Дата и час: 21 Яну 2026, 15:31

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:11 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
По-голямата част, да не кажа масата, българи са мързеливи, необразовани, прости, невежи, некултурни, невъзпитани, диви, неуки, рачко-пръдлевци, профани, страхливци, лумпени..... или поне притежават някои от тези черти. На всичко отгоре имат толкова високо национално самочувствие (видите ли винаги българите са героите, светците и праведниците), че направо е прекалено. Някой им е размътил главата в училище, ако изобщо са ходили там, с приказки от рода на "България на три морета", "Македония е наша" и пр.
Да, ама реалността е друга. Кой европеец е чувал за цар Симеон? Кой е чувал за Васил Левски? Вие обаче сте учили за Наполеон, за Гарибалди, за Карл Велики... Истината е, че България е малка, зависима от външни фактори страна- в т.ч. политически, икономически и др.
Отговорете си на въпроса защо българите живеят зле, но само псуват депутатите, министрите и н'ам кой си. Къде са предприемачите? Къде е интелигенцията? Къде са спортистите? До тях ли опряхме?
Разбира се, не ме мислете за национален предател. Аз уважавам хората по други признаци. Не бих обичал някого само защото е българин. Презирам реплики от типа "Ооо, земляк!".
П.П. Май ще си навлека някой бан

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:13 
Легендарен флуудър

Е са...ей сега те изядоха тукашните разпалени патриоти :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:20 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
don_angelitto написа:
На всичко отгоре имат толкова високо национално самочувствие (видите ли винаги българите са героите, светците и праведниците), че направо е прекалено. Някой им е размътил главата в училище, ако изобщо са ходили там, с приказки от рода на "България на три морета", "Македония е наша" и пр.

вярно е това, знаеш ли, и мен се е случвало да ме подразни. познавам българската история, гордея се с нея и с това, че съм българка, но намирам за много вреден и неприятен навика на някои българи да го навират това в лицето с думите "Пък ти знаеш ли моята държава колко е велика, ние имаме 1300 години история, вие сте пълни прошляци" и подобни... Ами добре, имаме си история, но защо трябва постоянно това да се навира в очите на хората просто ей така без повод... Много обичаме да мачкаме самочувствието на други хора, за да вдигнем нашето си. не казвам, че е така 100%, но в доста случаи е вярно.

Има една такава мисъл, че народ, който е твърде обърнат към миналото си, не успява да погледне към бъдещето. Мисля, че това много важи за нас - толкова сме задълбали в миналото си величие (което все пак е било преди доста векове, не преди няколко години, че да е пресен спомен), че не полагаме никакви усилия да постигнем добро бъдеще. А бъдеще не се гради със спомени, а с цели... :roll:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:26 
Постоянно присъствие
Аватар

nrggirl написа:
Много обичаме да мачкаме самочувствието на други хора, за да вдигнем нашето си.

Права си. Това се нарича "комплекс".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:29 
Легендарен флуудър

don_angelitto написа:
По-голямата част, да не кажа масата, българи са мързеливи, необразовани, прости, невежи, некултурни, невъзпитани, диви, неуки, рачко-пръдлевци, профани, страхливци, лумпени..... или поне притежават някои от тези черти.

За съжаление си прав тук...Но интересното е ,че самочувствието им не се базира на БГ историята(ми те повече ми връстници и по-малки от мен не знаят кой е цар Симеон също като европейците :) ),а на това ,че те се мислят за нещо много.абе направо за дар Божи за човечеството едва ли не.Въобще младато поколение в БГ в поне 80% от случайте е зле! И то много...И не ми разпавяйте ,че видите ли американските младежи били тъпи.Иска ни се...ама не са :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:48 
Легендарен флуудър
Аватар

mushroomhead написа:
don_angelitto написа:
По-голямата част, да не кажа масата, българи са мързеливи, необразовани, прости, невежи, некултурни, невъзпитани, диви, неуки, рачко-пръдлевци, профани, страхливци, лумпени..... или поне притежават някои от тези черти.

За съжаление си прав тук...Но интересното е ,че самочувствието им не се базира на БГ историята(ми те повече ми връстници и по-малки от мен не знаят кой е цар Симеон също като европейците :) ),а на това ,че те се мислят за нещо много.абе направо за дар Божи за човечеството едва ли не.Въобще младато поколение в БГ в поне 80% от случайте е зле! И то много...И не ми разпавяйте ,че видите ли американските младежи били тъпи.Иска ни се...ама не са :idea:

а, те американските младежи, че са тъпи, тъпи са. и също са с огромно самочувствие, въпреки че са тъпи, и абсолютно промити мозъци. но имат малко по-добра база за самочувствието си от нас...

много вредна черта ни е да смятаме, че целия свят ни е длъжен и затова винаги някой друг ни е виновен за всичко...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:54 
Легендарен флуудър

don_angelitto написа:

И което е най-важното - не си дават ни най-малка сметка за това.
Да не говорим, че често тези хора втълпяват (при това доста успешно) на малцината по-нормални, че всъщност именно те са тези които "грозят пейзажа" :)
Въобще - баси племето сме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 20:58 
Постоянно присъствие
Аватар

nrggirl написа:
много вредна черта ни е да смятаме, че целия свят ни е длъжен и затова винаги някой друг ни е виновен за всичко...

Тъкмо!
Бе затова си ви обичкам от унито!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 21:17 
Легендарен флуудър
Аватар

don_angelitto написа:
nrggirl написа:

Тъкмо!
Бе затова си ви обичкам от унито!

За кое точно - че разсъждаваме правилно или че и ние смятаме, че светът ни е длъжник? :twisted:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 21:23 
Легендарен флуудър

Еми предполагам ,че е затова ,че разсъждаваме правилно.Света с какво ни е длъжник?Че сме се родили в България? :wink:
nrggirl ти ли си скрития юзър? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2006, 21:26 
Легендарен флуудър
Аватар

mushroomhead написа:
Еми предполагам ,че е затова ,че разсъждаваме правилно.Света с какво ни е длъжник?Че сме се родили в България? :wink:

да бе, само да сме наясно :wink:

mushroomhead написа:
nrggirl ти ли си скрития юзър? :)

ми вероятно да, поне единия 8)

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2006, 23:22 
Легендарен флуудър
Аватар

урааа, да ликуваме братя - MENSA официално опровергаха проучването на оня тъп ирландец!!! Според статистиката на МЕНСА - организацията за хора с най-висок интелект (която съществува доста отдавна и обхваща доста повече страни, защото е световна :twisted: ) българите са на второ място по интелигентност в света след израелците :lol: :lol: :lol: !!! И освен това посочват, че ирландеца не казва кога и къде е правил изследването си, както и че глупости от сорта на цвета на косата, пола, професията и т.н. (той нали беше посочил северните нации като по-умни, заради по големия мозък!!!) са абсурдни и нямат никакво отношение към интелигентността :lol: :twisted: :lol: !!!

ех, че готино ми стана като го чух тоя репортаж :wink: :D !!! така вече съм по-съгласна 8) ...

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2006, 23:24 
Легендарен флуудър

ти пък...к'ви са тия израелци.Ние сме нумеро уно :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2006, 23:29 
Легендарен флуудър
Аватар

mushroomhead написа:
ти пък... к'ви са тия израелци. Ние сме нумеро уно

аПсолютно си е така :D :thumbright: :D

п.п. абе как да го оправя тоя проблем с кирилицата, писна ми да не ми праща съобщенията :evil: [/img][/list]

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2006, 23:31 
Легендарен флуудър

спейса натискаш като напишеш нещо на латиница докъто празното място стане повече от текста и готово

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Следваща