xpucmo написа:
Като бях в първи курс отмениха заверките. След това направиха да се записва по-горен курс с два невзети изпита. След това го направиха с "годината+1" (два за към втори, три за към трети и т.н.). След това го направиха с произволен брой изпити (неофициално). И всичко беше само и само във факултета да останат студенти. Защото, както вече споменах, заплатите на доцентите и професорите се образуват въз основа на броя на студентите, на които те преподават. На мен не ми пука - аз съм на фиксирана стипендия за времето на докторантурата ми. Но на шефовете ми в катедрата им пука. При нашата катедра пак нещата не са толкова зле, понеже всички си докарват пари и от международни договори, но в другите катедри, където никой нищо не прави, положението е трагично. И същите тези хора, тъй като са мнозинство, държат статуквото. Смятай, щом на факултетен съвет деканът е молил да се пускат студентите, пък било то и с най-ниските възможни оценки...
Едничката ми надежда е, че докато дойде моето време, и нещо започне да зависи от мен, "стълбовете" на статуквото ще са измрели (а те в момента го правят с доста добра скорост), колкото и цинично да звучи...
всичко това не го знаех, признавам. сега много неща ми се изясняват. без да искам съм засегнала темата в предишния си пост, но мислех че така е това не важи за СУ, жалко

...
при нас пък имам чувството, че ни късат ей така от спортна злоба, за да се налага после да плащаме за индивидуални протоколи е тем подобни глупости. явно при вас не смеят да рискуват чак до там, но при нас явно са много убедени, че никой няма да се откаже толкова лесно...
колкото до стълбовете на статуквото - вярно, че звучи цинично но е така, аз поне за себе си отдавна го мисля по друг един повод, пак свързан с науката

... абе то за цялата държава важи - нали помните притчата за Моисей и 40те години на евреите из пустинята...