Дата и час: 17 Яну 2026, 21:20

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как да се влезе в СУ без кандидат-студентски изпит?!
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 17:17 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 0 пъти.
Начинът е следният - познавате някой и ви пишат в регистрите - фалшфикация. Струва пари и ограничено само да знаещите към кого да се обърнат (носят се само слухове за този начин)
Друг начин - официален!!!
Приемат ви в чужбина (държави много, изисквания различни)
Избирате си една и изпълнявате желаното от вас, записвате се, през това време работите и се издържате, водите се официално студент, но не учите. След една година си изваждате удостоверение от университета в чужбина, че сте учили там 1 година (гледайте да не ви изгонят през това време, коства минимум усилия), никой няма да ви поиска взети изпити, стига документ, че сте посещавали лекции (в повечето университети в чужбина обаче заверки няма, т.е. само за записвате да посещавате даден курс, но нокой не ви следи дали го правите) Изваждате си документ от унито, 4е сте записан да посещавате някоя и друга лекция и че сте били студент в този университет, легализирате документа в съответната държава и после го превеждате на български. С него в средата на Август (обикновено тогава) подавате и молба свободен текст до ректора, който одобрява всички молби, защото за прехвърляне се плаща еднократна такса от 250лв (може да се увеличи) и СУ печели и има финансова изгода от вас.
Минуси - губите 1 година, никога няма нищо сигурно, докато не стане, и евентуални парични разходи
Плюсове - не си губите времето с безсмислени курсове по предмети, които по-късно през следването може и въобще да не ви трябват, не давате грешни пари за кандидат-студентски курсове на учители-поготвители сиромашки иззедници(които дори и данъци не плащат за това). Запазвате си силите за истинското учене в СУ, а не да се изчерпвате, изкарвате 1 година в чужбина и натрупвате значителен опит (понякога и финансов), може дори и пари да спечелите, момчетата избягват казармата.
Слабо място - колкото повече хора разберат за това, толкова повече ще се възползват и кандидат-прехвърлящите се ще станат прекалено много. Възможно е СУ да въведе ограничения - например да сте си взели изпитите в чужбина, но дори и така, пак ще избегнете кандидат-студентските изпити, които уверявам ви от личен опит, са най-трудното нещо през цялото студентсво.
Успех!

За повече инфо или коментари - zmeyan@abv.bg

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как да се влезе в СУ без кандидат-студентски изпит?!
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 17:49 
В началото бе словото
Аватар

zmey написа:
но дори и така, пак ще избегнете кандидат-студентските изпити, които уверявам ви от личен опит, са най-трудното нещо през цялото студентсво.

Е , шефе ти на напраши с тия изводи .......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 17:54 
Пишете, о, братя
Аватар

за първия начин май всички сме чували, но само до там. е, не и за ВТУ- там го наричат "компютърно записване" :wink:
а за втория дори имам познати, които са станали така студенти. жалкото е само че единият е супер тъп. да но езикът (немският) малко му се отдаваше. кандидатства в германия, постоя там годинка и след това се записа тук медицина...чесно казано не ми се иска такъв доктор да ме лекува след това... :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как да се влезе в СУ без кандидат-студентски изпит?!
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 18:03 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
zmey написа:
но дори и така, пак ще избегнете кандидат-студентските изпити, които уверявам ви от личен опит, са най-трудното нещо през цялото студентсво.

верно ли бе, не думай! и като не са успели да си седнат на задника за един или два изпита, много ми е интересно как ще си взимат изпитите после, ама нейсе... :evil:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 18:18 
От дъжд на вятър
Аватар

Ей тфа е манталитета на българина...измисляме кви ли не начини да прецакаме системата.После като те приемат да кажем там където искаш и учиш това което винаги си желла как може да си достатъчно компетентен нз по дадената специалност.Нали тфа си е базата,ако пропуснеш тоя момент нз как става ученето в уни и то такъж като Софийски...Аз лично си предпочитам да вляза по нормалния начин :lol: Колкото и усилия да изисква :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 18:36 
Форумно зомби
Аватар

Евала на тоя, който е измислил цялото това нещо :) Дали му е било трудно ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 20:30 
От дъжд на вятър
Аватар

Тоя канал с чуждестранните студенти ми е пределно ясен.Нвремето като ходех на уроци по химия да се готвя за МУ, учителката ми ме успокояваше "Спокойно, ако не ти стигне балът, ще отидеш да учиш 1 семестър в Македония и после ще се преместиш в МУ като чуждестранна студентка." :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2006, 20:39 
От дъжд на вятър
Аватар

aaаааааааа кво става тука, що имам 3648463 мнения?? Модератори, моля ви, изтрийте ненужните :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 10:11 
Вазов
Аватар

Morning Star написа:
aaаааааааа кво става тука, що имам 3648463 мнения??

Така е, като не четеш темата, в която написах, че форум има бъг...
Значи си е увиснал за малко, натиснал си 3648463 пъти "Прати" и затова така се е получило :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 10:57 
Вазов
Аватар

Скапана работа ... никакво поощрение за хората, които сме тук, учим и работим ... кофти :cry:

No more turning away?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 11:15 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Нямаш поощрение?Защо мислиш така, Ку? (ако не се чете Ку, ме извини, тресе ме френското четене :lol: ). Честно казано, аз бих се чувствала много по-горда и много по-умна от някой "парашутист", дето е харчил на мама и тате паричките една година...Тия пари, които ще похарчиш някъде си (защото, ако си мислиш,че като работник в закусвалня тип МакДоналдс (щото друго при ония западни расисти не можеш да намериш) ще успееш да се издържаш без мама и тати да пращат пари., дълбоко се лъжеш) , спокойно можеш да ги дадеш за качествени частни уроци (аз също имам съмнения за курсовете, не знам, вие кажете дали са добри) и да влезеш...И не са толкова трудни, аз ходих на 11 кандидатстудентски (пише се без тире!!!) изпита и ме скъсаха само на 2...Щото толкоз и бях учила.Навсякъде другаде бях приета и то все нещата, които исках.Не е чак такъв зор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ne se obijdaite kolegi ot SU
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 12:49 
Пишете, о, братя

Не знам защо така се обиждате колеги, като сте студенти в СУ да не мислите, че сте по-умни?
Кандидат-студентските изпити (ПИШЕ СЕ С ТИРЕ - ПОГЛЕДНИ В ПРАВОПИСНИЯ) не са обективен критерии, който да определя дали даден човек е подходящ за определена специалност или не.
В Булгария се зубри, за да успееш на кандидат-студентски, не се мисли, не се правят изпити, дали си подходящ, а за това, дали си назубрил по-добре, дали си посещавал курсовете на професорите от Унито (пишеш с техни изречения, думи и стил и това, което искат да чуят), дали си посещавал частни уроци и си давал пари на преподаватели (печелещи на гърба на бъдещи студенти).
Този, който назубри най-добре, той успява!!! (ето защо бала при момичетата е по-висок! - не се обиждайте)
И преминавайки веднъж зубраческата бариера (кандидат-студентски изпит) 95% от успелите, завършват безпроблемно! Независимо дали са подходящи за специалността.
В Германия например кандидат-студентски изпити няма!!! Приемат се всички, които искат! (Само за определени специалности е въведено ограничение (право, медицина, архитектура...) и то е гледане на дипломата от средното). След като бъдат приети всички, се започва със сериозното учене и отсяване - студентите сами се отказват, защото решават, че не им подхожда специалността. Системата е много по-справедлива, ако се има предвид възможността на всеки да учи това, за което се чувства призван. Да върши това, което иска.
В България трябва да научиш нещо друго, което не смяташ, че ти е нужно, за да постигнеш своята цел, която често няма нищо общо с това, което в действителност желаят. Така се ражда безсмисленото зубрене - а успелите зубрачи, започваме да се дразним, че има хора, които успяват да заобиколят зубренето.
Конкретен пример: Познавам изключителен зъболекар, който е влязъл да учи по втория начин. Това обаче не го прави по-лош специалист, в момента работи в една от най-известните стоматологични клиники в София и на никой дори не му минава идеята да твърди, че той е недостоен или недобър зъболекар.
Същото се отняся и за другите специалности.

А колкото до това дали в макдоналд се изкарват пари - е не колкото в другите фирми в западна европа, но много повече от достатъчно, за да не се налага някой да те издържа.(7 евро на час, другаде - 8-10евро)

И след като смятам, че приемната система за ВУЗ е погрешна в България, ще използвам всяка възможност, да показвам дупките и пороците й, всеки начин да се заобиколи, докато в един момент стане абсолютно неефиктивна и се премахне. (Резултът досега от последната година е 250 бройки прием право, приети 280 с кандидат-студентски изпити, прехвърлени от други специалности и вузове 138)
Или 1/3 от учещите в момента право в СУ, не са влезли с кандидат-студентски изпити.

Интерсно, защо ли някой изтри същата тема в отела за "студенти" в този форум :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 13:08 
Вазов
Аватар

Смешна работа.
Най-умните в СУ са най-умни от най-умните от другите вузове. Не говоря за успеха, а за това какво всеки може и има в главата си. Понякога се разминават двете неща.
Миналата година ме питаха - "Къде си, бре?"
Аз - в меито
Те - а (все едно нищо)
Сега ме питат
Аз - в СУ
Те - ААААА (т.е. Велико нещо)

Така че, се сещаш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: do Crematory
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 13:19 
Пишете, о, братя

Еии сега пък два пъти се е публикувало.. здраве да е...
Креми...
Искрени поздравления, до сега не бях чувал за друг да е държал повече кандидат-студентски изпити от мен в една кампания (10).
Моите поздравления, явно не съм сам, има и други луди като мен. :)
Моите бяха обаче и в 4 града, а твоите?
Жалко, че са те скъсали на 2, но е важна бройаката, на която си се пробвала - имаше ли стрес преди парвите ти? Е, напълно е излишен, поне според мен и мисля, че е ненужно и неправилно.
Надявам се, че не са те скъсали по литература, но как се пише "кандидатстудентски" можеш да погледнеш в правописния или просто в темата, в която пишем сега :)))
А относно това, дали се чувстваш по-умна от друг - е вярвам, че не само се чувстваш, но и че си! Вероятно и той чувства същото към теб.
А кой е по-умен в дехствителност - този, който е влязъл с кандидат-студентски, този, който има по-високи оценки на текущите изпити, този, който има по-високи резултати на държавните, този, който има по-хубава работа, този, който си живее живота, а не зубри, този, който обръща повече внимание на семейството си, отколкото на кариерата си, този, който се занимава с частен бизнес и набляга на уникалното в себе си или се оставя да бъде моделиран по определен калъп в даден университет - е това е много екзистенциален въпрос, на който никой не е дал отговор.
Истината е, че някои твои колеги са умни, други по-малко, трети повече. Но всички са умни, едни влезли с изпит, други без. Всички сте приблизително еднакво умни, защото учите заедно, защото имате сравнително общи цели и защото всеки е намерил своя път да постигнете една и съща цел - да бъдете колеги в своята специалност. И можете да се чувствате по-умни, от тези, които не са положили никакви усилия да ви станат колеги...

Но честно казаноо.... на никой не му дреме как се чувстваш :)))

Без никакви лоши чувства.
Колегата ти Змейян :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 13:52 
Пишеща машина

Колко лесни ще ви бъдат кандидат-студентските изпити зависи от предишните 5 години, а не от частните уроци.
Който го е мързяло ще се бъхтя да мисли заобиколни пътища... лошото е, че може би и след 4те или 5те в универтитета - пак ще търси подобни пътища.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по немски език 2000 год.

в ФКНФ

tannia_simeonova

0

519

20 Мар 2013, 21:06

tannia_simeonova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по физика (втора сесия)

в КСК 2010-2011

Gauss

0

542

25 Апр 2010, 16:15

Gauss Преглежда последните мнения