Дата и час: 06 Апр 2026, 08:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1778 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 119  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2009, том 2.
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:19 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 0 пъти.
Важното е, че такива личности дет не знаят какво искат, не им е мястото изобщо в университетите, какви хора сте незнам, като искаш да учиш се запиши някъде по диплома, а не заемай местата на хора дето имат желание да се усъвършенстват, мислят за бъдещето си и искат реализация :(

Тези с 3,50 няма да ти казвам как влизат братле, не спори и когато отидеш да искаш обяснение защо еди кой си е приет с такъв нисък бал, ще ти отговорят, че е приет по член еди кой си, точка еди коя си и си до там............учебния план бил един и същ, то и медиците учат педиатрия и мед.специалисти учат педиатрия, да не би да излизат с едно звание, просто са се чудели как да попълнят учебния план.......

Последна промяна Rehabilitator_ на 24 Юли 2009, 14:23, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:21 
And all that jazz
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
madlight написа:
та, какво казахте за "Всеки момент идвааат"...? :Alvarin_07: :)

Този момент е уловен и сега се простира разтегливо във вечността.
...метафизично ми е едно такова

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:23 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Rehabilitator_ написа:
останалите ще ги забутат в Книгоиздаване, братовчедка ми учи това и ще си биета главата после, то гледам е опашка пред книжарниците за купуване на книги.........тъй че по-спокойно го давайте

Как се казва братовчедка ти и кой курс е?
Да ти кажа, и аз уча Книгоиздаване (не защото не ми стигна балът, а защото ми беше първо желание) и хич не се бия по главата. Едно, че специалността е интересна, има готини предмети, две, че вече работя в стабилно издателство и ми е много добре. Три, че реализацията като цяло е добра и разнообразна - човек може не просто в книжарница да работи, ами и в издателство и въобще в книжния бранш. Че и журналисти, завършили Книгоиздаване има, да не говорим, че човек при желание може в четвърти курс да се запише профил Медии и Връзки с обществеността и да работи после като журналист, ПР или каквото му дойде в тая област.
Който "го забутат" Книгоиздаване трябва да е горд със себе си не просто, защото миналата година балът на Книгоиздаване е бил по-голям (това го знам от преподавател проверител), ами защото специалността наистина си струва и се научават доста неща.
А на който му е толкова чужда, не е трябвало да я записва в желанията си. И без това въпросът с местенето от специалност в специалност е доста... безнадежден. С много малко изключения.

Последна промяна Шепот на 24 Юли 2009, 14:26, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:25 
В началото бе словото
Аватар

направо се избъзикаха с нас..тцццц :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:26 
В началото бе словото
Аватар

nox написа:
madlight написа:
та, какво казахте за "Всеки момент идвааат"...? :Alvarin_07: :)

Този момент е уловен и сега се простира разтегливо във вечността.
...метафизично ми е едно такова

за теб не се и учудвам... :JC_piano: ;)

П.с обичам емотиконките в този форум :JC_rimshot:

In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
От дъжд на вятър
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Ха, не било вярно, ами успех тогава, преподавателката е от комисията на изпитите, т.е проверяващ, би ли ми обеснил като какъв ще работиш, ако завършиш Книгоиздаване :?: :?: :?: може би редактор на вестник като тези в Сф, дето се раздават без пари и вместо да напишат "В катастрофи са починали през юли 62 души" пишат "В катастрофи са УМРЕЛИ през юли 62-МА ЧОВЕКА" :) :) :)

2 години се занимавам с това и мога да ти кажа,че от книгоиздаване се правят пари определено. За това ми е и първо желание,книги се продават нон-стоп в големи тиражи,издателствата на книги дават работа на завършили КНИГОиздаване, пък и последна грижа са вестниците. Тия вестници са изцяло партийни,така че няма как да вземат когота и да е там. Чул си нещо,ама не си разбрал за какво иде реч.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Е айде сега, се едно журналисти няма от всяка специалност :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:29 
Пишете, о, братя

Дам, издателства колкото щеш, ама кой им купува книгите с тези електронни мрежи.....никъде не съм казал, че хората завършили книгоиздаване, работят в книжарници, просто казах, че книгите са хванали прах по рафтовете в книжарниците, а това е различно, можели да работят като журналисти, епа как не? то и аз може да почна в медиите, изкарвам един курс по фотография или видеозаснемане и съм вътре, даже една журналистка, би трябвало да я знаете г-жа Н.Григорова-БНТ ми предлага да ходя в някакво предаване, и никой не искаше висше журналистика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:30 
And all that jazz
Аватар

Ти ако тръгнеш с идеята, че не ти трябва висше да работиш, направо зарежи всякакво учене и хващай Господ за шлифера.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Дам, издателства колкото щеш, ама кой им купува книгите с тези електронни мрежи.....никъде не съм казал, че хората завършили книгоиздаване, работят в книжарници, просто казах, че книгите са хванали прах по рафтовете в книжарниците, а това е различно, можели да работят като журналисти, епа как не? то и аз може да почна в медиите, изкарвам един курс по фотография или видеозаснемане и съм вътре, даже една журналистка, би трябвало да я знаете г-жа Н.Григорова-БНТ ми предлага да ходя в някакво предаване, и никой не искаше висше журналистика

Казвам ти, че работя в печатница,която в момента е на връхната си точка. Счупваме се от работа. И щом постоянно имаме допечатки,значи тия книги се купуват и не знам ти в какви среди движиш,но покрай мен постоянно се купуват и подаряват книги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:34 
Пишете, о, братя

Боже, какви хора вземат в печатниците, прегледай си постовете и си преброй правописните грешки, сега то куриери много, да не си един от тях :) :) :)

Последна промяна Rehabilitator_ на 24 Юли 2009, 14:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:34 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Rehabilitator_, ти ако не четеш, да ти кажа, това не се отнася за всички. Нещо не виждам книгите да хващат прах по рафтовете, имам познати и в книжарници и в издателства и да ти кажа, такова явление няма. Може да се променя типът четена литература, но ще се чете винаги. А като спомена електронни мрежи, ти да си чувал случайно нещо за електронни книги и електронно книгоиздаване? Предполагам, не...
Това с журналистиката го казах съвсем сериозно, в Книгоиздаване имаме доста общи дисциплини с журналисти и ПР-и, особено записалите се в четвърти курс Медии и ВО и си излизат съвсем подготвени кадри. Друг е въпросът, че мен си ме кефи самата книгоиздателска дейност и вероятно ще се насоча - всъщност вече съм се насочила - трайно в тази посока.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:38 
От дъжд на вятър
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Боже, какви хора вземат в печатниците, прегледай си постовете и си преброй правописните грешки, сега то куриери много, да не си един от тях :) :) :)

добре де, разбрах,че си нямаш и понятие от работа в печетница. Аз правя книгите, не ги пиша и не ги редактирам, аз правя продукт. А относно грешките...това е форум и не ми пука особено,че не съм писала нещо с Главна буква или съм съкратила някоя дума. :bounce: А ти като си толкова кадърен,защо не тръгнеш по предавания, а седиш тука с глупаци като мен да се занимаваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:39 
Пишете, о, братя

Ами рехабилитатор чете, а ти ако не виждаш прахта си сложи очила :) :) :) , поне само да Ви помоля, когато издавате учебници след време да не допускате правописни грешки, защото в медицината това е недопустимо, хората четат и всяка грешно поднесена информация, може след време да касае живота на някого :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2009, 14:41 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Айде признай поражение, рехабилитаторе и иди да релаксираш малко, че в тая жега и тоя компютър почва организмът да отказва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1778 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 119  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2310

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 3

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

dimo

21

1691

18 Авг 2009, 13:56

beroeca Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Журналисти 2009 ;)

[ Отиди на страница: 1 ... 100, 101, 102 ]

в КСК 2009-2010

NikTa

1529

44443

11 Май 2009, 04:29

Boromir Преглежда последните мнения