Икки, кой факултет си? Или по-точно кога ти е бил държавният изпит?
Аз съм от ФКНФ и писменият ми държавен беше на 29 юни, а устният на 1 юли. И аз като теб имам 270 лв в картата. Мисля, че СУ направи същото, което и със собствените си стипендии, тоест преведе 4 вместо 5, режейки съответната за юли. Разбирам, че след като съм държала финален изпит, а особено след като съм го и взела, се окачествявам като завършила и не ми се полагат стипендии. Но възникват два въпроса: след като не съм вече студент как са ми платени здравните осигуровки именно от университета за месец юли? (тази информация всеки може да я провери в сайта на НОИ като си напише ЕГН-то), или за осигуровки съм студент, а за стипендии не съм; и дали европейските институции регистрират на кого кога му е държавният изпит?
Не искам да обвинявам университета ни предварително, но, моля, ако студенти в подобно положение (последен курс с държавен изпит юни) от други университети влезнат в нашия форум, нека пишат дали то се е отразило върху преведената им сума.
Съгласна съм с всички правила, стига да съм информирана за тях. Просто трябва да съществува клауза, която да упоменава тази подробност. Университетът е субсидиран от държавата за редовните стипендии и, в крайна сметка, дори да съм разочарована от загубата на 120 лв, той може да си реши какво да прави с тези пари, въпрос на договореност между две институции (СУ и МОН). Минусът за едни е плюс за други, нали?

Спестих си още месец притеснения покрай държавни изпити, в случай, че бяха насрочени за по-късна дата. Просто ми е любопитно дали ЕС е наясно с подобна политика.