Здравейте колеги,
Тъй като социологията ще ми е втора специалност и имам малка идея какво и как се случва в СУ ще се опитам да ви отговоря на някои от въпросите, които ви измъчват

Групите най-вероятно ще се определят по това кой какъв език е записал, поне при мен в стопанския беше така. Поредността на факултетните номера не е от значение при определянето. Имам приятели социолози от 4 курс и при тях в началото на 1 курс всеки си е избирал сам групата, като естествено са гледали да са равен брой хора в отделните групи. Но като цяло групата е нещо съвсем условно, в което ще се убедите и сами.
Относно сградата - снимките, който kretos e намерил са доста стари. В момента сградата изглежда доста по-добре

Не съжалявайте много, че няма да имаме лекции в Ректората, защото от една страна не е много оферта да се разкарваш от 4 км за една лекция и после пак да се връщаш, а и няма такъв студ зимата там. На някои лекции( за да не кажа доста) там сме седяли с якета. Както се казва "Академичността си е академичност, ама студът си е студ"

Относно кредитите, дисциплините, изборните и пр. Хубаво е, че въведоха кредитната система, това беше нещо, което отдавна трябваше да бъде направено, но доколко функционира вече е друг въпрос....Аз мисля, че първите 2 години повечето предмети, който ще учим са задължителни, затова не ги мислете толкова изборните. А и винаги можеш да отидеш на 1 изборен, а да запишеш друг. В стопанския има изборни, за които записват по 10 човека, а има и такива където са над 100 .
А сега е ред и на първото социологическо проучване в темата

Моля отговорете на следните въпроси:
От кой град сте?
С какво кандидатствахте?
Защо СУ?
Защо социология?
Няма да прекалявам с въпросите, а останалите оставям да измисляте вие