Тръгнах да чета постовете но спрях до първата страница...множко се оказаха за това просто ще изкажа мнение.
В момента съм настояща ученичка в ПМГ и същевременно кандидат-студентка.Специалността ми е биология и ЗО,но ще кандидатствам с литература.За сметка на това целия ми останал клас ще кандидатства с биология и химия и въпросът за квотите е често коментирана тема.(И да-прочетох 2те статии

)От момчетата това,което редовно се чува е,че ако паднат квотите те едва ли не нямало да влязат.Така че определено осъзнават какво предимство им дават.Но момичетата осъзнават каква спънка за тях са.Защото ако една моя съученичка има 5 и нещо примерно а един мой съученик има 4 и нещо нещата така могат да се развият че да приемат него,а нея не...А очевидно нейните знания са на по-високо ниво.Тук идва и другото мнение на момчетата-момичетата били зубрели много по-добре и за това изкарвали високи оценки,а те повече го разбирали,а както знаете изпита по биология представлява наистина дусловно цитиране на учебника...Мисълта ми е,че за момчетата квотите са манна небесна,докато за момичетата тъкмо обратното,но това е просто представено ви директно от "кухнята",защото вече няколко години ги слушам тия квоти...
Определено съм съгласна с написанотот в първата статия,но за съжаление до сега резултати няма...Незнам и дали ще има.Но в образованието ни за жалост не куца само това..преди него и след него има сума ти неща и кълбото трябва да се разплита отдалеч,а за това ще трябва много време.И разбира се винаги ще има две страни по въпроса,просто ми е интересно да чуя един наистина добър и смислен довод в полза на това наистина полово разделение,освен разбира се този на една съученичка че ако паднат квотите някои специалности ще се превърнат в "девечески пансиони",а само с момичета не било интересно