Дата и час: 24 Апр 2026, 08:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5435 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 363  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:32 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Green`L.K. написа:
Само да добавя, че освен неграмотен си и супер ограничен човек! Литературата щеше ли да се развие, ако го нямаше модернизма ? За да стане едно нещо хубаво трябва да има промяна и да се взаимства от някъде! А като си българин що носиш турски и китайски дрехи ... ? Като си патриот спазвай закона за задължително носене на местни дрехи и обувки от 1897 :compress:
Боже, боже, аман от прости хора...
П.П. Като го цитирам тоя субект и Мозилата ми прави всичко червено :bounce:

Първо дали съм неграмотен момчие не си ти човека който ще каже... Разместени думи щом за теб са неграмотност си ми ясна... :lol: Гледай себе си,че и ти правиш баяджа грешки...Второ къде ми намесваш дрехи,ала бала-после аз съм бил ограничен леле колко мъка има по тоя свят.... :salute: Турски и китайски дрехи каза хахаха.Ти май не можеш да проумееш ,че има и хора с друго мнение от твоето а?????Айде да не казвам каква си ти,понеже не те пзонавам,ама от начина по който разсъждаваше за Вазов и остроумията си ми ясна!!!
Да не говоря,че товето мнение изобщо не ме интересува понеже има хора,чието мнение е в пъти по-важно за мен най-малкото ме познават за ралика от теб госпожице....
Аз ли провокирам с постовете си,или вие които се заядохте с Вазов много ми е интересно......
Никъде не съм казал,че модернизма е лошо явление-напданах го,защото вие нападет Вазов толкова ли не можете да проумеете пък,че ако го нямаше Вазов литературата нямаше да е същата!!!!!!Както и ,че всеки има право на мнение.....

Още нещо не се изказвай неподготвена!!!!Че пвоечето ти мения са такива....Аз с еинтересувам от световна литература също така това,че харесвам Вазов не значи,че не харесвам и други държави,култури ,езииц и други неща......

Боже, боже, аман от прости хора... -за себе си ли говориш :lol:

Последна промяна Варненец на 15 Юни 2009, 18:35, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:34 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Ти колко имаш на матурата по Български и литература, ако не е тайна?
Или за първи път ползваш кирилица за писане на мнения в интернет?

Не намесвай личните ми качества и недостатъци в темата, в която спора не е за тях, а за литература. Много ясно ще ти държа сметка, като тезата ти се крепи на това, колко съм тъп и ограничен. Смешен си. Ако ще си защиваш Вазов, прави го без да нареждаш тези дето са против теб, а просто като защитаваш Вазов. Ммк му, не е толкова сложно, да си кажеш първо, второ и трето за писателя и защо те кефи и с какво е по-добър от другите. Вместо цялата ти теза да се гради на това, че ти си прав, а другите грешат.

Аз си казах мнението за него, мисля да си кажа и за Под Игото - то е жалка книжка, която "Записки по българските въстания" скрива в малкия си джоб. Не за друго, а защото е по-добре написана. Като пренесем темата в литературния раздел, ше се задълбаваме и в подробности. Сега те призовавам, да си поемеш дълбоко дъх, да станеш, да изгасиш компа си, да преброиш до 20, после пий 1 чаша вода, разходи се и пак се върни тука. Ако не помогне - прави го пак... докато стане... Но ще си по-спокоен и няма да те избива на агресия и саморазправа и литературен екстаз... повярвай ми...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:36 
gatekeeper
Аватар

колеги, моля ви, зоопаркът затвори преди повече от половин час...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:37 
Outta Time
Аватар

пъпеш

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:39 
Дръжки...
Аватар

Варненец написа:
Green`L.K. написа:
Само да добавя, че освен неграмотен си и супер ограничен човек! Литературата щеше ли да се развие, ако го нямаше модернизма ? За да стане едно нещо хубаво трябва да има промяна и да се взаимства от някъде! А като си българин що носиш турски и китайски дрехи ... ? Като си патриот спазвай закона за задължително носене на местни дрехи и обувки от 1897 :compress:
Боже, боже, аман от прости хора...
П.П. Като го цитирам тоя субект и Мозилата ми прави всичко червено :bounce:

Първо дали съм неграмотен момчие не си ти човека който ще каже... Разместени думи щом за теб са неграмотност си ми ясна... :lol: Гледай себе си,че и ти правиш баяджа грешки...Второ къде ми намесваш дрехи,ала бала-после аз съм бил ограничен леле колко мъка има по тоя свят.... :salute: Турски и китайски дрехи каза хахаха.Ти май не можеш да проумееш ,че има и хора с друго мнение от твоето а?????Айде да не казвам каква си ти,понеже не те пзонавам,ама от начина по който разсъждаваше за Вазов и остроумията си ми ясна!!!
Да не говоря,че товето мнение изобщо не ме интересува понеже има хора,чието мнение е в пъти по-важно за мен най-малкото ме познават за ралика от теб госпожице....
Аз ли провокирам с постовете си,или вие които се заядохте с Вазов много ми е интересно......

На теб какъв ти е проблемът ? Ние се заяждаме с Вазов, не с теб! Ти да не си правист на държавна служба, че го защитаваш ?
Моля те кажи къде имам грешки, за да си ги оправя! :salute: И, защо по дяволите мислиш, че си налагам мнението на някого ? Ами казваш, че искаш да четеш само българска литература и отричаш всичко чуждо... Само с литературата ли е така ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:45 
The girl with the kaleidoscope eyes
Аватар

Оппа, изпуснах спора. Чакай да се намеся и аз. Така, моето мнение за Вазов:

За времето си Вазов е може би най-големия, благодарение на неговото творчество литературата ни поема нагоре. За времето си неговите творби са актуални. От сегашното ни положение е лесно да го оплюваме, но е факт, че тогава освен него единствения ни голям поет е Ботев. Не можем да не му отдадем заслуженото като творец и като ролята, която е изиграл в развитието на нашата литература. Също така е факт, че има някои много добри попадения. Но е факт и че има много по-по от него, като идеи и като изказ и от тази гледна точка действително Вазов е доста по-долу от да кажем Яворов, Дебелянов, айде и от мен да мине - Славейков. Вазов борави само с определен брой идеи и понятия, докато има други наши поети, чието творчество е полифонично и точно в това се изразява техния гений. За мен Вазов не е гений, защото не достига до никакви кооой знае какви прозрения, нито пък е кой знае какъв голям поет. Не е като Яворов, Славейков, Далчев и други, които просто са нови явления. НО Вазов е голям от гледна точка на времето и от гледна точка на това, че е успял да се наложи като име в нашата литература.
Накратко - Вазов не е гения, който го изкарват, но от дистанцията на времето можем спокойно да го наредим сред най-първите в нашата литература.

Казах :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:48 
Пишеща машина
Аватар

Kristo написа:
Ти колко имаш на матурата по Български и литература, ако не е тайна?
Или за първи път ползваш кирилица за писане на мнения в интернет?

Не намесвай личните ми качества и недостатъци в темата, в която спора не е за тях, а за литература. Много ясно ще ти държа сметка, като тезата ти се крепи на това, колко съм тъп и ограничен. Смешен си. Ако ще си защиваш Вазов, прави го без да нареждаш тези дето са против теб, а просто като защитаваш Вазов. Ммк му, не е толкова сложно, да си кажеш първо, второ и трето за писателя и защо те кефи и с какво е по-добър от другите. Вместо цялата ти теза да се гради на това, че ти си прав, а другите грешат.

Аз си казах мнението за него, мисля да си кажа и за Под Игото - то е жалка книжка, която "Записки по българските въстания" скрива в малкия си джоб. Не за друго, а защото е по-добре написана. Като пренесем темата в литературния раздел, ше се задълбаваме и в подробности. Сега те призовавам, да си поемеш дълбоко дъх, да станеш, да изгасиш компа си, да преброиш до 20, после пий 1 чаша вода, разходи се и пак се върни тука. Ако не помогне - прави го пак... докато стане... Но ще си по-спокоен и няма да те избива на агресия и саморазправа и литературен екстаз... повярвай ми...

Имам 6,00 и не се хваля....
За кирилицата не ми дръж сметка понеже пиша бързо за да отговоря на твоите напдаки.....
Второ като не искаш да немсвам теб ти защо ми държиш сметка да съм бил по-спокоен а??И защо се изказваш по подобен наичн за Вазов-за мен тези ти думи бяха заяждане-не знам си какъв бил Вазов -да ти сигурно си му бил съвременник и рода......
Къде съм казал ,.че си тъп и смешен и къде съм те нападнал на личностна основа????АЙде кажи ми......И аз ли почнах ,или ти???

"то е жалка книжка, която "Записки по българските въстания" скрива в малкия си джоб" когато се научиш да не даваш подобни изказвания може и да си говоря с теб.Когато се научиш да уважаваш чуджото мнение също.,Иначе за ,мен си само един заядливец.......
Ок това е твое мнение,но има и друг начин да го кажеш..За мен пък модернизма е боза и толкова,ама налагам ли го!!!!!
И най-важното обиждам ли -ами не!!!!!!
Порсто накрая не издържах на откровенните глупсоти които се пишат тук за Вазов.....

Моята теза не се дължи на това,че съм бил прав-твоята и на другите е така"вие казвате Вазов бил не знам си какъв" и аз каот съм с друго мнение-съм тъпанар,огранчиен и не знам си какъв още-много ти здраве на теб и всички други тогава като не искате да приемете чуждо мнение!!И не ми давай съвети какво да правя и какво не,ами виж себе си!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:49 
Дръжки...
Аватар

Ни лъх не дъхва над полени,
ни трепва лист по дървесата,
огледва ведър лик небето
в море от бисерна роса.

В зори ранил на път, аз дишам
на лятно утро свежестта -
и милва ми душата бодра
за лек път охолна мечта.

За лек път, за почивка тиха
през ясна вечер в родний кът,
където ме с милувка чака
на мойто щастие сънят.

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!

Ето това е за мен ... ЛИТЕРАТУРА! И хората са сложили това в Сорбоната, нее "При рилския манастир" :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:50 
Дръжки...
Аватар

Варненец написа:
Ок това е твое мнение,но има и друг начин да го кажеш..За мен пък модернизма е боза и толкова,ама налагам ли го!!!!!
И най-важното обиждам ли -ами не!!!!!!
Порсто накрая не издържах на откровенните глупсоти които се пишат тук за Вазов.....

Моята теза не се дължи на това,че съм бил прав-твоята и на другите е така"вие казвате Вазов бил не знам си какъв" и аз каот съм с друго мнение-съм тъпанар,огранчиен и не знам си какъв още-много ти здраве на теб и всички други тогава като не искате да приемете чуждо мнение!!И не ми давай съвети какво да правя и какво не,ами виж себе си!!!

Защо се повтаряш постоянно ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:54 
Пишеща машина
Аватар

Green`L.K. написа:
На теб какъв ти е проблемът ? Ние се заяждаме с Вазов, не с теб! Ти да не си правист на държавна служба, че го защитаваш ?
Моля те кажи къде имам грешки, за да си ги оправя! :salute: И, защо по дяволите мислиш, че си налагам мнението на някого ? Ами казваш, че искаш да четеш само българска литература и отричаш всичко чуждо... Само с литературата ли е така ?

на мен проблемът ми е,че аз като съм защитавал Вазов едва ли не съм бил не знам си какъв...На теб и другите какъв ви е проблемът с Вазов,че го плюете така......Айде да не казвам,че това е комплексарщина,че пак ще има обидени....Мен проблемът ми е,че аз си защитавм тезата,а вие ме обвинявате...
и,ако не можеш да разбереш къде някой си налага мнението виж нападките на скорпиона,Кристо ,че и твоите заяждания и ще ти стане ясно.......
И къде съм казал,че обичам да чета само бг литература-ти чуваш ли се,айде стига сте ми преичначавали думите както на вас ви е удобно..казах,че се интересувам и от чужда история и литература,но аз съм преди всичко българин и няма как да поставя порблема от "Епопея на забтравените" по-назад от пробелмите в творчеството на други автори....бе всеки си има право на менние,моето е такова толкова ли не можете да го проумеете.......Просто не ми харесва модернизма и това е!!!

Може би,защото и вие се поватряте постоянно и от 4 часа се опитвам да ви кажа едно и също нещо,а вие все си знаете вашата.....Ей затова се повтарям Грийн!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:56 
Outta Time
Аватар

Green`L.K. написа:
Ни лъх не дъхва над полени,
ни трепва лист по дървесата,
огледва ведър лик небето
в море от бисерна роса.

В зори ранил на път, аз дишам
на лятно утро свежестта -
и милва ми душата бодра
за лек път охолна мечта.

За лек път, за почивка тиха
през ясна вечер в родний кът,
където ме с милувка чака
на мойто щастие сънят.

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!

Ето това е за мен ... ЛИТЕРАТУРА! И хората са сложили това в Сорбоната, нее "При рилския манастир" :cheers:

ЗА мен пък литература е това ->
Човечество, спри да въздишаш,
скрий лицемерните сълзи!
Човек не ни е брат, а зид,
на който се лепят афиши.
---
Всеки си има мнение, всеки си има вкус и всек вкус е верен,
защото ако ти виждаш листото синьо, а аз го виждам лилаво и двамата сме верни за себе си, но и двамата грешиме за онзи, който го вижда черно.
ДЕМЕК - да спорите за това кой по-хубаво пише е все едно да спорите кой отбор е по-добър.

Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 18:59 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Цитат:
"то е жалка книжка, която "Записки по българските въстания" скрива в малкия си джоб" когато се научиш да не даваш подобни изказвания може и да си говоря с теб.

Е то аз нарочно го казах, за да престанеш, ама уви... :mrgreen:

Сега сериозно - не обиждай хората, които са против Вазов, той едва ли би искал баш ти да го защитаваш. Нито е твой дълг, нито си подготвен за това. Разбирам, че си млад, и кръвта ти кипва, когато някой българин не харесва Вазов. Но уви, трябва да се сдържаш, най-малкото защото сме демокрация и можем да си казваме свободно мнението. Не съм почвал аз тази тема, в тази тема. Да си му мислил преди страници. Сега можеш просто да ми изпълниш заръка да и да се поуспокоиш, ако искаш дори и с мисълта "тези тъпаци нищо не разбират", ако това ще ти направи по-голям рахатлъка....

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 19:01 
The girl with the kaleidoscope eyes
Аватар

Бавария написа:
скрий лицемерните сълзи!
на който се лепят афиши.
---
защото ако ти виждаш листото синьо, а аз го виждам лилаво и двамата сме верни за себе си, но и двамата грешиме за онзи, който го вижда черно.
ДЕМЕК - да спорите за това кой по-хубаво пише е все едно да спорите кой отбор е по-добър.

Да, да, да, най-умното мнение до този момент. Точно така си е. Шансът да убедите противника във вашата теза е минимален, още повече, че и двамата ми изглеждате като инатливи кандидатстудентчета (не че аз не съм де :mrgreen: ). Така че си стиснете ръцете и пийс... не грах, другото :wink:

Бавария - Далчевофоб, а? Да ти е преподавал Божидар Кунчев случайно? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 19:02 
Outta Time
Аватар

Аз не мога да разбера пък как може човек да не харесва Вазов,
само факта, че е написал - Опълченците на Шипка - го прави ВЕЛИК.
И не мисля, че трябва да има разделение на нови, стари, престарели автори...
Всичко си тече и си следва естествения ход. АЗ вярвам, че ако го нямаше Вазов, нямаше да го има впослествие и Славейков и после Яворов и Димчо и Далчев и Кристо...

Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2009, 19:04 
Outta Time
Аватар

ShadowsInBlue написа:
Бавария написа:
скрий лицемерните сълзи!
на който се лепят афиши.
---

Да, да, да, най-умното мнение до този момент. Точно така си е. Шансът да убедите противника във вашата теза е минимален, още повече, че и двамата ми изглеждате като инатливи кандидатстудентчета (не че аз не съм де :mrgreen: ). Така че си стиснете ръцете и пийс... не грах, другото :wink:

Бавария - Далчевофоб, а? Да ти е преподавал Божидар Кунчев случайно? :wink:

Май се казва - Далчевист.
Да ходил съм при Божидар Кунчев и впоследствие при Паруш Парушев (този човек ще го помня винаги с добро, просто уникален преподавател и човек)
И двамата са Далчевисти и двамата са го виждали наживо, но май аз сам си го харесах, не са ме нахъсвали те.
А за Божидар Кунчев още помня с каква страст говореше за Далчев, единственият преподавател от курсовете ми по литература, който съм слушал, при който съм писал и след което съм се прибирал в нас и съм чел.

Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5435 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 363  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидатствали за румънска филология в кампания 2010/2011

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в КСК 2010-2011

Sisinel

72

9988

01 Окт 2010, 21:26

jinchen Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Настанителна кампания 2010 в студентските общежития на СУ

в Новини

agenta

2

1450

14 Сеп 2010, 19:20

agenta Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2010-2011] Кандидатспамърска кампания

[ Отиди на страница: 1 ... 25, 26, 27 ]

в КСК 2010-2011

shayne

390

4777

07 Авг 2010, 00:24

_Lina_ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2009-2010] Кандидатспамърска кампания vol. 2

[ Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17 ]

в КСК 2009-2010

dimo

240

15971

30 Сеп 2009, 19:38

La_Contessa Преглежда последните мнения