Boromir написа:
Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.
Чар, чар, ама сънищата не се контролират нито от "искам пак да го сънувам", нито от "това не искам повече да го сънувам"
Аз много често имам сънища, които ми се повтарят - много често попадам на едни и същи места, просто всеки нов път вече знам "а, в тази дупка ще се заклещя, да не миавам от там" или "стълбите на 3-ти етаж липсват, трябва да ги прелетя" или другото "тази тоалетна е УЖАСНО мръсна и мизерна, защо продължавам да влизам в нея????"
Обикновено знам, че сънувам, когато някой ме гони и трябва да прелетя над нещо, или просто си вървя по улицата и усещам нуждата да се изфукам на някой, че мога да летя. Тогава обикновено си знам, че сънувам и само му се наслаждавам.
Друг много често повтарящ се мотив са разни места от детството ми, към които редовно се връщам.
Често има и неприятни мотиви - онова с тоалетната, срещи със змии в един мн странен замък, който много често ми идва да посещавам, разни потънали в морето панелки, в които не знам как се озовавам... Да кажем, че моя тренинг е любовт ами към сънущата - понеже самия факт, че сънищата ми с анавързани ми се струва интересен, аз често мисля за тях, събуждам се през нощта, впечатлена и заспивам отново, мислейки за тях - и те се връщат. Обикновено не същата вечер, но и това се постига.

Но пък понякога си е натоварващо да знаеш какво ще се случи в един сън, просто защото по средата ти просветва - това съм го сънувала вече, трябва това и това да направя - като да играеш за стотен път до болка позната компютърна игра