Дата и час: 22 Яну 2026, 06:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 164 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

За изпит....
обличам се по-официално 31%  31%  [ 52 ]
обличам се секси 3%  3%  [ 5 ]
обличам дрехи, удобни за криене на пищови 5%  5%  [ 9 ]
обличам се както винаги 53%  53%  [ 88 ]
обличам каквото хвана 7%  7%  [ 12 ]
Общо гласове : 166
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Облекло за изпит?
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 19:46 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
...и двамата сте отчасти прави, но, драги мои! -- ИЗКАЗЪТ и КУЛТУРАТА НА ПИСАНЕ на единия лагер (студенти) са на светлинни години от съответните за другия лагер (кандидати)... Мда :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 19:47 
Tormentor of Christian Souls
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Опа..поредната надувалка! Такива с лопата да ги ринеш... :lol: :)

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 19:49 
Постоянно присъствие
Аватар

...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 11:20 
Постоянно присъствие
Аватар

Идеята не е кой е по-умен, а кой що годе може да даде собствено мнение по темата и кой не.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 11:23 
мечтател
Аватар

Благодарил (а): 150 пъти.
имам въпрос - прави ли лошо впечатление ако студент от ЮФ отиде примерно по тениска и дънки на лекции :?: смисъл,защото навсякъде момчета споменават,че си носят ризи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 12:16 
Василевс автократор
Аватар

Ivo Penev написа:
имам въпрос - прави ли лошо впечатление ако студент от ЮФ отиде примерно по тениска и дънки на лекции :?: смисъл,защото навсякъде момчета споменават,че си носят ризи

Ходиш облечен, както ти харесва. Досега не съм видял преподавател да прави забележка за облекло. Повечето не разрешават да си с шапка по време на лекцията и те кара да я махнеш, ама за някакви задължителни облекла не може да става дума.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 15:04 
The bombardier
Аватар

Благодарил (а): 125 пъти.
Днес съм в добро настроение, та ще обясня очевидното. :KidRock_07:
Темата е в раздел студенти и, очевидно, става дума за студентски изпити по време на сесии, които вие все още не сте преживявали. Та, бъдещи студенти, колкото и дълбокомислени неща да имате да кажете за облеклото по време на изпит, те ще са почти винаги офтопик, защото ще се отнасят за вашите си кандидат-студентски изпитчета (да се отбележи умалителната степен!)

Вече съм си казвал мнението, но още веднъж не пречи. На устните се старая да съм изгладен, но не официален, винаги гладко избръснат и с прибрана коса. Имайки предвид, че през повечето време ходя като битник :JC_lion: , по изпити съм като повечето си колеги, когато са на лекции. Самите те пък за изпитите се обличат една идея по-официално отколкото обикновено и най-често са с панталони и ризи, а нерядко - и с вратовръзки. До сега особена разлика в оценяването не съм видял, та, чини ми се, дрехите са от значение, само ако човек има подходящите за целта крака и гърди. Или ако отиде по джапанки, бермуди и потник, което вече е подигравка, която едва ли някой ще търпи.
:D

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 16:01 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
Аз няма да се надувам, нито да ви правя забележка или да омаловажавам изпитите ви. Само ще ви кажа защо има разлика между кандидатстудентските и студентските изпити. :D Първо, разликата устен-писмен изпит е прекалено голяма, тъй като никой докато ти чете писаниците няма да си спомни с какво си бил облечен преди Х дни. Така че това не влияе по никакъв начин на впечатлението, което реално ще оставиш. И второто, и много основно - при вас тези, които ви гледат, са квесторите. Квесторите като такива са виждали от кол и въже амбицирани кандидати, облечени по всевъзможни абсурдни начини и едва ли нещо (в положителен и отрицателен аспект) би ги впечатлило. А и от тях нищо не зависи, те няма да ви научат имената, нито ще ви прочетат работите, нито ще ви пишат оценки, за тях вие сте просто едно море от кандидати. И никак не ги бърка как сте облечени. Най-вероятно няма и да ви преподават. Най-вероятно няма и да ви видят повече, а дори и да ви видят, няма да си спомнят кои сте. Та затова няма смисъл да се костюмира човек за пред квесторите, дори обратното - . При преподавателите вече проявата на уважение чрез облеклото е съвсем друго нещо. Не казвам, че по такъв начин ще им се подмажете и ще ви пишат по-високи оценки. Но проявата на уважение си е проява на уважение към човек, от който се учиш. Та това е тънката разлика.
С най-добри чувства го казвам, разбира се, ни бих си позволила да ви обиждам и да подценявам труда ви и важността на кандидатстудентските изпити. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 16:03 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Lord написа:
Днес съм в добро настроение, та ще обясня очевидното. :KidRock_07:
Темата е в раздел студенти и, очевидно, става дума за студентски изпити по време на сесии, които вие все още не сте преживявали. Та, бъдещи студенти, колкото и дълбокомислени неща да имате да кажете за облеклото по време на изпит, те ще са почти винаги офтопик, защото ще се отнасят за вашите си кандидат-студентски изпитчета (да се отбележи умалителната степен!)

Вече съм си казвал мнението, но още веднъж не пречи. На устните се старая да съм изгладен, но не официален, винаги гладко избръснат и с прибрана коса. Имайки предвид, че през повечето време ходя като битник :JC_lion: , по изпити съм като повечето си колеги, когато са на лекции. Самите те пък за изпитите се обличат една идея по-официално отколкото обикновено и най-често са с панталони и ризи, а нерядко - и с вратовръзки. До сега особена разлика в оценяването не съм видял, та, чини ми се, дрехите са от значение, само ако човек има подходящите за целта крака и гърди. Или ако отиде по джапанки, бермуди и потник, което вече е подигравка, която едва ли някой ще търпи.
:D

И понеже това е в общия форум за студенти, а не в такъв за някой определен факултет, аз да допълня - навсякъде е различно, зависи от факултета, от преподавателя ти и ... естествено от колегите с които учиш. Ако ти си единствения костюмар или единствения по бермудки, ще се набиеш на очи.
Аз лично във ФМИ не съмз абелязала по-различно отношение откъм облекло. Включително на общ изпит са идвали изтупан колега с панталон и риза и колега по къси боксерки, тениска и плажни джапанки. При положение, че и двамата са умни момчета, на практика ги оценяваха на това, което знаят, а не по това как изглеждат.

Но това предполагам варира от изпит до изпит...

Мдд, недей да слагаш всички кандидат-студенти под общ знаменател и да се отнасяш с тях като с някакви полу-идиоти, които нищо не знаят и нищо не са видели.
Някои от тях идват от гимназии, където контрола е ужасно строг и изпитите във факултетите им (особено в някои факултети) ще им се сторят подигравка.
Има гимназисти, които още в гимназията се възползват от правото си да учат на индивидуален учебен план, и си изкарват гимназията на университетски принцип - с изпити.

Изобщо, много ми е смешно, като чета за това как "големите" мислят "малките" за идиоти. какви са тези комплекси дето ги избивате, уважаеми колеги, че компенсирате с пренебрежително отношение към кандидат-студентите?

Добавено: @Catherine: Пропускаш детайла, че за някои изпити има устно препитване още на кандидат-студентския изпит. Пропускаш и факта, че някои специалности с по два огромни потока имат предмети, в които преподавателя просто дава тема, ти пишеш три странички, той ги събира и после ти пише оценка. Тоест - ти през цялото време си в масата, също като на кандидат-студентски изпит. Което още повече размива границата м/у КС изпит и "редовен" такъв....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 16:11 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
Аз затова разграничих още в началото разликата между писмен и устен изпит. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 16:15 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Catherine написа:

Да, това е разликата.
Хаха, сега се сещам за случаи, при които (това са само градски легенди предполагам) мъжа на преподавателката я бил напуснал заради някаква студентка, и въпросната преподавателка късала всичко женско, което й се появи по-изтупаничко - съответно на нейния изпит отиваш несресана и некъпана от 3-4 дена, ако се появиш по раздърпан анцунг и кални кецове - печелиш още 50 стотни ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 17:14 
The bombardier
Аватар

Благодарил (а): 125 пъти.
leia_loves_cats написа:
Catherine написа:

Да, това е разликата.
Хаха, сега се сещам за случаи, при които (това са само градски легенди предполагам) мъжа на преподавателката я бил напуснал заради някаква студентка, и въпросната преподавателка късала всичко женско, което й се появи по-изтупаничко - съответно на нейния изпит отиваш несресана и некъпана от 3-4 дена, ако се появиш по раздърпан анцунг и кални кецове - печелиш още 50 стотни ;)

Близък и доста реален случай е с Нена Фонемата по езикознание от ВТУ, която късала блондинките, защото мъжът й избягал с някаква рускиня, а момчетата пускала без да ги препитва много-много. За последното зная от достоверни източници. Вече като легенда съм чувал, че същата са я пребивали няколко пъти заради това, но винаги се връщала още по-озлобена.

А относно нарежданията, които отнесох и от двете за "омаловажаване труда на кандидат-студентите" или каквото беше там... За повечето кандидати входните изпити са най-тежкото учебно изпитание в досегашния им живот и е уважително, че са положили усилия за тях, но трудността на тези изпити не е по-малка от тази на един обикновен студентски изпит. В този смисъл не мога да си обясня преувеличаването на усилията, които кандидат-студентите били хвърляли, за да се подготвят, както и цялото преекспониране на кск. Тя дори не е толкова решаваща, колкото се мисли, при положение че човек може да се явява всяка година. Това е моя принципна позиция и мястото да я дискутираме не е тук, ама като ме предизвиквате ще отговарям, какво да правя...

Инак си права, Лийла, че има доста ученици с опит в различни видове изпити (tell me about it, дето се вика), но не такива са писали в тази тема.

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 17:50 
Постоянно присъствие
Аватар

Хм, чудя се как да обясня, че не се подигравам на кандидат-студентите, мисля ги за по-тъпи или пр. неща в този ред на мисли. Казвам, че не смятам за уместно да се изявяват в тази тема, поне докато не получат наблюдения по нея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009, 20:00 
Story teller
Аватар

о, боже.....с извинение, простотия до простотия....ако за един преподавател има значение как си облечен, то това говори много лошо за самия преподавател!естествено, че е важно да си се изкъпал и да носиш чисти и здрави прилични дрехи, но това си е нещо което един уважаващ себе си студент прави всеки ден!не би трябвало облеклото да влияе на оценяването-това за мен би означавало, че натегачеството върши работа.Всъщност дори повечето преподаватели от моята специалност не ходят облечени с костюми-което за мен показва повече дружелюбно отношение, отколкото когато пред теб стои някой, облечен като за погребение.Все пак повечето бъдещи френски филолози се надяват да станат преводачи-а какво значение има облеклото, когато си набираш текст у вас пред компютъра?уважение към преподавател се показва чрез познания и заинтересованост, а не чрез скъп костюм!радвам се че при нас официалното облекло не се отчита като важно-в крайна сметка не сме толкова голяма специалност, познаваме се и се знаем що за стока сме:)така че те отдавна са ни "посрещнали" по дрехите-и не правим модни ревюта по изпити.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2009, 06:41 
Постоянно присъствие
Аватар

Аха, ясно. . . При наличието на една гора думички като "казвал", "видял" да не можеш да различиш дали потребителя е мъж или жена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 164 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща