Дата и час: 20 Яну 2026, 09:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 23:21 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
kokteil_molotow написа:
добре че вас мъжете никъде не ви гледат :)

знае ли човек...... :lol: :lol: :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2006, 23:54 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
kokteil_molotow написа:
ами прави впечатление, колега, прави....като всички останали професори докато ти говорят те гледат.........малко по-надолу от очите, този показа положение :)

чак пък толкова...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 15:36 
В началото бе словото

nrggirl написа:
penka_agova написа:
Проблемите са налице:администрацията емудна и инертна, голяма част от преподавателите нехаят или пък раздават 6-ците с лопата,но не мога да разбера защо проблемът да е в МО - администрацията е обща,нали така, а доколкото си спомням,мили колеги прависти,които си противоречите категорично в този форум (тип: е много е кофти да не си харесваш специалността,после:абе то и правото позапада,абе Мо не е чак толкова злехубава ви е специалността-айде уточнете се моля!!!!) та доколкото си спомням половината ни специалност я изнасят ВАШИТЕ преподаватели, както и тези на историческия,философския и тн факултети. Така че внимавайте кого точно вините ,да не излезе така,че оплювате собствената си система!

хмм, айде пак ние криви излязохме :roll: ама верно да си имаме уважението - виж ми горните постове и ако намериш някъде да оплювам МО за сметка на правото, тогава ще говорим. навсякъде обяснявам, че няма значение специалността, а човека,и ако сме съвсем конкретни - от самото МО си казаха хората достатъчно неща, не е необходимо да се изказват юристите. второ, преподават ви наши преподаватели друг път - ако два-три предмета от първи курс броиш за половината ви специалност. нали уж половината МО беше езици... и трето, кво ще рече че оплюваме собствената си система - откога системата се прави от студентите?!? и четвърто, никого не сме седнали да "виним" за проблемите на МО, каквито и да са те, ние достатъчно си имаме...

Абе, душа, що го приемаш това лично-говорейки за правото ама въобщеее не визирах твойто мнение,но повярвай ми -чула съм достатъчно негативни,както и да е-нека се върнем на главната идея,че е излишно това напрежение между специалностите и всякакви спорове са безмислени-времето може да оползотвори я за пиене, я за мъже 8) :occasion5:

Последна промяна penka_agova на 21 Мар 2006, 16:03, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 15:51 
В началото бе словото
Аватар

Всички сме с кюпа(,за да не кажа в л___та),няма какво да се :argue: . :occasion5: :3some:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 15:57 
В началото бе словото

Berserker написа:
Гост написа:
Нищо лично към МО...
Но 3 езика и богата обща култура дава и всяка филология в СУ.
А иначе от МО познавам само един човек, но не съм го разпитвал
за специалността му...

уважавам! Аз затова и планирам скандинавистика да изкарам, само веднъж да стана МАГистър, МАГьосник или каквото там стават 5ти курс.... иначе единствената разлика от филологиите ни е че езиците ни се изучават по-слабо, но историята повече :) има и право. Биг дийл. Но пък има и интересни предмети, веднъж на високосна, но са готини. Всяка специалност си има чара, въпроса е коя перспективна и коя пародйна. Аз лично не съм чул за инфрматик от ФМИ който да не си е намерил работа по специалността, стига да иска, и не съм и чул за човек от МО който да е станал посланик :) Тук може да си представите на nrggirl подписа. :wink:
Но пък винаги има пръв път. Аз съм си заплюл едно консулство на Хавайте, а дано....

п.с. пенке, проблема е точно че ни преподават преподаватели от "Правото" /нещо различно от нашия общ факултет по техни думи ?! /и от други факултети, и всеки ни гледа пренебрежително---"А, МО, за*би ги тия, пишете им 6-ците и кучета ги яли"....е как да се чуства елитно човек??? Миналата година една преподавателка по частно право ни казваше " защото ние от ЮФ....а вие от МО......"..... демек, ние какво сме??? Бай Мангау??? Или Йети? Или кръстоска от последните два персонажа?
МО има потенциал да е страхотна специалност, има и още как!!! Въпросът е че не се оползотворява този потенциал! Дано поне сегашните 1/2 курс заварят някакви промени :)
Ша ви стискам палци! Всичките 4 :wink:

Berserk-ю, повярвай ми изпаднал си в голяма заблуда относно филологиите(от филология се прехвърлих). Прав си за едно-езиците се изучават много стабилно там, но не можеш да намериш и грам от историята и правото, които се изучават в МО(ако това е нещото което те вълнува) с изключение на по-обща история на държавата или региона на изучавания език. Много уважам труда на всички филолози и лингвисти и литературоведи и специалността им не е лека,но това е нещо коренно различно, към което трябва да имаш специален интерес-забиваш се в едни безкрайни морфлогии, фонетики, лексеми, морфеми,текстеми,семеми, синекдохи, апосиопези, епанортози и всякакви други медицински диагнози, които ако не са ти на сърцето...пак се стига до "Божеее,защо влязох да уча това" :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 19:08 
Легендарен флуудър
Аватар

penka_agova написа:
Абе, душа, що го приемаш това лично-говорейки за правото ама въобщеее не визирах твойто мнение,но повярвай ми -чула съм достатъчно негативни,както и да е-нека се върнем на главната идея,че е излишно това напрежение между специалностите и всякакви спорове са безмислени-времето може да оползотвори я за пиене, я за мъже 8) :occasion5:

ОК, без лоши чувства :P ! Вярно, че има по добри начини да си оползотворим времето - наздраве :cheers:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 22:17 
Легендарен флуудър
Аватар

nrggirl написа:
ОК, без лоши чувства :P ! Вярно, че има по добри начини да си оползотворим времето - наздраве :cheers: :occasion5:

на мене това мнение ми допада най-много от всичко изписано дотук! Наздраве!

п.с. и не съм анти МО, просто анти МО в сегашната реалност в СУ :P и ако мислех че няма никакъв смисъл, нямаше да го уча, просто мисля че не е това което всички си мислят че е :)

п.п.с. кога ще си решим разногласията като истински дипломати--- на маса! Ама сериозно :) :occasion5: :occasion5: :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2006, 22:42 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
п.п.с. кога ще си решим разногласията като истински дипломати--- на маса! Ама сериозно

Ей,това е!!! Аз гласувам с две ръце за това предложение!!! Нека се съберем на маса,пък ще видим кой кого :) :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2006, 13:20 
Легендарен флуудър
Аватар

Berserker написа:
п.п.с. кога ще си решим разногласията като истински дипломати--- на маса! Ама сериозно :) :occasion5:

одобрявам 100% :hello1: :thumbright:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2006, 22:16 
В началото бе словото

Berserker написа:
п.п.с. кога ще си решим разногласията като истински дипломати--- на маса! Ама сериозно :) :occasion5: :occasion5: :wink:

Хаха-то се е видяло: Berserker черпи всички форумисти :occasion5:
готови ли сте???който падне последен печели... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2006, 00:54 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Леле това ми намирисва на нещо от рода на една вечер в Шипката с моите приятели - пияни до козирката обсъждаме, не, караме се върху Македонския въпрос :lol:

Относно това, което изучаваме аз лично съм много доволен - това е сериозна част от дисциплините, които искам да изучавам. Просто си имам интерес към тях, пък дори и да не им намеря практическо приложение. Жажда за знания и самоусъвършенстване го наречете ако искате. Не обичам да правя компромиси със себе си и съответно не ме кефи идеята да се насоча към някаква професия, която не ме влече а само ме храни. Оттук следва естественият извод дупе да ми е яко ако искам да се реализирам по специалността. Не си правя илюзии че МВнР само мене чака. Изпитвам отвращение от работа в държавни учреждения.
По въпроса за езиците - първи език английски - тая година съм влязъл 3 пъти. Мен ако питате смисълът е да се усвои юридическата терминология и изказ, щото предимно с такива текстове се занимаваме. Имах неблагоразумието да запиша втори език испански при една преподавателка, която смята, че целта н аживота ми е да науча експресно езика при нея. Е наложи се да се прехвърля в немски, където имам бая да наваксвам. Там ми се струва, че работите вървят добре като качество на обучението. Абе общо взето това дали ще научиш добре езици в МО си зависи най-вече от теб самия, както и от различните преподаватели - и късметът играе известна роля.

Носят се слухове, че половината ни курс членува в БСМ (Българска социалистическа младеж). Малко пресилено ми се струва, но този факт предизвиква учудването ми в няколко плана:
1 - всички ли са толкова запознати със същността на партията и на работата в мейната младежка организация, всички ли смятат, че това е ракета-носител, която ще ги изстреля до върховете на кариерата? С оглед на практиката на набиране на кадри за министерствата и другите "елитни" държавни органи, смятам че нито дипломата, нито членството в подобна организация може да ти гарантира в каквато и да е степен издигане в кариерата. Шуробаджанашката практика ми се струва, че е неизкоренима като баобаб, пуснал корени в гранитна скала (макар че баобабите не пускат корени в гранитни скали :P ).
2 - всички ли толкова самоотвержено и решително са "прегърнали червената идея"? - силно се съмнявам, намирисва ми на тренировка за опортюнисти :P

нека отбележа, ако въпросните колеги искрено и на основа на разума подкрепят "червената идея", смятат че биха могли да допринесат за нейното развитие и приложение, тогава имат моята благословия :P

Акцентирам толкова върху БСМ, щото почти не съм чувал за колега, членуващ в младежка организация на друга партия. Това пък ме учудва, щото другите партии що се излагат? И на тях им требе млад електорат и млади активисти.

Искам превантивно да призова колегите към толерантност спрямо политическите убеждения на другарчетата. Имам един приятел (вероятно някои от вас го сънуват в кошмарите си :P ), който чуе ли, че някой е "комунист", го изкарва едва ли не военнопрестъпник, масов убиец и т.н. Нещо, което от където и да го погледнеш противоречи на либералните разбирания за свобода на мнението, издигнати от стожерите на десните идеологии.

ох - егати чаршафа пльоснах, ама нищо, вие сте свикнали да четете много страници с полусмислени брътвежи, тук даже ви предлагам смислени такива :P

Абе някой знае ли колко хора ще останат в курса, които няма да са заминали на бригади това лято?

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2006, 00:24 
Драскач
Аватар

Ерол написа:
А нека работят здраво маймуните -
не се става така лесно човек...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2006, 00:18 
Пишете, о, братя

Къв се ставало с МО,къв се ставало с филология , къв се ставало с не знам си кво... Ми всеки става къвто си е легнал,ама малко по-рошав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2006, 11:57 
Драскач
Аватар

Ха-ха-ха :D Най-сетне еднотрезво мнение :idea:

П.П. Зависи само на какво си си постлал преди да си легнеш... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2006, 17:16 
Пишеща машина
Аватар

Или с коя/кого/какво си легнал :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. пълна пародия! МО

в Студенти - общ форум

grrr

5

514

23 Авг 2006, 09:13

Crematory Преглежда последните мнения