Дата и час: 16 Яну 2026, 20:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как можем да контролираме сънищата си?
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:41 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Една моя приятелка може да конролира сънищата си. Така сяка нощ сънуваше продължение на съня си. И знаете ли какво направи от тези сънища?! Сериал! Разбира се не го даваха по телевизията, но тя ни го разказваше съвсем, като филм. Беше много интересно! Всеки ден по един сън- като епизоди. Толкова ме е яд, че аз не мога да си контролирам сънищата! :Alvarin_07:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как можем да контролираме сънищата си?
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:43 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
И аз мога, не е нищо кой знае какво

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:44 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Има техники за тези неща, състоянието което описваш се нарича "lucid dreaming", но не значи сънуване на "сериал", а поемане на съзнателен контрол на действията ти в съня си.
Известно е, че не всички могат да достигнат до него, но всички могат да опитат. Започва се от записване на съня веднага след събуждане (на това което помниш от него). Ако се прилага постоянство, скоро ще можеш да запомняш все по-големи и големи части от това което си сънувал, като евентуално стигаш до lucid dreaming. Говорим за период от години, мой познат, който практикува това от 4 години стига до състояние, в което осъзнава, че е "вътре" в съня си, но все още не може да постигне контрол ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:49 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
е аз като сънувам нещо лошо винаги се сещам,че е сън и го прекъсвам с приятен..и ко0гато е някаква фантасмагория пак се сещам.Аз лично не мога да си продължавам сънищата ,но винаги помня какво съм сънувала..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:51 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Хм, аз знам една техника. Когато спиш имаш възможност
да накараш съзнанието си да сънуваш дланите на ръцете си,
когато успееш да го направиш, можеш да сънуваш квото искаш.
Но се изискват упражниения. Пък и е пробвано и работи, не знам
защото но се получава.

ПП: Приятелката ти те работи, не можеш да сънуваш сериал, пък и тя
сиг не е Стивън Кинг да си прави филми и книги от сънищата. Всеки
ден върху подсъзнанието ти рефлектират кви ли не шитс, които вечер
ти се отразяват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009, 22:58 
В началото бе словото

Аз веднъж само май успях да си контролирам съня или 2-3 пъти, но много рядко успявам. Единия път помисли, че е реалност и помолих в съня си една приятелка да ме ощипе и да видя. Ощипа ме и не усетих нищо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 04:19 
Proud and Noble Man
Аватар

Има една прекрасна повест на Джани Родари, в която един от героите обира точките в училище, разправяйки на тайфата "серийния" си сън, пълен с пирати, кораби, съкровища и ненамкво. Накрая се оказва, че всичко е всъщност сюжетът на една книга, дето чилякът е четял и само се е правил на оборотен. И го разконспирираха доста гадно накрая.

Не казвам, че приятелката ти ви мотае и не може да контролира съня си. Неволево "контролиране" и "продължаване" на съня след периоди на будност е възможно и спонтанно, без тренировки. Следва че, ако има достатъчно странен човек, че да иска да се обучи да го прави - може, що пък не. Но аз все пак да попитам - защо се занимавате само и единствено с глупости, бре хора?
Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 07:20 
В началото бе словото

Е, да, ама моята приятелка не разказваше нещо от книга. Тя просто разказваше сън, който след това продължава. Накрая ни разказа 3 съня и аз и казах "Абе Мими ти можеш да направиш сериал от този сън." и тя ми отговори "Да, ще направя филма ще се казва Пами и Данчо". И така сънуваше, ли сънуваше докато, накрая и омръзна и спря да контролира сънищата си- и по-добре За Пами. :D :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 08:32 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Boromir написа:
Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.
Чар, чар, ама сънищата не се контролират нито от "искам пак да го сънувам", нито от "това не искам повече да го сънувам"

Аз много често имам сънища, които ми се повтарят - много често попадам на едни и същи места, просто всеки нов път вече знам "а, в тази дупка ще се заклещя, да не миавам от там" или "стълбите на 3-ти етаж липсват, трябва да ги прелетя" или другото "тази тоалетна е УЖАСНО мръсна и мизерна, защо продължавам да влизам в нея????"
Обикновено знам, че сънувам, когато някой ме гони и трябва да прелетя над нещо, или просто си вървя по улицата и усещам нуждата да се изфукам на някой, че мога да летя. Тогава обикновено си знам, че сънувам и само му се наслаждавам.
Друг много често повтарящ се мотив са разни места от детството ми, към които редовно се връщам.
Често има и неприятни мотиви - онова с тоалетната, срещи със змии в един мн странен замък, който много често ми идва да посещавам, разни потънали в морето панелки, в които не знам как се озовавам... Да кажем, че моя тренинг е любовт ами към сънущата - понеже самия факт, че сънищата ми с анавързани ми се струва интересен, аз често мисля за тях, събуждам се през нощта, впечатлена и заспивам отново, мислейки за тях - и те се връщат. Обикновено не същата вечер, но и това се постига. :) Но пък понякога си е натоварващо да знаеш какво ще се случи в един сън, просто защото по средата ти просветва - това съм го сънувала вече, трябва това и това да направя - като да играеш за стотен път до болка позната компютърна игра :-D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 10:29 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Аз пък напоследък изобщо не сънувам... имах един период, в който сънувах САМО кошмари... явно имамболно подсъзнание :/

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 12:47 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
JudyRamone написа:
Аз пък напоследък изобщо не сънувам... имах един период, в който сънувах САМО кошмари... явно имамболно подсъзнание :/

Споко, аз бях няколко години така. Сега сънувам рядко кошмари и не са толкова гадни
като преди... Иначе най- култовия ми сън винаги е свързан с няква обществена тоалетна,
не знам, ама много ме стресират тия кенефи :mrgreen: .

И все пак, everybody poop :mrgreen: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009, 16:06 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Е, че аз също като сънувам, знам, че сънувам (още до като спя), но продължавам да си сънувам и почвам да сънувам работи, каквито аз си искам.И не, не съм правил никакви упражнения и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009, 01:52 
В началото бе словото
Аватар

Успешна практика е използването на "brainwave synchronization" & "binaural beats",което доста спомага за това
Поровете се малко за Hemi-Sync и Monroe Institute за повече инфо ;]
Лично съм изпитал някои ефекти и е наистина....интересно

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009, 02:08 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
happyswift написа:
Е, че аз също като сънувам, знам, че сънувам (още до като спя), но продължавам да си сънувам и почвам да сънувам работи, каквито аз си искам.И не, не съм правил никакви упражнения и т.н.

и аз..

Но понякога не мога да се събудя.. Осъзнавам, че тва няма как да е истина, знам, че ако се събудя всичко ше свърши, ама съм заклещена в тая измислена действителност и не мога да изляза..
иначе и аз сънувам понякога, каквото си поискам...

но имам и кошмари, които не мога да контролирам, въпреки, че осъзнавам, че не са истински..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2009, 15:05 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
vivi написа:
Една моя приятелка може да конролира сънищата си. Така сяка нощ сънуваше продължение на съня си. И знаете ли какво направи от тези сънища?! Сериал! Разбира се не го даваха по телевизията, но тя ни го разказваше съвсем, като филм. Беше много интересно! Всеки ден по един сън- като епизоди. Толкова ме е яд, че аз не мога да си контролирам сънищата! :Alvarin_07:

Тая се е изживявала като Шехерезада и си е търсила Сюлейман паша да я... хм хммммм

Ама не си схванал генералната идея. :wink:

Иначе контрола над съня си го е изгубила още на вакарелската гара, като не е дошъл бахура й от Странджа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща