cannavaro написа:
Не се напъвай да им обясняваш очевАдни неща, те това много добре го знаят

УНСС наистина има много предимства пред СУ:
- много високи балове, много по-умни хора. В СУ кандидатите не могат да изкарат толкова високи оценки, а на тестовете в УНСС 50% имат над 5,50
- само в УНСС можеш да влезеш икономика на аграрните култури с изпит по литература

Даже се чудя защо все още журналистика там се влиза със специализирани изпити, но предполагам ще проявят иновативност скоро и ще може да се кандидатства с география, история и т.н. в бъдеще, за да са сигурни, че са номер едно по кандидати

- в УНСС имаш 2-3 дни лекции и можеш да работиш
- намира се в Студентски град, по-близо е до Манджа стрийт и около него има изобилие от заведения
- по-готини колежки/колеги
- завършва се по-лесно
Това са основните предимства на УНСС. Колко от тях имат нещо общо с обучението, което предлага УНСС, всеки да преценява сам за себе си.
- баловете са по-високи, не защото хората са по-умни, а точно защото са по-ТЪПИ. Не може със 150 от 320 точки, на какъвто и да е тест, да се изкара оценка над 5. Смях!
- това, че може да влезеш икономика с литература за мен е простотия, защото материята, която се изучава няма нищо общо с кандидатстудентския ти изпит. Пък и да влезеш ти, с твоята литература, вместо някой, който наистина разбира от математика и икономика, е жалко и гадно.
- за работата съм съгласен и Манджа стрийт съм съглесен
- възможно е колегите да са по-готЯни
- това, че се завършва по-лесно, едва ли е плюс за университета, учудвам се, че го споменаваш