Дата и час: 16 Яну 2026, 12:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Въпрос относно медицината в СУ
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009, 20:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... nie/ksk_08
Това е линк към сайта, където ще намериш информация за програмите за изпитите, форматите на изпитите и балообразуването.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2009, 12:35 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте,
интересувам се от специалността медицина в СУ и от сайта на университета научих, че тази година местата за момчета са 20. Понеже знам, че една част от обучаващите се студенти в тази специалност са чужденци, се питах дали тази бройка включва и тези студенти (което би било наистина разочараващо, ако е така). Ще съм благодарен за отговорите ви.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юли 2009, 12:18 
В началото бе словото

Мeстата, които се обявени в сайта на СУ са държавна поръчка и са само за българи, явили се на кандидатстудентски изпити по биология и химия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2009, 11:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря ти за информацията. Наистина ще ми е от полза. Всичко добро!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2012, 22:33 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Зачетох се из темите на подфорума и няма как да не се включа в тази, за да попитам дали тези висящи явно от доста време слехове за Токуда важат и до днес или няма шанс? o.o

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2012, 21:23 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Медицински факултет при СУ има за клинични бази следните болници: УБ "Лозенец", ВМА и УМБАЛ "Св. Иван Рилски"!

МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Кандидатстване от чужбина в МФ към СУ
МнениеПубликувано на: 29 Май 2013, 22:15 
В началото бе словото

Здравейте!

Това, което ще попитам, предполагам ще се стори на повечето студенти в България адски странно и нелогично, но моля да ми отговорите с разбиране и компетентно мнение :)
Аз уча медицина втора година във Фрайбург, Германия, един много уважаван университет за специалността медицина. Не съм кандидатствала нито в МУ, нито в МФ към СУ след гимназията,направо заминах за Германия, след като ме приеха по документи. Много се замислям дали не сгреших с това решение,което не беше и изцяло мое,просто беше единствената алтернатива. Не ме разбирайте погрешно, там не мога да кажа, че е лошо или нещо такова, просто не се чувствам като вкъщи, постоянно се напрягаш от спазване на срокове,не се знае кога може да те изхвърлят от унито, ако не направиш това и това, хората нямат нищо общо с нас и още много други психологически фактори. Взимам си всички изпити въпреки всичко, но бих се чувстала много по-комфортно да уча в БГ...Всички ми казват, че няма никаква логика да се връщам,ако се справям с изпитите там,защото в България няма бъдеще за лекари, няма места за специализации, заплатите са ниски, образованието не е на ниво и т.н. Някой може ли да ме посъветва, какви са възможностите след завършване в МФ към СУ, дали наистина е толкова трагично и дали си заслужава да се откажеш от чужбина(говоря за етапа следване) и да ти е по-спокойно като си си вкъщи или по-добре да се мъчиш докрай с евентуално по-добрата перспектива за реализация,ако завършиш в университет в Германия?
Благодаря предварително! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2013, 22:57 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Не уча и няма да уча медицина, но мога да ти кажа, че това е може би единствената професия за която със сигурност има хляб в България. Отделно с твоите 2 езика (предполагам освен немски говориш и английски) нямаш никакъв проблем да завършиш тук и после да избягаш в чужбина, ако нещо не ти харесва. Над 50% от студентите по медицина го правят. Като цяло България е доста атрактивна дестинация за хората, които искат да учат медицина, защото образованието е евтино. Вземат тапията за без пари и си бият шута на запад, за да стават милионери. :mrgreen: Израстнал съм в лекарско семейство, 3 години съм натискан да уча медицина и повярвай ми, тези неща са ми обяснявани до припадък. :lol:

и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Май 2013, 17:56 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 49 пъти.
Като добавка към поста на Mondscreen бих казал, че медицинското образование в България си е доста на ниво, независимо дали ще е в МУ, или в МФ на СУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2013, 22:35 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Ако решиш да се върнеш в Бг си уговаряш условия със съответните деканати на МФ в страната.Ако наистина се интересуваш може да се обадиш и попиташ.Познавам хора,който се отказаха да следват медицина в Германия и се преместиха тук ,като им признаха всички изпити.Успех

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2