ericsson написа:
Здравейте,аз пък колкото и тривиално да изглежда имам да вземам трудно решение.Приеха ме Фармация в МУ София и Медицина в СУ/неофициално,но сигурно/ ,та съм под голямо напрежение кое да избера.Проблема е,че медицината ми е по сърце и знам ,че ще се справя ,но реализацията в България куца,имам познати много близки лекари които са добри специалисти ,но работят за смешни пари.От друга старана фармацията дава възможност за бърза и добре платена реализация,мисълта ми е ,че за старините по лесно се осигурява човек ,чиста и най спокойната работа.
Бих се радвал на градивна критика и положителни съвети,моля без обидни квалификации,и без това ми е трудно сега.
Такаааа, иска ми се и аз да изразя мнение относно темата

Сигурна съм,че ти е много трудно да избереш към кой университет и коя специалност да се насочиш...Може би наистина трябва да прецениш кое би ти било приятно да учиш повече : дисциплини с преобладаваща химия, или биология ....Аз предпочитам второто;). Химията никога не ми е била приятна и съм я учила САМО и единствено, защото ми беше необходима за кандидатстването

Аз съм акушерка и определено предмети , като акушерство, гинекология, анатомия, хирургия, сексология, и много много други ми бяха по-приятни от биохимия, фармакология и прочие...
Доста хора се насочват към фармацията, защото била по-перспективна...Дрън дрън....

Всичко зависи от специализацията след това. много ясно,че ако специализираш Гинекология, хирургия или травматология (сори, но за другите готини не се сещам в момента), никой няма да може да те стигне.....Дори и фармацевтите
Въпроса може да се погледне и от една друга страна: Медицината е равна на нулев личен живот, особено сериозните специализации ......Викат те по нощите,даваш дежурства, работиш по празници, за да си планираш една почивка със семейството трябва да се съобразиш с куп странични фактори....Макар,че и това е супер индивидуално.....
Изборът си е твой и не позволявай на някое мнение във форума да повлияе на него

Успех