Снимките трябва да са 4/6, но си вземете ножичка и лепило, защото никога не пасват и 3/6 да ги извадите пак нищо няма да стане и трябва да се режат поне малко.
Таксата се плаща по два начина
1) по банков път на посочените сметки, които вече се коментираха
2) в паричния салон на СУ, който се намира в Ректората, Северно крило последен етаж, северното крило е това в което се влиза откъм улица Шипка (Спирката на автобуси 280, 306 и 9) точно до спирката е входа а паричният салон с касите като влезете право нагоре
Забележка: Чувал съм, че и във ФМИ/Биологическия може да се плаща за студентите от тези Факултети НО НЕ СЪМ СИГУРЕН.
съвет: като си вземете документите по образец, в които е и студентската книжка попълнете първа страница на книжката с лични данни ала бала и залепете снимка, защото на касата трябва да ви се удари печат, че сте платили, ако не сте с попълнена книжка ще ви върнат да си я попълните и трябва пак да се редите.
След като си купите документите и ги попълните и си платите таксата намирате канцеларията на вашия факултет, където секретраката на специалността ще ви запише. Всички канцеларии на факултети с изключение на Биологическия, ФМИ, Физическия и Химическия (за Богословския нищо не знам и за ФНПП не съм сигурен) се намират в лабиринта на Ректората.
За студентите, които не са от София:
Имате възможността при записване да попълните молба за настаняване на общежитие молбите през 2006 и 2007 и 2008г. се раздаваха от секретарките, при които се записвате или от помощници на кампанията(студенти), които се разхождат свободно из ректората и помагат от време на време на заблудените студенти.
След като платите и минете през секретарката и тя ви прибере студентската книжка вече сте студенти в СУ.
Забележка: Книжките остават в канцелариите до 01.10, когато започва учебната година това се прави с цел нанасяне на факултетни номера и проверка.
Ако имате други въпроси можете да ми пращате ЛС. Записвал съм се два пъти в този университет и има много малко неща, които да не съм научил за цялата процедура.
П.С. За хората, които потвърждават за второ класиране само диплома и молба, която получавате на място.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и информацията да ви е от помощ.
УСПЕХ