аз също не съм особено компетентна, но според мен не може всички да са черни е така. Щото, за да се казва тази ъъъ.. агенция Държавна Сигурност си има причина, както си има причина да има ЦРУ и т.н. та, предполага се, тази агенция има за цел да осигурява сигурността на държавата, и тя си има 6 отдела по тоя въпрос (толкова ли бяха?) и те работят на различни нива. и "черните" хора (доколкото ми е известно) са тези от 6ти отдел, щото те са тея, дето само търсят кирливите ризи на хората и за всяка дреболия ги издават на ДС-то - това са хората, които трябва да следят съседите си и не знам си кого още и да търсят под вола теле. затова и никой не ги обича. Щото все пак, по това време не всеки е спазвал ограниченията и така нататък, и не би било много приятно утре да те затворят, щото си си украсил елхата на Коледа, а не на Нова година, или щото си се сдобил с дънки отнякъде... което наистина си е простотия. Аз поне така го разбирам... ако греша.... греша

А сетих се и за още нещо! което е по-скоро някак забавно. Към ДС е имало отдел ОС ли беше или нещо от сорта, който е следил дали неомъжените младежи спазват морала (ако ме разбирате). Та това са били обикновено пенсионери, които имали право по всяко време (освен между 22 и 6) да нахлуят в жилището на младежа или девойката и да проверят дали там не се крие някое нелегално същество от противоположния пол. И ако такова се откриело се взимала глоба и дори ти издавали фактура! е това просто ме убива....