Дата и час: 31 Мар 2026, 00:22

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Приети Социология
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 21:31 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
kretos написа:
Аз се записах на 6-ти към 12:30 часа. Някъде там беше,защото май бях последния преди почивката.
Green-Space^^ Конкретно не съм се запознавал с никой на записването.Разменихме си няколко думи с едно момиче,но то се редеше за прекласиране и това беше: нямах нерви за повече.Три опашки чакащи за една врата.....без коментар :xs

Аз още на пети отидох да плащам първо таксата,но като видях за какво става въпрос и се ометох много бързо. :wink: На 6-ти нямаше толкова хора за плащане.

Хей, че значи ако е вярно това за факултетните номера с теб трябва да сме в една група. Аз се записах точно тогава някъде, даже си мислех, че ще хвана обедната почивка, но успях да се вредя преди нея.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 22:26 
В началото бе словото
Аватар

Хахахха и аз така:Надявах се от все сърце да мина преди почивката че пък бързах за зъболекар.А бе беше цирк :Ds
Значи почти е сигурно че сме се видели. Аз се виждам лесно:един такъв високичък съм :lol:s
Ако разпределението по групи се прави по този начин значи сме заедно в кюпа :salute: :handshake:s

Колегииииии гледайте къде ще имаме честта да се ограмотяваме през следващите 4-ри години
http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... =142&pos=3
п.п. Дано да не е мизерия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2009, 22:59 
В началото бе словото
Аватар

Аз се записах също на 6-ти след почивката,така че най-вероятно и аз съм с вас :flower: Колкото до сградата,със сигурност не изглежда по-яко от ректората,но като цяло отвън не е зле...дано и отвътре да е хубаво :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 00:13 
В началото бе словото

Здравейте колеги,
Тъй като социологията ще ми е втора специалност и имам малка идея какво и как се случва в СУ ще се опитам да ви отговоря на някои от въпросите, които ви измъчват :)
Групите най-вероятно ще се определят по това кой какъв език е записал, поне при мен в стопанския беше така. Поредността на факултетните номера не е от значение при определянето. Имам приятели социолози от 4 курс и при тях в началото на 1 курс всеки си е избирал сам групата, като естествено са гледали да са равен брой хора в отделните групи. Но като цяло групата е нещо съвсем условно, в което ще се убедите и сами.
Относно сградата - снимките, който kretos e намерил са доста стари. В момента сградата изглежда доста по-добре :) Не съжалявайте много, че няма да имаме лекции в Ректората, защото от една страна не е много оферта да се разкарваш от 4 км за една лекция и после пак да се връщаш, а и няма такъв студ зимата там. На някои лекции( за да не кажа доста) там сме седяли с якета. Както се казва "Академичността си е академичност, ама студът си е студ" :)
Относно кредитите, дисциплините, изборните и пр. Хубаво е, че въведоха кредитната система, това беше нещо, което отдавна трябваше да бъде направено, но доколко функционира вече е друг въпрос....Аз мисля, че първите 2 години повечето предмети, който ще учим са задължителни, затова не ги мислете толкова изборните. А и винаги можеш да отидеш на 1 изборен, а да запишеш друг. В стопанския има изборни, за които записват по 10 човека, а има и такива където са над 100 .
А сега е ред и на първото социологическо проучване в темата :)
Моля отговорете на следните въпроси:
От кой град сте?
С какво кандидатствахте?
Защо СУ?
Защо социология?
Няма да прекалявам с въпросите, а останалите оставям да измисляте вие :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 00:39 
В началото бе словото
Аватар

Ееее.. май на мен се пада честта да започна с това мини соц проучване :mrgreen: :compress:

johnny_bravo написа:
Моля отговорете на следните въпроси:

johnny_bravo написа:
От кой град сте?

- Елин Пелин
johnny_bravo написа:
С какво кандидатствахте?

- Философия
johnny_bravo написа:
Защо СУ?

- А къде?! В България специално.... май няма по - добро място...
johnny_bravo написа:
Защо социология?

- Защото е много хубава специалност, според мен.. има някаква перспектива уж.. и от много време съм си я харесала : ))

Ееее.. колеги - вие сте! :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 08:59 
В началото бе словото
Аватар

От кой град сте? > Ямбол.
С какво кандидатствахте? > С Английски и Философия, но ме приеха с Философия.
Защо СУ? > Защото.... се влюбих в архитектурата на Ректората. Заприлича ми ужасно много на Хогуортс и така...
Защо социология? > Защото след като преминах от МО и Публична администрация (заради промиването на мозъка ми от мама), Социология беше единственото, което ми се стори интересно. А и е малко по- перспективна от Културология.

А колкото до сградата. Аз бях там през декември на курс по англ. Въпреки, че беше зима, много ми хареса градинката, която е пред сградите. Има много удобни пейки за почивка м/у лекциите, има статуи, а вътре... напомня малко на коридорите в Ректората - същите стълби :lol: Стаите, в които се провеждат лекции приличат на ученическите в някоя гимназия. Като цяло не е Ректората, но пак е добре. :drunken: Едно нещо не ми хареса. На павилиончето, до градинката продават много мънички принцеси и май всичките им миниатюрни сандвичи са с месо или кашкавал :( .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 09:05 
Драскач
Аватар

Братовчедка ми миналата година също е писала език като нас, но са и казали, че не е задължителен и сега никой от групата и не учи език( Психология).

От кой град сте?
- София
С какво кандидатствахте?
- С история и литература
Защо СУ?
- Защото е СУ. Така де- от София съм, за хуманитарни специалности това е мястото тук.
Защо социология?
- Честно ли? Не ме приеха Политология. Тя ми беше преди Социологията, после от доста места чух, че Социологията е по- перспективна и затова я записах.

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 09:13 
В началото бе словото

Само да ви кажа, че плакатът на вола оупън еър, който сте поустнали, е от миналата година:) Вижте тук кои ще участват тази година: http://volaopenair.com/Artists/Artists.html

the ups and downs of life so real

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 09:22 
Драскач
Аватар

хахаха, абе видях усъмних се аз като не видях HMSU и Deekline, ама си викам сигурно на флаера го няма това :bounce:

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 10:07 
В началото бе словото
Аватар

Айде и аз да се присъединя към анкетата :) :) :)
От кой град сте?
- София
С какво кандидатствахте?
-Философия
Защо СУ?
-Много са причините-някои,от които са,че дава по-добри знания в сферата на хуманитарните науки,че много повече се признава дипломата при търсене на работа,дори и самата атмосфера на университета е много по-различна от тази на другите университети (поне в София,в коита съм била).
Защо социология?
- От една страна,защото се учат много интересни дисциплини през целия курс,от друга,защото е във философски факултет и ще мога след това лесно да запиша и като второ висше политология и психология напр. и най-вече,защото ми дава възможност да работя в неправителствени организации или рекламни агенции,коета винаги съм искала :flower: :flower: :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 10:23 
От дъжд на вятър
Аватар

В никакъв случай не целя да звуча грубо,нито да съм първия трол в темата ни,но трябва да отбележа,че отговор (на въпроса "защо социология") като "защото ми харесва" нищо не значи...
Когато се задава въпросът "защо?", се предполага аргументация. И аз на много от колегите зададох този въпрос и досега само 1-2 души ми отговориха какво точно им харесва в социологията,какво ги привлича,какво искат да работят после...
Или "защото ми е интересно"...идеята е да обясните какво и защо ви е интересно! Това е въпросът! Не създавайте тафталогии!
Айде сега марш да си редактирате постовете! :connie_finishline:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 11:21 
Драскач
Аватар

^ А ти защо записа социология, че не разбрах от поста ти?

Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 11:29 
В началото бе словото

От кой град сте? Сливен

С какво кандидатствахте? Английски език

Защо СУ? Защото нямам пари да уча в чужбина.

Защо социология? Първоначално исках да уча психология, обаче после реших, че ще изперкам от толкова задълбаване в психиката на хората и особено от практиката в лудницата. И като добавим интересите ми към медия/журналистика/криминология сметнах, че социологията би трябвало да ми даде добра основа да ги развивам. Пък доколко тези причинно следствени връзки имат смисъл ще видим по-късно.
А btw в една от темите, които бях чела тук, ми направи впечатление единствено мнението на човек, кандидатстващ социология - khhh Чета си го аз и си викам - колегите са найс:) Всички го копираха пхахаха. Да продължа традицията:

Цитат:
missggg написа:
НА мен лично ми писна навсякъде да чета "каквото и да изберете ще получите добра реализация,стига да учите" .Ами не е така,какво се лъжем,нали затова е тоя форум по-старите да кажат как стоят нещата и после искате кандидат-студентите да са ориентирани.

е какво очакваш да ти кажат? какви заключения толкова мислиш че са си направили за 1-2 години следване?
според мен грешката при избиране на специалност е че всички толкова се шашкат и приемат избора си като нещо мн голямо и фатално. .много се напрягат само и само да влязат някаква специалност - мама и тати да се хвалят на съседите. вчера една позната ми каза че това са основните и мотиви да кандидатства... ако види след време стари съученици да можела да каже че следва....ето и ти само чакаш съвети,надяваш се някой да реши вместо теб,някой да отклони отговорността от решението.
като нямат интереси хората,като нямат някъв талант и воля да го развиват,като нямат правилна мотивация и решеност да постигнат нещо - квото и да запишат няма да са успешни. оптималната специалност е тази която ти харесва и не ти тежи да я учиш,тази с която си свързан по някакъв начин и която продължава твоите собствени интереси на едно по-високо равнище. и ако човек е упорит/маниак/перфекционист или просто решен да е най-добрия в своето поприще - това е гаранцията ако не за всепризнат успех,то поне за удовлетвореност.
чувствам се като наблюдател на отвратително зрелище,някаква истерия,в която всеки е готов на всичко за да се домогне до някаква си там специалност в скапания софийски университет ,която да е с висок бал(демек да е елитна) ,на всичко освен на това да се обърне към себе си да размисли да открие да прецени да реши да научи.
никакво уважение не изпитвам към хората които бяха с мен в аудиторията по време на първия ми изпит.скептична съм че ситуацията ще е по-различна и с колегите ми...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 12:15 
От дъжд на вятър
Аватар

mareto написа:
^ А ти защо записа социология, че не разбрах от поста ти?

Не си разбрала,тъй като никъде в поста не съм го написала (:
Ще го приема като покана да отговоря на анкетата,та:

- София
- Философия
- Защото не исках да заминавам и да оставям няколко много важни за мен хора сами,а и от различни места чух,че преподавателите във ФФ са много добри и мотивирани.
- Записах Социология защото исках да уча нещо което е възможно най-близо до точна наука,за да имам някакви фактически знания,а да не се занимавам с нечии повърхностни интерпретации на абстрактни понятия. Много ми харесват темите,които Фуко поставя (отчасти) в Социологията - като власт,суверенност,правило и норма,естествените следствия на политическите режими,проекциите на властта в/у хората. Най-общо казано записах тази специалност защото искам да се науча да анализирам хората и да разбирам постъпките им и тн и евентуално да се занимавам някога за някво време с маркетинг,но по-скоро искам просто да си седя и да си пиша,примерно статии за някое списание със социологическа насоченост.
Много интересни си представям лекциите по Икономика. :roll: не се сещам друго...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 12:22 
Драскач
Аватар

Ти пък! :lol: Лекциите по икономика! Аз точно от това най- се плаша! :)

А слушаш ли hardcore, speedcore, schranz... или просто обичаш котки( подписа ти?)

Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Следваща