Митака написа:
allshallperish мога ли да те попитам от точно колко време се интересуваш от тази култура?
Четенето в интернет на разни неща не те прави разбирач.....
Истината е,че българските скинове са по-близко до наци-скиновете отколкото до ИСТИНСКАТА скинхед култура
Тук съм напълно съгласна

Абсолютно и безрезервно
Но... някакси е разбираемо... анти-комунистите да са повече, нали така.
Томи, като се има предвид, че скинхедс изначално е движение на работническата класа, не виждам нищо лошо в това скиновете да са от "крайните" квартали, само дето тук не е Англия, а и вече е съвсем, съвсем различно. Просто ти наговори някои пълни глупости ,на които реших да обърна по-специално внимание и да обясня как стоят нещата, за да няма заблудени и криворазбрали
В крайна сметка това е субкултура, така че не се опитвайте нито да вникнете в нея, защото съдържа в себе си много история, нито да я съдите, защото не знаете как стоят нещата в действителност.
Колкото до циганите - всеки ги мрази от гражданска позиция. Има много случаи, в които "обикновени" хора ги бият и гонят, само че за тях нищо не пише. Ако вярвате на драсканиците по тъпите телеграфни агенции... но пък от друга страна като няма кой да обясни , няма и откъде другаде да знаете за какво фактически иде реч... не обвинявам никого, че говори каквото и да било... обвинявам ви, че говорите без да знаете
Tommy написа:
Ами не, не е това. Между родолюбие и национал-социализъм има доста голяма разлика.

Разбира се. Затова има десни (първото )и крайно-десни (второто). И аз не разбирам какво за себе си намират хората във фашизма и нацизма, но както казах, това изобщо не е моя работа и не ме и интересува. Темата е много деликатна... ще кажа, че понякога политическите им убеждения изобщо не са мерило на нечий интелект или характер, тъй като както казах аз съм видяла доста хубави неща от крайно-десни.
allshallperish написа:
ПП: В някои наци-текстове на песни, които съм чела, никъде не се говори за етническа омраза... Само за любов към страната. Ако под това се разбира наци, то аз съм наци.
В някои може да няма, но аз съм чела потресаващи крайни текстове и честно казано се отвратих изключително много
allshallperish написа:
че са подучени от по- големите
Този казус съществува , за съжаление. Малките в това отношение са много ценни... за съжаление има някои много глупави, които изобщо нямат идея за какво живеят, камо ли друго.
allshallperish написа:
Иначе цялото ми уважение за малкото, от които съм чул вярна приказка за позьорщината и истинския патриотизъм. Само че те не са си лепили етикети на нац-та и т.н. - просто казват, че са скинове, които обичат България. Не, че всички не го казват, но при малко е вярно и при малко привързаността към родината не се изразява в паразитиране и трошене.
Вижте. Стига с това трошене. Как да ви обясня, че насилието в тези среди е нещо нормално? И то не е станало нормално ТУК В БЪЛГАРИЯ, а още когато се е зародила тази култура. Насилие срещу богатите, насилие срещу полицията, насилие срещу хипитата ако щете...
allshallperish написа:
Аз все още продължавам да се чудя защо хората неминуемо свързват скинове с бой и пиене.
Защото вече току-що отговорих на този въпрос
allshallperish написа:
От моите скромни и малки познания за тази култура, знам, че скиновете се бият по между си, а не бият случайни минувачи. Виж, ако са цигани е друга работа.
Стига с тия цигани! И аз бих пребила някой циганин по дяволите ! И всеки би го направил, не ми се правете...
Tommy написа:
не съм се чудил дали няма да се хвърлят на някой случаен минувач и да му посмачкат кокалите.
Ами аз от доста време излизам с такива хора (от най различни компании) и как така досега нито един не е станал да набие някой "случаен" минувач?