Леле това ми намирисва на нещо от рода на една вечер в Шипката с моите приятели - пияни до козирката обсъждаме, не, караме се върху Македонския въпрос
Относно това, което изучаваме аз лично съм много доволен - това е сериозна част от дисциплините, които искам да изучавам. Просто си имам интерес към тях, пък дори и да не им намеря практическо приложение. Жажда за знания и самоусъвършенстване го наречете ако искате. Не обичам да правя компромиси със себе си и съответно не ме кефи идеята да се насоча към някаква професия, която не ме влече а само ме храни. Оттук следва естественият извод дупе да ми е яко ако искам да се реализирам по специалността. Не си правя илюзии че МВнР само мене чака. Изпитвам отвращение от работа в държавни учреждения.
По въпроса за езиците - първи език английски - тая година съм влязъл 3 пъти. Мен ако питате смисълът е да се усвои юридическата терминология и изказ, щото предимно с такива текстове се занимаваме. Имах неблагоразумието да запиша втори език испански при една преподавателка, която смята, че целта н аживота ми е да науча експресно езика при нея. Е наложи се да се прехвърля в немски, където имам бая да наваксвам. Там ми се струва, че работите вървят добре като качество на обучението. Абе общо взето това дали ще научиш добре езици в МО си зависи най-вече от теб самия, както и от различните преподаватели - и късметът играе известна роля.
Носят се слухове, че половината ни курс членува в БСМ (Българска социалистическа младеж). Малко пресилено ми се струва, но този факт предизвиква учудването ми в няколко плана:
1 - всички ли са толкова запознати със същността на партията и на работата в мейната младежка организация, всички ли смятат, че това е ракета-носител, която ще ги изстреля до върховете на кариерата? С оглед на практиката на набиране на кадри за министерствата и другите "елитни" държавни органи, смятам че нито дипломата, нито членството в подобна организация може да ти гарантира в каквато и да е степен издигане в кариерата. Шуробаджанашката практика ми се струва, че е неизкоренима като баобаб, пуснал корени в гранитна скала (макар че баобабите не пускат корени в гранитни скали

).
2 - всички ли толкова самоотвержено и решително са "прегърнали червената идея"? - силно се съмнявам, намирисва ми на тренировка за опортюнисти
нека отбележа, ако въпросните колеги искрено и на основа на разума подкрепят "червената идея", смятат че биха могли да допринесат за нейното развитие и приложение, тогава имат моята благословия
Акцентирам толкова върху БСМ, щото почти не съм чувал за колега, членуващ в младежка организация на друга партия. Това пък ме учудва, щото другите партии що се излагат? И на тях им требе млад електорат и млади активисти.
Искам превантивно да призова колегите към толерантност спрямо политическите убеждения на другарчетата. Имам един приятел (вероятно някои от вас го сънуват в кошмарите си

), който чуе ли, че някой е "комунист", го изкарва едва ли не военнопрестъпник, масов убиец и т.н. Нещо, което от където и да го погледнеш противоречи на либералните разбирания за свобода на мнението, издигнати от стожерите на десните идеологии.
ох - егати чаршафа пльоснах, ама нищо, вие сте свикнали да четете много страници с полусмислени брътвежи, тук даже ви предлагам смислени такива
Абе някой знае ли колко хора ще останат в курса, които няма да са заминали на бригади това лято?