Tommy написа:
Ха-ха. Само дето вече ми поомръзна да се опитвам да ти обяснявам очевидни неща. Ти пропускаш факти и изграждаш тези върху предположения. И най-важната поправка, без да се впускам в излишните подеробности - при него държавата не фалира - как иначе ще наречеш спасяването на държавните предприятия, житницата и резерва? И ако отново деноминацията ти била свалила спестяванията с 1000, за стотен път ще ти повторя, че с толкова е смъкнала и цените, тоест левът си остава със същата стойност в България. А мутрите бяха създадени още много преди той да е въобще в политиката и единствените, от които те, БСП и ДПС имат страх са сините.
Не, че се надявам нещо да ти влезе в главата, обаче ми става все по-смешно как може да повтаряш едни и същи несъществуващи обвинения, при всичките страници, които се изписаха и ти още не си схванал нищо.
Томи, не се хаби да обясняваш на човек, който вижда и преценява политиката през личната му история за спестяванията му. Не е единственият, за жалост, но емоционалното му възприятие му пречи да види стратегически ситуацията.
Ясно е, разумните и мислещите хора споделят мнението ти, а той не иска да разбере, защото се чувства онеправдан и ощетен. Вярно, може и така да е, но няма политическо решение, което да удовлетворява всички в максимална степен, а в онзи период, защото и аз го помня, е трябвало да се взимат стратегически решения за страната ни.
Също, така ФМИ, за да не те нападам да ти кажа, че помня, че при комунизма имаше само един вид дъвки и един вид пасти, а тоблероните и дънките си ги купувахме от кореком, помня и режимите на тока и като сестра ми беше бебе, нямаше нищо по магазините, и не можеше да имаш по няколко апартамента и тн, а с демокрацията дойде възможността като можеш и работиш - да имаш, да пътуваш, да виждаш как живеят другите - а не само определени комунисти да излизат навън...
Така, че Костов не ти е виновен, че са ти изчезнали спестяванията - на много хора изчезнаха спестяванията, преди Костов, когато имаше пирамиди, когато комунистите забавиха реформите и унищожиха държавата.
И запомни, да за нямаш проблеми и да хленчиш, демокрацията ти дава правила и ред, а не те потиска и притъпява; дава ти възможности, но възможности, основани на конкуренцията и способностите, а не ти осигурява равеството в нищетата и невежеството. Не може да завиждаш, че на някои родителите му са по-състоятелни и са го възпитали в по-конкурентни качества и затова той тръгва от по-високо стъпало от твоето.
Костов направил реформа и ти съсипал спестяванията - ок, това преди 8 години, и какво? Именно тези реформи пратиха държавата в ЕС - та сега тия, които те лишават от възможността да се развиваш, да учиш и да правиш бизнес, търпят критика отвсякъде, не могат и проект за едни евроцент да напишаш, за да ти подобрят условията на живот като гражданин!!! И те са добрите, така ли?