Дата и час: 19 Яну 2026, 09:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Диплома
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 15:31 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Значи приет съм на 3-то класиране в специалност , която не ми допада.Искам да си изтегля дипломата , как става това ?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Диплома
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 16:07 
В началото бе словото

Идеята не е ли да се изкачваш нагоре, до колкото знам запазваш си мястото където си приет и отиваш на следващо класиране с идеята да се изкачиш нагоре. Щом са те приели в по-горна специалност значи няма връщане назад. Така поне си мисля аз...
Аз затова мислих 2 дни преди да реша дали да отида на трето класиране, или да запиша специалността, в която ме приеха. Бях сигурна че ще ме класират по-нагоре на 3то и трябваше да мисля кое от двете ми се учи повече. И не отидох на трето...
Незнам, може аз да не съм разбрала точно... Някой по-компетентен да се изкаже. :king:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 16:14 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Според мен има впредвид, че се е класирал на прекалено задна позиция, която не му харесва и иска да си изтегли дипломата. Ами за тази цел просто трябва да отидеш във Факултета, където си я депозирал с ЛК. Но това е моето мнение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 17:32 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Просто отиваш, казваш си имената и ти я дават. Дори и лична карта не ми искаха на мен. Ако не ти се занимава да им обясняваш защо си я вземаш, казваш че е за друг факултет и готово :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 18:51 
В началото бе словото
Аватар

Отиваш във факултета, в който си депозирал дипломата след предния етап от класирането, т.е. II, в отдел "Студенти" , казваш си трите имена и си я изтегляш, като за основание предполагам няма да те питат. Успех! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:10 
Darth Master
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Тва само в България може да се случи да вземеш диплома без да ти искат документи :shock: По тая логика аз мога да видя на Стената на плача кой е пред мен в класацията, да отида и да му взема дипломата, след което да я затрия и той няма да може да се запише навреме и ще се запиша аз :evil: :evil: Срамота :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:15 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
С малката подробност, че на дипломата има снимка и когато ти не си на нея, само идиот би ти я дал

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:17 
Darth Master
Аватар

happyswift написа:
С малката подробност, че на дипломата има снимка и когато ти не си на нея, само идиот би ти я дал

Щом казаха, че може и баба ти да ти вземе дипломата и да те запише, явно става номера :shock: :shock:

Последна промяна bggashnik на 18 Авг 2009, 19:18, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:17 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
happyswift написа:

Ами ако я взима доверен човек? Според мен трябва да се проверява дали лицето на личната карта съвпада със снимката на дипломата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:33 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Съмнявам се bggashnik да е първият, който се е сетил за това, следователно се предполага че ще са измислили нещо...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 19:39 
Darth Master
Аватар

arthaz написа:
Съмнявам се bggashnik да е първият, който се е сетил за това, следователно се предполага че ще са измислили нещо...

То е ясно, че аз не съм измислил нищо ново :lol: :lol: :shock: То сигурно най-вероятно фигурира клауза да се дава дипломата срещу показана лична карта, но съвсем друг е въпросът дали това реално се спазва. Както знаете, на много места правилата не се спазват :wink:
П.П arthaz, ти пък защо се съмняваш в мен :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 20:29 
Флъдзила
Аватар

Аз не вярвам да става ей така - изпрашташ някой да ти вземе дипломата без да му даваш никакъв личен документ и те ще ти я дадът ей така.То по тая логика аз мога на половината СУ да им взема дипломите....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 21:07 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
happyswift написа:
Аз не вярвам да става ей така - изпрашташ някой да ти вземе дипломата без да му даваш никакъв личен документ и те ще ти я дадът ей така.То по тая логика аз мога на половината СУ да им взема дипломите....

Ами ако снимката на дипломата отговаря на лицето значи не е чак такъв проблем.Такъв би настанал при близнаци/двойници при които ЕГН-то и номера на ЛК няма да съвпадат, но такива случаи са рядкост.Все пак по-предпазливите служители проверяват документацията както му е реда.

Повечето хора кандидатстват няколко месеца след като завършат гимназия и съответно може да се окаже, че снимклата на дипломата е по- "прясна" от тази на личната карта, изкарана например няколко години преди дипломирането и съответно кандидатстването.

Друг да изтегли диплома на дадено лице мисля може да се допусне при определени обстоятелства ( примерно титулярът на дипломата е в чужбина, в болница и т.н - тоест има явна невъзможност да си вземе дипломата) и с нотариалнозаверено пълномощно.Тогава документацията на приносителя на пълномощното, както и самият пълномощен докумет, подлежат на щателна проверка , за да не се допусне измама или неправомерно действие.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2009, 22:37 
Флъдзила
Аватар

Ако ми кажеш само как се изготвя нотариално заверено пълномощно без присъствие на този, които дава пълномощията

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2009, 01:18 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
happyswift написа:
Ако ми кажеш само как се изготвя нотариално заверено пълномощно без присъствие на този, които дава пълномощията

Това не е възможно.Но това може да се уреди предварително, ако отсъствоето е неотложно, но предварително известно или пък ако е внезапно се търсят решения.Ако лицето е в чужбина, мисля че в консулството може да си извади такова пълномощно и да го прати по бърз куриер или ако е в болница, но може да взема трезви решения - плаща допълнително за посещение на нотариус ( сигурно ще е доста надценена цената на услугата, но е вариант).Ако няма възможност да взема трезви решения ( и няма назначен попечител) - духа супата и не му се урежда въпросът.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 15 мнения ]