valandin написа:
Добре,бе, Кристо, ако някой се оплаче от теб ти ще промениш ли форумното си поведение заради това оплакване...I don`t think so (казано с култовия тон на Маколи Кълкин от ``Сам вкъщи``). Не мисля, че някой ще се трогне от нечие мнение и ще започне да се съобразява. Справка

хората няколко пъти ти казаха да спреш да се занимаваш с глупости, ти продължаваш

И като се оплачем какво ще последва-награда, мъмрене за злосторника ? I don`t think so (казано знаете как)
Зависи много от самото оплакване - ако съм обидил някого с някоя реплика, или съм казал нещо обидно и непристойно, в реда на нещата е някой да ми направи забележка и да си взема поука. Примерно ако хората се оплакват от сериозни неща в поведението на някого. Но ако ми каже, че не го кефи аватара ми, това няма да ми повлияе...
Просто проблема на хората тук е, че просто не обичат критика. Ама сериозна критика, каквато да не води до войни, а до изглеждане на противоречията. А те се засягат, когато им кажеш нещо малко и несъществено. Аз от самото начало съм се придържал към политика на казване на това, което мисля, без значение, че всички или почти всички ще са против това, или ще ме сметнат за идиот. Тъпото е, че съм само аз и ми е някак самотно в теми като тази.
Да, Ирина го каза - аман от симпатии и пристрастия, мога да добавя и двойни стандартни, форумни коалиции, самовлюбени типажи, разбирачи, дървени философи, лицемери. Като в детската градина сме в този форум. Сериозно, не мислех, че аз ще съм гласът на здравия разум, но май така излиза. Виждам през постовете на мнозина все душевни болести като лицемерие, завист, простотия, интригантство, апатия, гняв, егоцентризъм, двуличие, предразсъдъци, омраза и т.н.
Тази тема не е за да лекувам А, Б и В от тези неща, а просто да им ги кажем. Който иска - да си се замисля.