fail написа:
Здравейте, миналата учебна година бях първи курс, но след вторият месец ми се наложи да замина извъм България и реално не съм държал нито един изпит и не съм си плащал таксата за вторият семестър. Има ли вероятност да си взема студентските права отново и да започна от начало, като студент Първи курс? И ако някой знае процедурата - да казва, защото бюрокрацията тук е като от ”12-те изпитания на Астерикс и Обеликс”.
Мерси предварително.
proUSA написа:
Това че не си си плащала таксата е по фатално от това, че не си си взимала изпитите. В първи курс е сериозно.
Аз не разбрах под миналата година дали се разбира миналата учебна или миналата календарна, всъщност то и учебната вече е минала, та ако сега трябва да е в края на втори курс не вярвам някой да откаже да му вземе парите

И аз се забавих поне 2 месеца с таксата и си ме чакаха, но тук е важно да се подчертае че бях предупредил че ще се забавя

Но все пак нека отиде да пита.
Иначе още когато си платих таксата питах може ли да повтарям(прекъсна - което е същото) и ми отговориха "защо сега, чакай септември". Аз нямам възможност нито да ходя, нито да уча, ест. не ми трябва да чакам септември за да знам че няма да си взема изпитите

Но ми разясниха че всъщност преди това нищо не се знае, защото всяка година се гласуват нови правила и може да бъдат различни... А и все може да взема някой изпит наистина, ако се явя де

Но тъйкато и неговия и моя случай мисля че спадат към "лични причини", има ли нещо по-особено което трябва да знаем. До сега съм видял само информация за другите две причини - болест и слаб успех. В крайна сметка ако са само тези две основания, винаги можем да прекъснем и по слаб успех. Въпроса е че аз не искам да се водя прекъснал, а буквално да си повторя годината, все едно токущо са ме приели, има ли такъв вариант?