|
Наистина мисля, че е най-редно и обективно да коментираме ние учащите МO!
Както вероятно повечето от учащите МО знаят, учебният план за специалността бе сменен, а срокът на обучение стана от 5 - 4 години! Смея да твърдя,че програмата сега е наистина много интензивна, свалени са много предмети от горни курсове, а сесиите НЕ са леки. Аз лично не съм чула нито един мой състудент да ми твърди,че МО е пародия!!!!!!! Няма отказващи се, хората си ходят редовно на лекции, в библиотеката, учат, развиват се, интересуват се, членуват в неправителствени, студентски организации! От друга страна е повече от показателно според мен,че днес II курс МО сме 100 човека - бройка двойно надхвърляща цифрата 50- която регламентира приема за специалността! Имам колежки прехвърлили се от други хубави специалности - от филологии, история, политология, публична администрация да не говорим за внушителната бройка студенти изучаваши МО като II специалност!
Така и най-после да разбуля тайната на кратката програма с лекции - говоря за II курс - всичко това се дължи на мързела на секретариата, милите дами просто не си правят труда да нанесат избираемите предмети и упражненията по различните предмети, да не говорим за езиците, хайде сега сложете и спорта! Аз лично нямам нито 1 свободен ден през седмицата и всички са хубавичко запълнени!
Да, всеки си има право на мнение, напълно съм съгласна! Но май излиза, че от изказалите се от НАШАТА СПЕЦИАЛНОСТ във форума – мисля мнението на останалите за немeродавно - САМО Berserker е анти – МО ( не ме разбирайте погрешно, това си е негово мнение и негов проблем!!!). Другите изказващи се против ( пряко или косвено) СА ОТ ДРУГИ СПЕЦИАЛНОСТИ!!! ( това го казвам в отговор на твърдението : „от самото МО си казаха хората достатъчно неща, не е необходимо да се изказват юристите”).
„Второ, преподават ви наши преподаватели друг път - ако два-три предмета от първи курс броиш за половината ви специалност ” --> nrggirl, не се обиждай, но явно не си запозната с програмата ни – разбира се, че не учим всички ваши предмети – все пак сме си избрали специалност МО, а не право, но твърдя, че изучаваме правните дисциплини, които ни касаят – само за твоя информация досега, тоест курс и един семестър- сме държали изпити по ОТП ( доц. д-р Тенчо Колев), КП ( доц. Васил Киров), СКП ( Георги Близнашки), ВИДП (проф. д-р Димитър Токушев), МПП ( проф. Орлин Борисов), ПСС (гл. ас. Георги Денков) – и това определено няма да е всичко!!!!!!! И ако това не са и ваши преподаватели...Нали все пак сме в ЮФ!
P.S. : Циндил- Пиндил- много уместен въпрос- как се влиза в МО - с ненормално високи оценки както по история, така и по език (само виж баловете), с много труд и амбиция ! И имено това води и до възражението ми на коментара на twiggy - може би е толкова търсена защото е лесно?!- баси логиката!!! В тази специалност са събрани наистина много интелигентни, амбициозни и предприемчиви хора ( поне това са наблюденията ми от втори курс), които определено щом са си дали големия зор да се представят така добре на кандидатстуденските изпити, надали биха искали 4 години да им е лесно!
Последна промяна Amaryllis на 19 Мар 2006, 17:39, променена общо 3 пъти
|