Дата и час: 31 Мар 2026, 18:56

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Приети Социология
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 13:02 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
mareto написа:
Ти пък! :lol: Лекциите по икономика! Аз точно от това най- се плаша! :)

А слушаш ли hardcore, speedcore, schranz... или просто обичаш котки( подписа ти?)

Ти пък! :P
Защо се плашиш от икономиката,ние няма да учим математика,поне първия семестър!
Ще е няква теория просто.
Еми преди слушах хардкор и спийдкор, а и сега няма да откажа някое парти
ама какво общо има това с котките в подписа ми :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 14:16 
Драскач
Аватар

"party hard" и котката, която според мен e gabber

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2009, 23:41 
В началото бе словото
Аватар

Мда, и аз си правя такива асоциации... Иначе ->>

Защо Социология? ...

От 4-5 години насам имам интерес към психологията и философията.. Съответно, от тогава още исках да ги запиша тези специалности и в университет. Най - голямата ми мечта винаги е била и остава психологията - интересно ми е всичко, свързано с нея, обичам да наблюдавам и анализирам хората, да намираме някакви отговори заедно и пр.. Най - много ме привлича психоанализата, за която обаче все още няма кой знае каква почва в БГ.. А с времето дори това посещаване на психиатрии, колкото и плашещо да ми се струваше в началото, започна да ми се струва интересно.. Последната година обаче се отказах от нея, няма да задълбавам поради какви причини - моя глупост - така го определям сега..
Философията - винаги ми е била интересна, както споменах.. Нея исках да я запиша в университета само и единствено, заради това - нямах амбиции после да си намеря работа, благодарение на философията единствено, макар че и това не е невъзможно..
Иии.. сега за Социологията - имайки предвид интереса ми към горните 2 специалности.. някак е логично и Социологията да ми се струва интересна.. 1-во, защото в процеса на учене имаме изучаване на Психология и Философия като отделни дисциплини, макар и избираеми, но аз ще ги избера .. и 2-ро - имат допирни точки с Психологията - но не е наблюдаване на 1 определен човек, ами е проучване на общественото мнение, изготвяне на анализи и тн.. Да не говорим, че от 3-те специалности Социологията е най - перспективна, което, какъвто и идеалист да съм на моменти, понякога има значение и то голямо...
Както повечето хора, така и мен най - много ме привлича възможността за работа в рекламна агенция..., но ако не мога да си намеря работа след време именно в такава, няма да съжалявам особено, просто защото в социологическите агенции не стоят никак зле нещата, възможносттите да работиш и като журналист, и в неправителствени организации също изобщо не са за пренебрегване..
Освен това имам познати, които работят в сферата на Социологията и съм говорила с тях, като съм получила само добри отзиви ..
Иии.. мисля, че това е достатъчно, за да се избере определена специалност.. Или поне - на мен ми е достатъчно..

[ Изчерпателна ли бях :roll: ]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2009, 16:34 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
От кой град сте? София

С какво кандидатствахте? Философия

Защо СУ? Защото е номер едно в хуманитарните специалности. (и не само :bounce: ) Дипломата е международно призната, а пък и винаги съм искал да уча само в СУ. :D

Защо социология? Защото съчетава елементи и от Психологията, Философията а до известна степен и от Политологията, а същевременно съм чувал и отзиви, че специалността се развива много добре, става все по - практически насочена, знанието е актуално - все неща, които са изключително важни. На деня на отворените врати, като поразпитах, пак ми похвалиха Социологията измежду другите специалности във ФФ. Като цяло мнението за специалността е много добро, следователно се гледа с добро око, на пазара на труда, на кадрите завършили специалността. Другото което ми хареса са възможностите за реализация. Както са споменали вече колегите и на мен ми харесва перспективата за работа в рекламна агенция, а също човек може да се занимава и с журналистика - все неща които ми допадат. Първото ми желание беше филология - Скандинавистика, но там нещата не ми се получиха, и сега като се замисля, не съжалявам ни най - малко, че съм записал Социология - даже след като си подредих желанията, съжалих, че не съм я сложил на второ желание, а чак на 4-то след Психологията и Политологията, но за щастие изкарах по - висока оценка по Философия, отколкото по език (+ оценката ми по математика от дипломата беше трагична), и ето ме тук. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2009, 20:38 
В началото бе словото
Аватар

Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него,след като все още не е толкова популярен -как се готвихте-ходихте ли на курсовете в университета или разчитахте на самоподготовка ? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2009, 20:46 
В началото бе словото
Аватар

be_naughty написа:
Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него,след като все още не е толкова популярен -как се готвихте-ходихте ли на курсовете в университета или разчитахте на самоподготовка ? :)

Аз се готвих точно три-четири дни преди изпита. :shock: и това беше.
На курсове не съм ходил:Мразя някой да ми казва към какви критерий трябва,и би било добре да се придържам.Не обичам да вкарват съзнанието ми в някакви рамки и общоприети модели.Държа на индивидуалността си!...Това,което съм си написал на изпита,си е продукт на моето светоусещане и на ничие друго. :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2009, 21:56 
fall to pieces
Аватар

айде и аз да се опитам да кажа нещо умно :mrgreen:

От кой град сте? - Пловдив
С какво кандидатствахте? - История и литература
Защо СУ? - Защото е СУ, защото горе-долу в България по-добър университет, особено за хуманитарните науки, няма.
Защо социология? - Защото Господ си знае работата :geek: Но сравнително обоснованият отговор трябва да звучи така : Кандидатствах право, но тази специалност ми допадаше повече, но под влиянието на много хора, все пак писах правото първо. След като не стана, се почувствах сравнително облекчена, защото и аз,като много от вас, имам афинитет към Философия, Психология, завършила съм и гимназия с хум. профил и по специално Философия. И тук може би ще се присъединя към думите на Грийн-Спейс , за да не се повтаря едно и също :) Та така, да видим, накрая кви ще ги свършим :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2009, 08:30 
В началото бе словото
Аватар

be_naughty написа:
Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него......:)

Аз също не съм се готвила.... и нищо не бях чела. Първоначално мислех изобщо да не се явявам, но в последния момент реших да се пробвам. Пиша добре есета и само на това разчитах, а и си казах, че това ще ми е първят изпит - да го мина като тренинг. Разчитах на изпита си по англ., но така се получи, че изкарах най-висока оценка за изпита, за който нищо не съм учила дори и в училище, а от англ., за който се скъсах от уроци и учене... :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2009, 20:12 
От дъжд на вятър
Аватар

chorapche написа:
be_naughty написа:
Тъй като забелязах,че повечето като мен сте кандидатствали с изпита по философия и социални науки,как решихте да се явите с него......:)

Аз също не съм се готвила.... и нищо не бях чела. Първоначално мислех изобщо да не се явявам, но в последния момент реших да се пробвам. Пиша добре есета и само на това разчитах, а и си казах, че това ще ми е първят изпит - да го мина като тренинг. Разчитах на изпита си по англ., но така се получи, че изкарах най-висока оценка за изпита, за който нищо не съм учила дори и в училище, а от англ., за който се скъсах от уроци и учене... :scratch:

И при мен точно така се получи - явих се на изпита по философия като на шега - просто така,заради една приятелка,с която да сме заедно на изпит.
Нищо не бях чела за изпита освен критериите за оценяване на есе в сайта на СУ и така.
Разчитах на изпита по немски,за който обаче дори не се постарах,защото вече знаех че съм приета със философия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2009, 23:09 
В началото бе словото
Аватар

Хах,явно само аз съм ходила на уроците в университета,които се провеждаха :) Е,не съжалявам де...бяха доста добри и изкарах висока оценка,което си беше целта,а и покрай тях се сближих с една бъдеща колежка :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 01:31 
В началото бе словото
Аватар

be_naughty, значи определено си спечелила от уроците ;]]]

Аз също не съм се готвила изобщо, никакви уроци и прочее... и реших да се явя на този изпит не много преди датата ... и все пак мина успешно : )))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 04:16 
От дъжд на вятър
Аватар

be_naughty написа:
Хах,явно само аз съм ходила на уроците в университета,които се провеждаха :) Е,не съжалявам де...бяха доста добри и изкарах висока оценка,което си беше целта,а и покрай тях се сближих с една бъдеща колежка :flower:

A кой ти е преподавал на тези уроци?
Запозна ли се с някой от бъдещите ни преподаватели?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 11:07 
В началото бе словото
Аватар

Ми преподаваше ни главно доц.Денков,който предава по принцип история на философията,а това май ще го учим само като избираем предмет...имаше още 1,2-ма философи,които не им запомних имената,а по етика и право ни беше доц.Минева.По принцип трябваше да ни предават и техни колеги от социология и културология,но така и не дойдоха,така че в общи линии за съжаление не се запознах с основните ни бъдещи преподаватели,но тези,които ни предаваха на курса бяха много готини и повечето от тях предаваха много интересно материята и се надявам и нашите да са така :flower: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 13:17 
От дъжд на вятър
Аватар

be_naughty написа:
Ми преподаваше ни главно доц.Денков,който предава по принцип история на философията,а това май ще го учим само като избираем предмет...имаше още 1,2-ма философи,които не им запомних имената,а по етика и право ни беше доц.Минева.По принцип трябваше да ни предават и техни колеги от социология и културология,но така и не дойдоха,така че в общи линии за съжаление не се запознах с основните ни бъдещи преподаватели,но тези,които ни предаваха на курса бяха много готини и повечето от тях предаваха много интересно материята и се надявам и нашите да са така :flower: .

Eх,дано! :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009, 19:22 
В началото бе словото
Аватар

Ами, има време да се запознаем с преподавателите, търпение :blackeye:
Една мацка, както и wtf казаха, че повечето са млади и готини, мотивирани, отнасяли се добре със студентите, поднасяли увлекателно материята.., което е чудесно, ама тепърва ще имаме възможността да си изградим собствено мнение и да видим как всъщност стоят нещата ..
Казаха ми само, че единствено по - особено било при преподавателя им по Икономика /не знам за име/ - не пускал с по - малко от 4.00 на изпит, освен това си имал някакво свое убеждение, че жените не разбирали от икомомика... :mrgreen: .. [ аз това няма да го оспорвам лично за себе си :mrgreen: ]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Следваща