Можеш да подадеш молба и за двете стипендии - понеже тази година европейските бяха за първи път и ги обявиха чак втория семестър, два дни преди крайния срок, не е ясно сега кога ще е подаването. Дали заедно с тези от университета или по-късно (рано?) - това едва ли някой може да каже. Също така никой не знае как се изчислява успехът. Аз съм Културология, ФФ, СУ и сега ще съм 4 курс. Подавала съм молби за стипендии всеки семестър - значи общо към 6 пъти и нито веднъж не съм нацелила точната формула за изчисление. Според мен има нещо общо с това в какво настроение е станала съответната секретарка, която заверява молбичката. Също и с температурата на въздуха или средното количество валежи през месеца. Събиране, делене и други сложни математически операции, както и някои метафизически, са напълно възможни, но и апокрифни, тъй да се каже.
На теория би трябвало да се вземе успеха за цялата предишна година - т.е. средно аритметично от двата семестъра, но понякога се взима само вторият семестър. А и не е много ясно, или поне при нас никога не е било, кои оценки влизат в изчисляването и кои не. Ако имаш спорт или текущи оценки на двусеместриални предмети вече съвсем не може да се каже какво ще се получи накрая. Веднъж се смятат, веднъж не.
Просто си изчисли някакъв успех, напиши го и се надявай да няма повече от единица разлика с този, който секретарката е решила, че имаш. Това е положението.
И още веднъж - дръжте се, другари, вижда му се краят! Имам чувството, че това лято мина в броене на дните до превеждането на великите стипендии...