GBog написа:
Ще ми се да помоля старите пушки тук да ни зарадват нас, зайците, с един introductory tour на първи курс

Бързо ли навлязохте в духа на отделните дисциплини, как ви се сториха преподавателите и въобще всякакви добри спомени или лоши за началото на следването си, дайте тук...

Аз не съм навлизал в някои изобщо,а как успях да изляза не знам.
Някои учители страшно много ще ви изнервят,пример мога да дам със самия декан - понякога идва,понякога не,а изпитът му беше по-скоро разходка до университета,за да пуснеш тото.

Политологията ... там не ходете,а дори да сте там - не я слушайте.
Конституционно - даже и мегафон да й сложат пак няма да се чува нищо на лекциите.На изпита и цитирах всичко в учебника и реши да ми пише 4-ка,понеже той учебника бил с остаряла информация.А ние от другаде информация нямахме.

(овца ... )
Сега да тръгна да ги редя една по една специалностите ... като цяло не съм доволен изобщо от начина на провеждане на изпити,в някои случаи и от начина на преподаване!Това не харесвам в тази специалност.В смисъл трябва да се занимаваш след всяка лекция,след всеки ден,за да успееш да научиш нещо и да го разбереш ( рядко става това ),понеже в университета времето е недостатъчно.И в крайна сметка - не учиш,не ходиш на лекции,преписваш и 6,дори не преписваш т.е. не пишеш кой знае какво,само от обща култура и пак 6.Говоря го,защото на мен са ми се случвали и от трите неща - преписване,обща култура,където съм изкарвал 6-тици и изцяло зубрене на учебници,цитиране и получавам не повече от 4.

Преценете кое е по-добре и как се оценява ... Не мога да се изразя правилно,вие като почнете ще разберете за какво ви говоря.
П.С. Най-пресният пример за който се сещам - тема за началото на първа световна.Колежка изписва 8 страници със всички подробности ( това е максимума,който може да се напише по тази тема) и има 5-ца,колега изписва 7 страници със подробнисти как са въоръжени германците,какви танкове използват,каква техника,бомбардировачи и почти нищо за военните действия и хода на събитията,е той имаше 6.