Дата и час: 19 Яну 2026, 17:40

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Размисли и страсти с Шепот
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 21:26 
wild child
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
:D

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Размисли и страсти с Шепот
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 22:05 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Йес, йес, йес :)

1. Защо си избра книгоиздаване?
2. Какво те привлича в комиксите?
3. С кого от форума би се разменила за един ден?
4. С кой литературен герой би се описала?
5. С кого от форума искаш да се запознаеш?
6. Твоята идея за съвършения свят?
7. Колко готино е да си редактор на комикси?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 22:58 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Здрасти. :Р
Виках да те питам за книгоиздаването, но явно колежката ти Мила не е разбрала още, та ме изпревари.
1. Кога се къпа последно?
2. Напиши съчинение в 2-3-4-5 изречения за жмуди. Моля. :flower:
3. Кои са ти любимите цветя?
4. Ако "Зелените" не бяха на избори, за кого щеше да гласуваш?
5. Кое ти беше любимото детско като малка?
6. А сега?
7, Познай утре на изпита колко ще изкарам.
8. Защо книгоиздателят пресича пътя?
9. А защо не?
10. Какви плюшени играчки имаш?
11. Случва ли ти се да пиеш 100 кафета и цяла нощ да четеш преди изпит, или спиш спокойно?

Последна промяна Norwegian Wood на 21 Юни 2009, 23:34, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009, 23:28 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
О, най-накрая я довлякох до тука...
Такам, нека видя...

1. Изброй 3 специалности в СУ, по-яки от Книгоиздаване (не се прави - знаеш, че има такива)?
2. Коя ти е най-дразнещата колежка и защо?
3. За коя колежка, ако можеш да познаеш, Миро казва, че е интригантката на курса? (въпроса е с уловка, много мисли)
4. Любимо твое мое стихотворение?
5. Пусни някоя твоя откачена снимка!
6. Какво стана с общия чат, дето 2 пъти носеше името "Ицо е бог" или нещо такова?
7. Киро или Миро?
8. Любима бг група?
9. Въпрос-от-особена-важност: С коя твоя колежка би правила секс? (ако примерно условията са такива, че не можеш да откажеш и трябва да избереш някоя)
10. Коя книга за теб носи титлата "Най-тъпа книга на света"
11. Кои форумци те дразнят? Поименно?
12. Какви са ти оценките досега, откак си студентка?
13. (любимия ти) Какво ти е мнението за мен?

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 10:02 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
:mrgreen:
Ето малко и от мен.
1. Бележкарка ли си? :lol:
2. Подреди по важност: Семейство, кариера (разбирай като уважение и формална йерархия в службата), приятели, пари, възможност да разполагаш със свободно време за себе си без някой да ти виси на главата, любов.
3. Би ли си отрязала косата?
4. Изобщо считаш ли се за суетна? Какъв компромис не би направила с външния си вид?
5. Кафе или чай?
6. Шоколад или сладолед?
7. Най-болезнената постъпка, която си прощавала? ( :oops: Тъй де, мн лично го давам, ама съм перде. )
8. Коя е последната книжка, която прочете извън сесийно-принудителните? :D
9. Към коя разновидност на изкуството имаш особено голяма слабост? (Изкл комикси -бтв, това не съм и предполагала. И вписваш ли го към графата изкуство въобще?)
10. Та в тази възка... От'де е тръгнало влечението към комикси?
11. Манга или западни?

Оф.. леле, тея въпроси ги забърках като чорба от зелен боб с джанки. :geek: Стига толкова, после пак. :mrgreen:
Усмихнат и хубав ден, нищо че е валежно. :flower:
А, това ми напомни за един бонус въпрос:
"Няма нищо по-хубаво от лошото време" - вярно или не?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 21:33 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Уоу!
Благодаря, хора! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:arrow: Мила
1. Защо си избра книгоиздаване?
Защото е яко. :P Винаги съм обичала книгите и ми хареса идеята да се занимавам професионално с това. Самата работа по създаването им, не ме бива никак за писател, затова пък следващите етапи в живота на книгата също са страхотни^^
2. Какво те привлича в комиксите?
Те хем не са точно книги, хем не са само картини, хем не са филми и анимацийки някакви, а са нещо качествено различно. Друг тип подаване и друг тип възприемане на информацията - изразих ли се достатъчно фжмк-арски? :P
3. С кого от форума би се разменила за един ден?
С тебе. Много ме кефиш, затова. Ще бъде интересен ден. :mrgreen:
4. С кой литературен герой би се описала?
Трудно. Много трудно. Оприличи ме ти?
5. С кого от форума искаш да се запознаеш?
Blood Countess, Norwegian Wood, с хората, с които съм писала по темите. Винаги е интересно човек да види на живо хора, с които е "разговарял" във форум. Или както би казала Дерменджиева, с които е комуникирал чрез посредник компютър. Всъщност, по-сложно би го казала. Както и да е... :lol:
6. Твоята идея за съвършения свят?
Много дървета, чиста природа, повече свободно време и по-малко любими на Кунчев стихотворения^^
7. Колко готино е да си редактор на комикси?
Много. :mrgreen: Интересно е, само че е доста по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед и още допускам разнообразни грешки и се чудя кога ще се науча. :oops: Но като се науча ще е съвсем готино^^

:arrow: Norwegian Wood
1. Кога се къпа последно?
Към три часа ме изкъпа дъжда, а после се изкъпах от него у нас. :lol:
2. Напиши съчинение в 2-3-4-5 изречения за жмуди. Моля.
Какво ли е жмуда, почудих се аз. Отидох за жмуди. Но никой не ми даде и една жмуда, защото жмуди нямало. Че къде са тия жмуди?
3. Кои са ти любимите цветя?
Зюмбюл, кокиче, люляк и още много.
4. Ако "Зелените" не бяха на избори, за кого щеше да гласуваш?
Никаква идея. А сериозно обмислях, докато имаше вариант да не се съберат парите за депозита. Знам за кого нямаше да гласувам. Списъкът е безкраен.
5. Кое ти беше любимото детско като малка?
Малкото пони, Спайдърмен, Звездните шерифи, Приказки на Братя Грим, Том и Джери, всичките филмчета по Астерикс... и един куп други.
6. А сега?
Сегашните детски ме дразнят. Или са дебилни, или съм порастнала. Много ме дразни прекалено компютърната анимация.
7, Познай утре на изпита колко ще изкарам.
Шест?
8. Защо книгоиздателят пресича пътя?
За да избяга от лекция при Кунчев.
9. А защо не?
За да си дочете книжката. :P
10. Какви плюшени играчки имаш?
Какви ли не. Имам едно любимо спящо мече и една розова маймуна, която по-скоро е на мама. :lol:
11. Случва ли ти се да пиеш 100 кафета и цяла нощ да четеш преди изпит, или спиш спокойно?
Не. Кафетата могат да ме задържат будна, но умът ми нощем не може да влезе в режим учене, каквото и да си причинявам. Спя - понякога спокойно, друг път - не толкова.

:arrow: Ицооо^^
О, най-накрая я довлякох до тука...
Йей. :mrgreen:
Такам, нека видя...
Гледай, гледай. ;)
1. Изброй 3 специалности в СУ, по-яки от Книгоиздаване (не се прави - знаеш, че има такива)?
Строго субективно. Зависи си от човека. Лично за мен най-добрата е тази. За друг човек ще е някой вид филология или нещо математическо, или нещо друго.
2. Коя ти е най-дразнещата колежка и защо?
Според ситуацията. По време на час по редакционно-издателски системи имаше една колежка, която щеше да ме влуди. Два пъти поред бяхме на един компютър и едва се отървах от трети. Още ми държи оттогава...
3. За коя колежка, ако можеш да познаеш, Миро казва, че е интригантката на курса? (въпроса е с уловка, много мисли)
Ками? :lol:
4. Любимо твое мое стихотворение?
Ноу айдия^^
5. Пусни някоя твоя откачена снимка!
Леда има як шал, а аз слушам поредна лекция за Далчев...
(може би трябваше да пусна снимка, на която приличам на човек, доста хора тук не са ме виждали на живо и ще се поуплашат :lol:)
6. Какво стана с общия чат, дето 2 пъти носеше името "Ицо е бог" или нещо такова?
Дълго време носеше името на Невена, после на Златното Златце, а после го забравихме. Я го изкопай пак?
7. Киро или Миро?
Миро! :mrgreen:
8. Любима бг група?
Имаше по едно време една Фанданго с песен Приказката. Бяха яки. За тях се сещам вмомента.
9. Въпрос-от-особена-важност: С коя твоя колежка би правила секс? (ако примерно условията са такива, че не можеш да откажеш и трябва да избереш някоя)
С някоя, която не познаваш, за да не подхрани отговора ми сексуалните ти фантазии. :lol:
10. Коя книга за теб носи титлата "Най-тъпа книга на света"
Една вампирска, но не мога да си спомня името. Световно неизвестна, главният герой беше едно малоумно зомби, което минаваше за вампир и беше яко дразнещо.
11. Кои форумци те дразнят? Поименно?
ники, Бетон и другите остроумници. Нищо лично.
12. Какви са ти оценките досега, откак си студентка?
Шестици, имам 4,50 по история на книгата, ще имам и по-ниски като излязат резултатите по КОК и като дойде време за изпит по литература...
13. (любимия ти) Какво ти е мнението за мен?
Че си симпатичен, весел, ведър и забавен^^

Последна промяна Шепот на 22 Юни 2009, 21:59, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 21:42 
Неебателна.
Аватар

Аз тебе на нещо шматесто те оприличавам. Може би... ъм... Аника, от "Пипи". А не се разменяй с мене, ще получиш нервна криза.
1. Защо така истерясваш?
2. Защо не харесваш Кунчев?
3. Споделяш ли мнението ми, че изпитите при преподаватели, външни за ФЖМК, са много по-тежки и сериозни?
4. Замислила ли си се, да си вземеш книжка, която да те научи как да си разпределяш времето?
5. Може ли да ви подредя библиотеката?! Моля, моля, ще бъда добричка!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 21:55 
Аватар

:arrow: Мила 2 :l:s
1. Защо така истерясваш?
Защото съм в сесия сигурно. :lol:
Не ми харесва как преподава, не ми харесва чернилката, безнадежността, обречеността, апломбът, с който говори, не ми харесва празнотата, бездната, досадата и другите неща, на които се възхищава и за които ни говори. Не ми харесва цялата работа с това колко гнила е човешката душа и т.н. Самият тон, задъхан и затрупващ, напрежението, вечното страдание и безнадеждност. Полудявам на тия лекции. Дано изкарам изпита и се спася веднъж завинаги от това.
3. Споделяш ли мнението ми, че изпитите при преподаватели, външни за ФЖМК, са много по-тежки и сериозни?
Не винаги. Но в повечето случаи.
4. Замислила ли си се, да си вземеш книжка, която да те научи как да си разпределяш времето?
Не. Ако има нещо, което ненавиждам, то е някой или нещо да ме учи какво да правя в живота си и как.
5. Може ли да ви подредя библиотеката?! Моля, моля, ще бъда добричка!!!
:lol: За това към майка ми трябва да се обърнеш, тя е с претенциите, моите претенции са да ми отстъпи повече местенце. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 22:31 
граф О'Манов
Аватар

1.Брей, позна за оценката ми. И понеже ми се иска да можеш да урочасваш, кажи, че и на последните два ще имам шестици, да не се притеснявам. :Р
2. А сега урочасай кога ще преведат европейските стипендии и респективно ще ида на ресторант, за да се наям до пръсване.
3. Обичаш ли да миришеш книги? Какви книги най-много обичаш да миришеш?
4. Кефи ли те Трифон Иванов?
5. Защо Кунчев пресича пътя?
6. Ъ... какво в СУ би учила, ако не е това. Въобразявай си смело.
7. Най-якият концерт, на който си била?
8. Напиши кратък сценарий за анимационно филмче или комикс с главен герой Мила. :alien:
9. Пусни свое много любимо стихотворение, ама да не е много известно, т.е. не "Хаджи Димитър" или "Азискамдатепомнявсетака"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юни 2009, 22:41 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
Шепот написа:
Не ми харесва как преподава, не ми харесва чернилката, безнадежността, обречеността, апломбът, с който говори, не ми харесва празнотата, бездната, досадата и другите неща, на които се възхищава и за които ни говори. Не ми харесва цялата работа с това колко гнила е човешката душа и т.н. Самият тон, задъхан и затрупващ, напрежението, вечното страдание и безнадеждност. Полудявам на тия лекции. Дано изкарам изпита и се спася веднъж завинаги от това.

Аз бих му се радвал. Къде и какво преподава? Наистина звучи прекрасно, това което си казала, ако е наистина така...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2009, 20:59 
Аватар

:arrow: Norwegian Wood
1.Брей, позна за оценката ми. И понеже ми се иска да можеш да урочасваш, кажи, че и на последните два ще имам шестици, да не се притеснявам. :Р
Ще имаш шестици! *урочас* :mrgreen:
2. А сега урочасай кога ще преведат европейските стипендии и респективно ще ида на ресторант, за да се наям до пръсване.
Никаква идея, аз забравих да се запиша за тия евростипендии, а щях да се класирам 100%. Кога е следващото кандидатстване за тях, някой има ли идея?
А иначе да, много скоро ще излязат, утре-вдругиден *урочас* ! :mrgreen:
3. Обичаш ли да миришеш книги? Какви книги най-много обичаш да миришеш?
Обичам. Всякакви, най-старите обаче малко прекалено прашни ми идват:))
4. Кефи ли те Трифон Иванов?
Ъм... кой е той? :oops:
5. Защо Кунчев пресича пътя?
За да си купи книга за Далчев. :mrgreen:
6. Ъ... какво в СУ би учила, ако не е това. Въобразявай си смело.
Екология - ако разбирах маааалко повече от природоматематически науки. Добре де, много повече. :roll:
7. Най-якият концерт, на който си била?
Таря Турунен, миналият октомври. Разбиващо беше!
8. Напиши кратък сценарий за анимационно филмче или комикс с главен герой Мила.
Мила трябва да се качи на четвъртия етаж във ФЖМК. Мила е кисела. Следваща сцена. Мила чете книги. Купчина книги около нея, нараства с всеки кадър. Следваща сцена. Мила става професор. Дават й кабинет... на четвъртия етаж. Мила е много кисела. Но запълва кабинета с книги и вече няма място за студенти. Дават й кабинет на първия етаж. Мила е доволна.
9. Пусни свое много любимо стихотворение, ама да не е много известно, т.е. не "Хаджи Димитър" или "Азискамдатепомнявсетака" - ами например...

"ПОСТСКРИПТУМ"
Николай Кънчев

На края на града,
където свършват къщите,
е манастирът.

На края на света,
където свършват думите,
е Словото.

:arrow: Markov
Преподава ни съвременна българска литература, един семестър. Иначе е от ФСФ доколкото знам и там преподава май един куп литератури. Ако ми обясниш и какво му е прекрасното, цена няма да имаш. :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2009, 21:27 
The bombardier
Аватар

Благодарил (а): 125 пъти.
1. Вегетарианка ли си?
2. Какво мислиш за факта, че от преди възникването на човечеството до сега има мнооого по-малко гори и много по-малко видово разнообразие, отколкото след това?
3. Какво мислиш и за факта, че преди възникването на човечеството са изчезнали много повече животински видове, отколкото човечеството е имало възможност да срещне през цялото си съществуване?
4. Имайки предвид факта от втори въпрос - означава ли, че "интересите" на природата и на хората са противоположни и несъвместими и че защитавайки природата човек се обръща срещу собствения си вид?
5. Защо си/сте срещу атомната енергетика?
6. Възможно ли е ж.к. Люлин да задоволява нуждите си от възобновяеми източници на енергия?
7. Какво му е възобновяемото на слънцето, при положение, че реално то има лимитиран живот и че един ден ще изчезне?
8. Ще оспориш ли факта, че петролът не е свършил?
9. Ако отговорът на въпрос 6 е "да" - какво ще се случи ако денят се случи да е 100% без вятър, 100% облачен и мъглив и със 100 % липса на вълнение на морето?
10. Какво мислиш за репликата "There is plenty of space out in space" от филма WALL.E, във връзка с проблема за складирането на отпадаците?
11. Защо посланието на екологичните организации е "Да спасим природата, да се върнем в каменната ера!"? Няма ли начин да не се отказваме от удобствата си и пак да живеем природосъобразно?
12. Харесваш ли Терминатор Спасение?
13. Исус Христос срещу Барак Обама - кой ще спечели? А на американска почва?
14. Защо, при положение че граф Дуку е по-силен от Оби-Уан Кеноби и Анакин побеждава Дуку, Оби-уан по-късно побеждава Анакин?
15. Помниш ли, че сме се запознавали?
16. Познаваш ли тъмната страна на силата?
17. А светлата страна на силата?
18. Срамежлива ли си?
19. Знаеш ли точно кой от приятелите ти във фейсбук съм аз?
20. А кой от контактите ти в Скайп?
21. Имаш ли опит в боравенето с ядрени оръжия?
22. Участвала ли си във въоръжен конфликт?
23. Пренасяла ли си оръжие и други забранени стоки в страна с наложено ембарго?
24. Ако има прераждане, като какво искаш да се преродиш? Можеш да избереш което си искаш същество и всякакви съдбовни предопределения/
25. Ако можеше да избираш между синьо-зелено водорасло и зелена еуглена?
26. Какво искаш да ти подарят за 28-ия РД?
27. Ползваш ли Белана?
28. Смяташ ли, че Ариел изпира по-добре от обикновен прах за пране?
29. Ако хванеш златната рибка какво ще си пожелаеш? Загатвам ти, че можеш да избереш меча на Архангел Михаил.
30. Ти архангел ли си? Или може би ангел? Изобщо, изясни какъв ти е статусът в небесното царство.
30. Според теб защо учите КОК и какъв е смисълът от това? Какви дисциплини смяташ, че е необходимо да се изучават в спец. Книгоиздаване, а не се изучават?
31. Защо смъртта носи коса?
32. Няма 32 въпрос.
33. Смяташ ли, че едноклетъчните, които се размножават чрез прищъпване, са постигнали безсмъртието?
34. От горните въпроси имаше ли такива, които прие по-насериозно и такива, които прие на шега/с досада? По различен начин ли им отговори?

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2009, 21:35 
Неебателна.
Аватар

Ае, Вида, ти ме описа като доц. Т.
Защо все ни забиват на гадния четвърти етаж?
Кога ще свърши ремонта на ФЖМК?
Как може да сложат оная джофра на мястото на Петев?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2009, 22:58 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
Ми шепот, прекрасно е дори смао заради приятния случай да срещнеш ТАКЪВ човек, който мисли като теб. Не ми се е удавало да срещна такива много досега. Като се замисля срещал съм май само двама.

За мен разбира се, и идеите му са не по-малко очарователни, ако е истина, това което ми казваш и този човек е краен и радикален атеист и нихилист. Аз лично съм такъв, и смятам, че най-смисленото нещо, което може да направи всеки човек и целокупното човечество е просто да си пръсне мозъка. Без увъртания, без поезия, без мисъл, без надежди...

Разбира се, тва че харесва Далчев леко ме притеснява. Аз примерно не мога да го харесвам, той е лек меланхолик с това което казва, освен това и начина му мие дълбок чужд...говори тук-таме за българщина, за заблуди на символизма...което си е супер странно от неговата уста и което ме води на извода , че не е супер отчаян от смисъла, а просто го търси другаде.

Това е стар номер. Смисъл всъщност няма. Ти го задаваш. И еднакво безсмислено в какво ще вложиш нуждата си от смисъл - в работа, в Бог, в напиване, в търкаляне с курви, в мечта за добра професия, във важността да съм хубав, в това да забогатея или пък да раздам всичко което имам на другия.

Добре, казвам, правя всичко това- аз съм богат, аз съм беден, а зсъм красив,а зсъм професор, аз съм на върха.

И ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2009, 23:34 
граф О'Манов
Аватар

Lord написа:
30. Ти архангел ли си? Или може би ангел? Изобщо, изясни какъв ти е статусът в небесното царство.

Адаш,
сила си.

Тъй... здрасти пак. :P
Хм, първо ми се стори, че тоя Кънчев, дето е писал стихотворението, е тоя Кунчев, дето го обсъждаме. :bom:
я да видим какво още... хм
1. Искаш ли да ти задаваме още въпроси?
2. Какви езици ползваш?
3. А какви искаш да ползваш?
4. Ще посетиш ли протеста на 2-ри?
5. Оцени този клип и песента - http://www.youtube.com/watch?v=guh-VzM8rXo
(в случай, че поне горе-долу ти хареса мелодията, ето студийната версия, доста по-добре звучи)
6. Изреди някои балади, които те разчувстват.
7. Кои въпроси на Митака (без 32.) ти харесаха най-много?
8. Новите Стар Уорси харесват ли ти?
9. Ако беше джедай, какъв цвят щеше да е лазерният ти меч?
10. Направи кратка характеристика на Мила. Джедай ли е, или сит? Какви оръжия и скрити сили има?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща