Дата и час: 07 Апр 2026, 10:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2335 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 156  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Теми Литература 1990-2007
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2009, 17:33 
диалектико-материало-идеалист
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Госпожице fak и аз бих ви дал един добронамерен съвет.Зубраческия елемент при вас е видим.Не демонстрирайте перфекциозните си литературни възможности,защото и двамата знаем,че ги нямате.За това,че сте изкарала много над три мога да дам само един голям аплауз,но самочувствието няма да ви докара нищо добро.Истински можещият не се самоизтъква,той оставя другите да правят това вместо него. ВСИЧКО ДОБРО :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2009, 17:40 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Loli написа:
Е след като имаш темите, няма ли да направиш едно дорбо дело като ни ги кажеш, вместо само да пускаш някакви намеци? :mrgreen: :lol: :lol:

Са разбираш ли защо не го правя? :D
ма на тебе ше ти ги пратя... Търпение само да се прибера вкъщи, че съм в студентски сега... а не ги влача с мене :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2009, 17:49 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
И според мен няма как да имаш всички вариации.Примерно една история,в която темите са разделени пак не може да се каже със сигурност как ще бъде озаглавена изпитната тема..та какво остава за литературата,с всички произведения и проблеми,които се разглеждат.На всеки курс има примерни заглавия,но те не са крайни и по никакъв начин не оначава,че ще се паднат в този вид

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2009, 15:12 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Аз на 99.9% съм убеден, че тема формулирана за Лила или други добавени герои няма да се падне, защото става прекалено политизирано.После ще почнат скандали как в СУ им идва в повече неокомунистичекият патос.Всъщност това, че нхе е уточнено кой вариант имат предвид ще им изиграе лоша шега ако започнат да се заяждат за това защото не е коректно и много хора ще писнат.

Иначе дори някой да има темите - то това за мен си е напълно безполезна работа.Аз не се готвя на някои определени теми, а си размишлявам общо за проблемите в произведенията и периода и литературните течения.За мен няма никакво значение как ще ми формулират темата.Стига да познавам материала винаги ще мога да импровизирам и то супер добре.Миналата година половинчасово четене на Вазовата "Епопея на забравените" , която не бях преглеждал от доста време, заедно с почти отсъствие на пунктуация, правописни грешки голяма фактологична грешка и леко намесен разговорен стил имах към 3.50.Но логиката ми беше желязна, аргументацията ясна и изчерпателна.Тази година съм се ориентирал към оправяне на правописа, пунктуацията, стила на писане и малко по-задълбочено познание на фактологията на произведенията.това би трябвало да ми докара 5.20, което ме устройва.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2009, 16:04 
В началото бе словото
Аватар

Batbayan написа:
Аз на 99.9% съм убеден, че тема формулирана за Лила или други добавени герои няма да се падне, защото става прекалено политизирано.После ще почнат скандали как в СУ им идва в повече неокомунистичекият патос.Всъщност това, че нхе е уточнено кой вариант имат предвид ще им изиграе лоша шега ако започнат да се заяждат за това защото не е коректно и много хора ще писнат.

Иначе дори някой да има темите - то това за мен си е напълно безполезна работа.Аз не се готвя на някои определени теми, а си размишлявам общо за проблемите в произведенията и периода и литературните течения.За мен няма никакво значение как ще ми формулират темата.Стига да познавам материала винаги ще мога да импровизирам и то супер добре.Миналата година половинчасово четене на Вазовата "Епопея на забравените" , която не бях преглеждал от доста време, заедно с почти отсъствие на пунктуация, правописни грешки голяма фактологична грешка и леко намесен разговорен стил имах към 3.50.Но логиката ми беше желязна, аргументацията ясна и изчерпателна.Тази година съм се ориентирал към оправяне на правописа, пунктуацията, стила на писане и малко по-задълбочено познание на фактологията на произведенията.това би трябвало да ми докара 5.20, което ме устройва.

Браво, наистина уважавам такъв поглед към литературата! Писна ми този изпит да се изкарва с назубрени теми! За мен това не е литература, а чисто зубърство. Аз лично изкарах 4.75 на предварителния без готови теми. Подготовката ми включваше изчитане на критиката, за да си изградя подобаващ стил! Цялото това зубрене е изключително малоумно! Та нали литературата трябва да провокира творчество, създаване на текст и някаква мисловна дейност.Пожелавам ти много висока оценка на редовния, защото такива като теб, които знаят същността на литературата, а не са като коне с капаци, наистина заслужават!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2009, 15:14 
Да живей словото
Аватар

Според мен, когато се анализира "Тютюн" е желателно да се споменат и добавените в редакцията персонажи. Дори и да не се задълбочаваме върху тях, поне да кажем защо са добавени и какви са те. Не мисля, че някой би ни взел стотни затова, че демонстрираме богата читателска култура.

Колкото до възможната тема за Ирина и Лила - това за мен е практически невъзможно. В този роман има къде къде по важни неща за анализ от съпоставката на двете героини. Съжалявам, но някак не ми се вярва мацката да разполага с вариантите на темите за десети. Та нима, ако някой й ги е дал, тя така неразумно ще съобщи този факт във форума на СУ?! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2009, 17:15 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
:lol: :lol:

Абе, Ботев от кога не се е падал на изпит като първа тема? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 12:01 
tales of ordinary madness
Аватар

Благодарил (а): 890 пъти.
fak написа:
:lol: :lol:

Абе, Ботев от кога не се е падал на изпит като първа тема? :roll:

Не..не...дори не си го помисляй :pale:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 12:03 
Писаружяк

Благодарил (а): 8 пъти.
И аз не искам Ботев. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 15:57 
S.P.Q.R.
Аватар

Какво знаение има - поне за него има да се четат по-малко страници литературен текст.Да не говорим, че смисълът в творбите му е до голяма степен праволинеен и следва определена линия + 1-2 основни композиции...

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 16:37 
Да живей словото
Аватар

Batbayan написа:
Какво знаение има - поне за него има да се четат по-малко страници литературен текст.Да не говорим, че смисълът в творбите му е до голяма степен праволинеен и следва определена линия + 1-2 основни композиции...

Съгласна ;) Дори, ако се падне бих се зарадвала. Единственото, което ме кара да не искам именно Ботев на изпита е, че него всички го знаят добре и конкуренцията ще бъде жестока.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 16:59 
S.P.Q.R.
Аватар

Абе не знам за вас, ма на мен конкуренцията не ме притеснява много-много.Сега с тия матури и шитни трудно се постига успех 6.00 от предметите в даскало, но поне аз имам доста добра диплома и на преметите дето ми ги искат за право в СУ имам две 6-ци.Сегашните випуски много трудно изкарват такива оценки от матури и т.н.Така, че аз дори и да кривна с до 1 бал пак го наваксвам с дипломата.А човек, който има 1 бал минус на дипломата трябва да наваксва с изпита, което е супер трудно.Сиреч ако може да навакса на изпитите и да вземе 6.00 то бала от дипломата няма как да му е 5.00.Ако пък има петица в дипломата най-вероятно най-много да се додрапа до 5.00-5.25, което пак не урежда напълно ситуацията с класирането и ако изкарам идентична оценка , човека минава след мен,.Да не говорим, колко хора вече директно се ориентират към други университети в ЕС, щото верно малко повече пари, ама пък образованието е по-престижно в световен мащаб.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 22:08 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Това въобще не е вярно,почти всички,които канд в СУ имат общ успех или 6.00 или 5.75 по предметите от дипломата...мен ме е яд,че не се взима целия успех от дипломата,е тогава за мен щеше да е рай,защото ще имам диплома 5.94,но това не ми върши никаква работа за съжаление!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 22:10 
Staring at the world through my rearview
Аватар

Благодарил (а): 122 пъти.
АХах аз пък на дипломата имам тройки... :lol: :lol: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2009, 22:15 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Дам,но ти си единичен случай...повечето тук сме отличници още от 1 клас хах, с което ест се гордея :D Не смятам,че само два изпига могат да ти покажат равнището на знания,една цялостна диплома също много говори за човека,който е отсреща!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2335 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 156  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Продавам теми по Литература и теми по История

в Купувам-продавам

fille

2

411

20 Сеп 2013, 16:34

fille Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Теми История 1990-2010

в КСК 2010-2011

svetljotod

4

18739

26 Апр 2009, 22:17