Дичоу написа:
G__ написа:
Scorpion написа:
Атака в Европейския парламент = Бай Ганьо тръгна по Европа
Мога да те уверя от личен опит, че АТАКА са единствената партия (българска), която процедираше демократично и по европейски, когато водеше групи на посещение в ЕП. Всички останали партии водиха партийни членове. ДПС дори заведе Юксел Кадриев.

И тъй като изборите са европейски мене ме вълнуват честно казано повече общоевропейските въпроси, отколкото националните ни в случая. Та в тоя ред на мисли единствено АТАКА засяга конктрено проблема за Турция в ЕС, така както правят повечето партии в останалите страни-членки. Защото, ако не си наясно, ще ти кажа, че това е един от топ проблемите на ЕС в тази изборна кампания. И това, ако е ганьовщина, нека си остане такава.

За Турция...отговорът е от лесен по-лесен: Просто това е единствения проблем на ЕС към който Атака може да има отношение, което да е в унисон с политическата и идентичност. В крайна сметка партия, която е против членството ни в НАТО и е със сериозни резерви за членството ни в ЕС е трудно да има икономическа програма за ЕС, мнение за Лисабонския договор и т.н.
А членството на Турция в ЕС е въпрос към който водещите партии имат отношение, просто не градят кампанията си около него...
За воденето на партийни членове в ЕП мога да напиша книга...която ще копира "Бай Ганьо"...за Атака не знам...знам при нас какво посиране падна...и как ГЕРБ се превърна в туристическа агенция...и направо скара всички партийни структури коой да отиде с коя група...и "ама защо мен ме няма в списъка" и т.н...Просто една от големите посировки, които ме накараха дооста да преразгледам мнението си относно съпартийците ми...
Точно по тая причина АТАКА заведе студенти в ЕП, а не партийни членове. Просто партийния елемент тука не е толкова опорочаващо силен, както при повечето (може би всички) български партии. Тази партия има и виждания за Лисабонския договор и външната политика на ЕС, които по принцип са много актуално и в другите части на ЕС, но в момента не искам да споря.
Скорпион, решенията на ЕС са решения и за България. Ние като страна, която най-добре познава Турция, трябва да имаме определяща позиция по този въпрос в ЕС. Това е и общоевропейската проблематика, от която уверявам те, силно се вълнува и останалата част от ЕС. (ако не ми вярваш и говориш чужд език- гледай/чети чуждите медии и какво говорят за европейските избори). АТАКА се вълнува от този проблем, така както го правят и повечето партии в ЕС и затова казвам, че тя дискутира общоевропейски проблем. За жалост останалите партии поставят жаланието си за по-добре представяне на нац. избори пред варианта наистина да разрешават европейски проблеми. Жалкото в случая е, че тези партии като отидат със свои представители в ЕП няма да играят като отбор що се отнася до позицията ни относно Турция, а отново ще разиграват тяснопартийните интереси, както направиха пред очите ми с тия "екскурзии" до Брюксел.