|
Аз като се регнах, в една от първите теми дето пишех беше, как един "Стар" потребител си беше тръгнал (без никой да забележи и той да си каже), и тогавашния форОНен елит си изплака очите от мъка по него. Близо 10 страници рев и сополи в стил "Ох, какво стана, защо запада форума, губим най-яките потребители, тва е края на света". Стана ми смешно всъщност. Тогава бях регнат има/няма 1 месец. И не бях попадал на постове на този форумец, не знаех що го оплакват "старите кучета". Но бях на мнение още тогава, че текучеството е хубаво нещо. На бас, че след него са дошли 20 потребители с по-яки идеи и теми у форума. По-яки като характери. Но уви - "козата си сака пръч" и тва е. Не можеш да ги убедиш, че новите потребители могат да заместят успешно старите, както правят в Реал Мадрид с "звездите си".
Причина не е, че човекът пише толкова яко и е толкова забавен у форума. Причината беше, че беше част от компанийката. А форума има дълга история в конфронтации "наши-ваши" и толериране на старите яки форумци, за сметка на новите такива. Търговеца спомена в една друга тема, че и липсва Носферату, че се губел от картинката. Аз питам - на някой друг да му липсва? Той е преди всичко човек (въпреки слуховете че е вампир), ако му е кеф да влиза, ше влиза, ако не - ше пасува. И докато го няма, някой друг успешно ше го замества като мнения, постове, теми, идеи. Примерно Джъди. Както става и със всеки форумец всъщност. Норвегиън преспокойно може да замени Джеймс и Смокинг. Или Бавария може да замени Джокера, ако той си тръгне (не че ще стане тва де). Васкес може да замени Лорд също. Няма незаменими форумци, вярно е че 10% от новодошлите само са качествени, но нека им дадем възможност да "се превърнат в следващото стъпало на форумната еволюция". И като идеи, тенденции и теми, така и като цялостен облик и контрол над събитията.
Моля ви - спрете със спекулациите относно състоянието на форума, а ако не ви харесва нещо - променете го. Всеки може да се оплаква, става досадно вече.
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|