Хах аз досега нямах представа, че има 2 битки при Катасирти, ОМГ

Според мен при теб няма да го отчетат като кой знае каква грешка, а пък за останалото да не говорим - това са много дребни неща (: Аз като не съм споменала за Арпад и Кусан, не съм писала нито за Одрин, нито за Лампсак (въпреки че пообясних за Дарданелите...), абе изобщо пълна мъгла ми беше м/у Катасирти и качването на Лакапин, после м/у това и Пиги, както и от Пиги до мирния договор с византийците...

Изобщо не знаех как се стига от едното събитие до другото, за точни дати и последователност да не говорим, ама ги навързах по някакъв магически начин

Пък и си пофантазирах на моменти... На 2-3 пъти се чудих Симеон къде точно е на поход и все писах, че е пред стените на Цариград

Имам един-единствен извор - Наръшкия надпис, и май никакви цитати

За сръбските владетели писах накуп, в един параграф... И даже самите думи "Златен век" не фигурират в темата ми, въпреки че съм писала около половин страница за "Златния век"

Ама увода и заключението много си ги харесвам ПЪК

А темата ми е 7 листа и половина... Очаквам доста да ме поорежат за тези и други глупости

, но въпреки всичко гледам оптимистично на нещата

Във всеки случай дадох всичко от себе си и няма да се оплаквам... Каквото станало - станало, още малко и ще разберем (:
А битката при катасирти втората е 921г. след като нахлуват в Тракия,където е и Пиги и Стенон.За извори... писах да.. надписа и 1-2 още в темата иначе домашни и чужди по 5-6 изброих.А цитати този,в който се подписва по този начин в писмата до патриарх Мистик,"Pax Byzantina" като обяснявам за програмата на Симеон и Византия отначало,на Лъв Дякон 50 г. след битката при Ахелой : "И сега още могат да се видят купища кости при Ахелой,където безславно била посечена бягащата ромейска войска".За Златния век писах 2 листа,включих анонсите.Писах 2 листа,а не по малко,защото го изтъкнах като предпоатавка за политическото могъщество-програмата на Симеон(първата част),втората вече унищожаването на Византия и създаването на Българо-Византийска империя със столица Константинопол.Дано не ме резнат,че е 2 листа за века.ама се обосновах,все пак една слаба държава не може да воюва..тя трябва да е съзряла,според мен