FightForFreedom написа:
За последен път казвам- не коментирам себе си, а Библията, вярата, религията... Не ми се говори за мен сега.
На мен ми го казвш за първи път

Иначе го казваш за втори, но аз коментирам твой пост, който е преди да го кажеш

Освен това е малко трудно да говориш за това в което вярваш, без да коментираш себе си, но щом такава е волята ти, ще перефразирам. Искам да ми кажеш как друг човек освен това растение което описах би могъл да не е грешен, според християнството?
Освен това аз не се притеснявам да си сложа мишената и да коментирам именно себе си
УбийствоРазбира се че убийството при самозащита не е убийство. Но и това не е точно така. Оправдавам УБИЙСТВО, само и единствено ако наистина нямаш друг избор. Т.е. ако въпроса е ти или той... Въпреки че има хора които биха избрали да умрат пред това да убият. Аз самия съм силно раздвоен и не мога да дам отговор на такъв въпрос, освен ако не ми се случи... Просто не бих убил, но и не бих се оставил да ме убият, сложно е... Но определено не бих се защитил с мисълта да мина по най лесния път и просто да убия... За какво говоря ли? Имах съученичка която ходеше да тичаше в парка с отверка в ръка. Чакай малко бе кучко!!! Ще се спънеш ще паднеш и ще се самоубиеш или някой друг ще се спъне, ще решиш че те напада и ще го убиеш за нищо. Да не говорим че няма кой да те нападне точно в този парк, но както и да е

Защо направо всички да не вземат да ходят въоражени до зъби и само някой да те погледне накриво и да го застреляш между очите, това си е самозащита!!! ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! Защо Бог е създал оръжията когато не иска да се убива?
ЛъжаНе мисля че Бог ги е излъгал. Те са умрели следкато са яли и не просто са умрели, а са умрели доста мъчително, защото са живяли на земята! А какво е животът? Ето това:
http://vbox7.com/play:a381b650ПрелюбодействоТова вече пък е пълна измишльотина... Има женкари и разпоретини, които не им стига "нормална" връзка само с един човек. А защо това да е нормалното, само защото на мен ми стига ли? Не мисля че това че съм моногамен ми дава право да осъждам другите. Ест. че всеки може да ебе който си поиска, та нима животните не го правят, нали те нямаха грехове

О да, забравих те не търсят удоволствие, нищо ге го получават, всъщност те го правят само за да създават поколение, а когато объркат дупките било невежество, както и да е

Толерантен съм много по този въпрос и рядко осъждам нещо, макар аз самия да съм доста старомоден и някой от нещата дори не мога да ги проумея. Например садо-мазото въобще не го разбирам... педалите и всичко което е против природата, като животни, мъртви и т.н. също... Силно неодобрявам това, но пак когато е по взаимно съгласие си е тяхна работа.
КражбаТова е толкова относително понятие. Никога не съм крал и май съм сгрешил

Определено не одобрявам кражбата от някой който няма достатъчно! А този който има в излишък и не го споделя извършва много по голям грях от крадеца. А ако откраднеш от някой който е крал, е тогава дори не може да се говори нито за кражба, нито за грях!
Какви бяха другите грехове, че не се сещам в момента, да ги изкоментирам и тях. И още нещо - секса нали трябваше да се прави само когато искаш да имаш дете. Ми добре де, това значи ли че ако имам 2 деца, трябва да съм правил секс само 2 пъти през живота си. А тези с репродуктивните проблеми да се праскат всеки ден по 5 пъти и да не са грешни защото не се предпазват умишлено? Друг е въпроса че и затова Бог е виновен! Защо аз нямам пари да си гледам децата? Ми разбира се че не съм боклук като него и няма да създам нещо което да се мъчи! Бих имал деца само ако съм не 100, а 1000% сигурен че съм ги подсигорил поне материално. Но ако живеех в рая и нямах тези грижи, сега щях да имам поне 5 деца и щяха да са само от една жена най вероятно. Но и да не бяха, пак нямаше да съм грешен, защото никога не съм и не бих избеверил и никога не съм бил с жена към която нямам чуства, макар че май според християнството не беше точно това принципа на праведния секс, ако мога така да го нарека

То въобще друго удоволствие в този живот имаме ли?
А по въпроса дали ще сме полезни и дали ще сме загуба на ресурс. Какъв ресурс, ние сме ресурса казваш ти? Ако е така значи съм прав, Бог е душевен вампир и се храни с нас, иначе какъв ресурс сме ние?! Дали ще постигнем нещо ако нямаме проблеми? Що за идиотски въпрос е това, но отговора е дори по идиотски, е че разбира се че ако не ми се налага да работя и да оцелявам ще постигна много повече. Ето например сега аз няма да мога да се изуча защото ми се налага да ходя на работа и на Бог му плюя в лицето точно заради това!