WickedWitch написа:
Не съм експерт, това е сигурно, но една връзка се оказва печеливша и за двамата партньори, само ако и двамата умеят да губят ; )
Компромисите. Ако успяваш периодично да загърбиш егото си, то тогава си и печеливш, и губещ - зависи, разбира се, кое е по-ценно за самия теб.
Я виж ти... Кристо ме пита кой, по мое мнение, би могъл да ме замени, ако по някаква причина спра да пиша тук. Не съм ти чела другите мнения, обаче вече ми харесваш.

Много хубаво казано - и много вярно, поне според мен. Всичко е въпрос на приоритети - важното е да са ясни (по възможност - и за двамата) и да не се получава така, че системно да се подреждат по един и същ начин, изключващ другия и неговите такива.
Смоуки, ако ще си говорим за печелене/губене
в една връзка (Ир много смислено е подчертала същото това "в"), то това не ми прилича на връзка - по-добре да говорим за футбол. Примерно. Или за баскетбол, снукър или каквото и да е друго, в което се бележат точки.
Защото ако печелиш, не печелиш ли за сметка на другия? И ако това е така, защо би искал да го сториш? Понеже нали се предполага, че ако искаш да си с някого, мислиш И неговото добро - не само своето собствено?
Абе, Смоуки, я дай по-подробно, че така формулирано наистина има поне 3 възможни тълкувания на въпроса.

А от какво зависи тая работа с winning/losing - от егото, от това дали ще успееш да се възпиташ в правене на компромиси, от това дали ще ти пука. Но всички тези неща се контролират от егото - ако можеш да го озаптиш, такива работи като победи и поражения няма. Ако не можеш - и да ги има, не те интересуват и пак си си добре. Изобщо, егото е отлична компания (*тук вече говори опита в мен, не приказвам наизуст*).