Дата и час: 17 Яну 2026, 20:29

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 95 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Журналистика Унсс или българска филология СУ ????
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:34 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Айде и аз да се отчета с тема....
Само да не кажете,че е малоумна :mrgreen:

Така приет съм Унсс 1 желание журналистика,но аз искам да вляза в Су същата специалност-никакви Пр или книгоиздаване....Но с бал 26,5 е почти невъзможно....

Най-вероятно с бал 24 съм приет българска филология в Су :arrow:

Мисълта ми е -кое според вас е по-добре : Бг.филология в Су или Унсс журналистика....
И дали си заслужава да изгубя тези 2 алтернативи и да пусна 2 класиране су журналистика-където я ме приемат ,я не .....

Чакам акъли :mrgreen:

Иначе мечтата ми е да стана журналист- затова и искам толкова силно да го уча това-предполага се ,че като си го завършил е по-добре отколкото да си специализирал нещо друго, макар и да знам,че не е задължително за да си журналист да си завършил ФЖМК :wink:

Последна промяна Варненец на 01 Авг 2009, 11:50, променена общо 1 път

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Журналистика Унсс или българска филология????
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:37 
От дъжд на вятър
Аватар

С българска филология шансовете ти да станеш кадърен журналист са почти равни на тези с журналистика :compress:
А и УНСС не го брой за такива специалности ^^

http://www.facebook.com/Ralie

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:38 
Пишете, о, братя

Решението ти е много просто, записваш се в УНСС журналистика, и междувременно си чакаш класиранията в СУ, ако те приемат дори и на второ изтегляш си дипломата и се записваш в СУ, какво толкова го мъдриш :) Той ще си стане кадърен журналист, ако ще и в Шуменския да учи журналистика, който си го умее няма проблем

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Решението ти е много просто, записваш се в УНСС журналистика, и междувременно си чакаш класиранията в СУ, ако те приемат дори и на второ изтегляш си дипломата и се записваш в СУ, какво толкова го мъдриш :)

За да подадеш за 2ро класиране, трябва да депозираш диплома, а тя трябва и за УНСС при записване...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:39 
Пишеща машина
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Решението ти е много просто, записваш се в УНСС журналистика, и междувременно си чакаш класиранията в СУ, ако те приемат дори и на второ изтегляш си дипломата и се записваш в СУ, какво толкова го мъдриш :)

Да,ама аз доколкото знам да си теглиш дипломата не можеш преди да е минал заверен семестър-то ,ако беше толкова просто :wink:

Тя Мими ти отговори-не е толкова лесно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:41 
Пишете, о, братя

Абе какви са тези глупости бре, миналата година ме приеха в ЮЗУ- логопедия, записах се, но в последствие реших, че искам само в МУ, отказах се отидох взех си дипломата, само ти удържат 10% от семестриалната

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:44 
Пишеща машина
Аватар

Rehabilitator_ написа:
Абе какви са тези глупости бре, миналата година ме приеха в ЮЗУ- логопедия, записах се, но в последствие реших, че искам само в МУ, отказах се отидох взех си дипломата, само ти удържат 10% от семестриалната

Еми това в Унсс не е от вчера :wink: Поне от 10 години е така и в Су е същата работа- не можеш да се запишеш ИЛИ ЯВИШ НА 2 КЛАСИРАНЕ ДОРИ без да си си дал дипломата...
Глупаво е - именно затова събирам акъли сега......

Изтеглянето става само при заверен семестър-тоест когато са ти взели вече парите,а ти си овиснал с алтернативите.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:45 
Пишете, о, братя

Виж сега пич, запиши се в УНСС, приет си по първо желание журналистика, евала........и кое те притеснява, щом си приет това което искаш, не се притеснявай от факта, че си в УНСС, дипломите от там също са върха и се признават навсякъде.........та, както казах познавам преподавател от Факултета на СУ и си говорехме много, защото по едно време ме запалваше да уча журналистика, е тогава я попитах за УНСС и каза, че журналистиката в СУ е от край време, но и УНСС не отстъпва вече, тъй че бегай.......а и както гледам има много високи оценки, хората ще влязат още на първо класиране, ако не си приет тогава, просто забрави за второ, на второ влизат ако евентуално някой се откаже, а това се случва рядко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:48 
Пишеща машина
Аватар

А за филология в Су какво ти е мнението???
Все пак ЖУРНАЛИСТИКА в Унсс е абсолютен бъзик поне така съм чувал ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:51 
Пишете, о, братя

А ти като цяло май мислиш УНСС за бъзик, леле, бъзик е да си от сутрин до вечер на лекции и упражнения и по цяла нощ да четеш, е поне така беше братовчедка ми, която завърши тази година застраховане и социално дело там, а след като е базик за теб, защо ходи въобще, едно момиче кандидатнства там и с оценка 5,70 и 5,00 на устен не влезе до четвърто класиране-журналистика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Журналистика Унсс или българска филология СУ ????
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:54 
Пишете, о, братя

А попита ме за българската филология, хубава специалност, нооооооооо.............ако искаш да си журналист, специалността е Журналистика, ако очакваш с българска да станеш някога журналист, забрави, редки случаи са това.....филолозите са по-скоро даскали

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:56 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
За филологията в СУ мога да ти кажа, че е трудно, но обучението е много качествено. С Българска филология можеш да станеш журналист, дори има едно такова твърдение (само не ме бийте), че най-кадърните журналисти са завършилите филология. Обаче ако нямаш желание да навлизаш в безумно дълбоките дебри на езикознанието и литературознанието, може би трябва да се замислиш. Защото някои неща са наистина безумни в тези специалности. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 11:58 
Пишеща машина
Аватар

Rehabilitator_ написа:
А ти като цяло май мислиш УНСС за бъзик, леле, бъзик е да си от сутрин до вечер на лекции и упражнения и по цяла нощ да четеш, е поне така беше братовчедка ми, която завърши тази година застраховане и социално дело там, а след като е базик за теб, защо ходи въобще, едно момиче кандидатнства там и с оценка 5,70 и 5,00 на устен не влезе до четвърто класиране-журналистика

Отидох за да имам някаква алтернатива ,ако попадна в ситуацията в която съм сега, а именно да се колебая ,ако не ме приемат в искания факултет...

Моята братовчедка също учи там-аграрна икономика предпочете Унсс пред Су преди 4 години и е много разочарована...
Най-добрия ми приятел също учи там -сега ще е 2 та му година -при него същата работа,но той е друга специалност....

Бях му на 1 лекция - те си влизат и излизат пичовете когато искат(колегите му) , преподавателката си мънкаше под носа- не че това го няма и в Су далеч съм от мисълта,но такова впечатление остави у мен Унсс....

Е как да имам високо мнение при все, че са икономически Вуз, а аз искам Журналистика...

Именно затова пускам и темата - да чуя много и различни мнения и да ми е по-лесно при избора....

Последна промяна Варненец на 01 Авг 2009, 12:02, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 12:00 
Пишете, о, братя

Ами като цяло трябва да прочетеш хиляди томове с литература, било българска художествена, било руска, простотиите на Пушкин, на изпит ще има да четеш като луд, и щеш нещеш ще влезеш в дълбините на литературознанието, а това , че най-кадърните журналисти са филолози, айде ся дрън-дрън, то ако е така няма да се потят хората на изпит по журналистика, а ще записват българската филология на първо..............Познатата ми преподавателка по журналистика, каза че са махнали изпита по бел, защото на 80% от журналистите трябвало да пишат 2,00 само на правопис, били много неграмотни като цяло :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009, 12:01 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Няма никакъв смисъл да се записваш в УНСС според мен. Изчакай всички класирания в СУ и се запиши по най-предното желание. Ще можеш и да се прехвърлиш журналистика.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 95 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. ЖУРНАЛИСТИКА изпити - СЪВПАДЕНИЕ М/У СУ И УНСС (юли 2005)

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в КСК 2004-05-06

alhimikat

97

18403

25 Яну 2007, 18:19

Himera Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Устен изпит-Журналистика(УНСС)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

Mermay

26

4978

28 Юли 2008, 16:13

pSy_ZeRo Преглежда последните мнения