли нещата да замирисват - винаги има начин