ScionOfStorm написа:
'щот са прави. Кой отде се взел - аа, ще кандидатствам право. Нищо, че имат тройки на матурите и едва додрапани тройки на изпитите /примерно/.
Това поваля само реномето на специалността, това е. А за илюзорните представи - ами да, така е, не е като да не са прави, защо? Макар че и аз понякога изпадам в такива нереални очаквания и не съм точния човек, който да съди прекалено по този пункт.
Фейс ит - право из комършъл, мадафаказ. И повечето смятат другите специалности за слаба домашна водка. Майка ми - същото като говорим днес. Тая жена друго освен право не признава. Викам й - абе, майко, я вземи се стегни, ако всички бяхме като теб от една фабрика чарковете да ни закачат. Реализация има навсякъде, а елитността е относително понятие. Правото в моите очи отдавна е загубило престижа, който го е имало преди 2-3-4 години, примерно, че и повече. Не реално, но теоретично, както е поднасяно от масите.
And that's that.
Кой е този с тройки на матурите и тройки на изпитите, който ще успее да влезе право?
happyswift - Грижа те е за нас и за това го казваш. ОК, да речем, че си напълно прав /хипотетично/, мислиш ли, че ще успееш да разубедиш когото и да било с мненията си? Защото честно да ти кажа на мен лично не ми влияят мненията на приятелите ми, да не говорим пък за някой си неизвестен ми форумец... Ако някой е в състояние да се откаже от мечтите си заради някакви си мнения в някакъв си форум, то той е достоен за съжаление.
И никой не може да ме убеди, че реализацията след завършването на право е по-трудна, отколкото след завършването на социология/просто пример/. Както вече казах - няма нищо лесно! След завършването на какво реализацията е гарантирана и лесна според вас?
happyswift написа:
Благодаря, че подкрепяш гледната ми точка
Много голямо внимание обърни на частта от поста си - ПРЕДИ 10 години
Ами нали трябва първо да заърши, после да практикува. Не става за 1 година според мен

Кажи коя е тази специалност, в която получаваш реализация след година - две...