Crematory написа:
В чужбина на това му се казва Overqualified и дори няма да ви викнат на интервю.
Мен ме канят. Обаче... Идва момента за въпроса... "знаеш ли за заплащането, то е на сайта, фиксирано е и не подлежи на коментар?"
И следващия - "Устройват ли те такива пари?". Казваш, че ти е перфектно - половин работен ден срещу почти учителска заплата, пак не кълват.
Оставам с усещането, че са се натъквали неведнъж или дваж на измекяри, които напускат след няколко месеца или такива, които като мине известно време скимтят за повече пари.
Отговарям на идеята - "скъсай си дипломата".
Не може да кажеш, че студент никога не си бил. Аз примерно не съм работил много, дори не е официално. Всеки би се усъмнил за толкова години в зимен сън ли си изпаднал, ледников период ли си изкарал?
Сякаш е по-лесно да кандидатстваш за место, на което нямаш необходимата квалификация, но ако кажеш, че си амбициозна личност и ще се надградиш за определен срок, шансовете се покачат. Това е мед за работодателите в сивита и мотивационни писма. Чудесно е да бъдеш такъв. Не съм съгласен с друго. Аз съм реалист човек с правилна самооценка - без подценяване или надценяване - обичам да знам добре за какво иде реч на работното място и неизвестните да са сведени до минимум или да са толкова незначителни, че да не зависи от тях представянето ти още в първите дни. Затова като превенция срещу такъв конфуз е по-добре да работиш "по-лека" работа отколкото да покажеш некадърност задето си се надценил. И понеже мрежата от работодатели не е за подценяване, а съществува такава - шеф на дадена фирма познава сума още... как няма да е така, като една фирма е в търговски отношения с други... и като ти лепнат етикет "мани го тоя", отивай да доказваш, че нямаш сестра. Така разсъждавам.
А каквото съм работил, не съм се изложил, нямам такива намерения и занапред!