Дата и час: 03 Апр 2026, 12:28

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 550 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 13:44 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Еееееми кой както се уреди;) верно ли има толкова шантави проверяващи бе :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 14:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Ей начи човек да не се базикне бе хуу...промити мозъци,как възприемат всичко ! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2006, 23:19 
Shogun

Благодарил (а): 12 пъти.
Аз бях на ускорения курс от 1 до 9 Април по История, организиран от СУ.
Да ви кажа това с обема са пълни глупости. Ако си написал всичко което те имат като изискване и си го представил добре ще ти пишат 6! Доц. Пламен Митев дори ми каза че е писал 6-ца на тема дълга 8 страници.
Между другото си правих записи на някой от лекциите, и особено на тези на доц. Колев, който директно ни издиктува темите си от-до, и днес седнах и пуснах записа и дословно "преписах". Темата беше за възстановяването на българската държава и включваше временното руско управление и приеманета на Търновската конституция. Изписах 11 страници, като се има в предвид че пиша с много ситни букви по 32-33 реда на страница и доста сбито. Реално друг човек би ги докарал до 15. Та, мисълта ми е че не е важен обема, а дали си покрил всички изисквания и си представил информацията правилно. Митев каза че нормалния размер на една тема е към 14-15 страници, един друг- доц. Николов каза до 20 страници, затова няма какво да се шашкате.
А тези даскали дето ви дават по 60 листа ли страници ли- това са пълни мошеници. Искат да ви покажат че ви подготвят много добре, като в същото време де факто ви прецакват.
За проверителите не е важно дали ще разкажете как при срещата на Симеон с византийския император на брега край Константинопол Симеон е изпратил два отряда- единия в сребро, другия в злато облечени, които са го посрещнали с думите "Василеос наш, самодържец на българи и ромеи", както и че императора е бил минал през църквата Св. София в Цариград откъдето е взел плащеницата която са вярвали че е била на Дева Мария. Вие пишете конкурсен изпит по история материалите за който са в 3-те учебника по история за 11-12 клас, а не докторантура!
Това което пише в учебниците на Планета-3, Просвета и тези на Саздов е максимума който трябва да знаете, нищо друго, макар че този на Саздов има доста излишни неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 00:00 
Летописец Виртуоз
Аватар

Тва за обема ако е вярно... ИДЕАЛНО!!! Мойта даскалка ми се кара ако напищша по-малко от 14 страници за 2,5 часа (т.е. 28 за 5), и това много ме успокоява... Щом 20 стават - Перфектно!!!

8) 8) 8)

Каква добра новина! Благодаря ти!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 08:11 
Shogun

Искам пак да подчертая, не обема е важен, а съдържанието!
Имам теми от една приятелка която миналата година е била на същия курс на СУ, само че редовния, и всичките са проверени и оценени. Някой от тях достигат 28-30 страници и са оценени със 6, но след това има едно голямо НО и е писано че изложението е твърде обемно, да се намали до 15-16 страници тъй като е неприложимо в реални изпитни условия.
Друго нещо- миналата година един е написал 62 страници! С някакви грамадни букви разбира се, и е получил слаб /2/ което още веднъж доказва тезата ми.
И все пак, зависи колко ви е голям почерка. Аз побирам към 260-270 думи на страница, като оставам 2,5- 3 см. от лявата страна на листа за проверяващите после да пишат коментари и по 2 см. от горната страна на листа, и 1 см. от долната.
Лично аз за тези 5 часа повече от 16-17 страници не мога да напиша, а и няма да има какво повече да пиша, освен да почна с описания на чашата на Крум направена от черепа на Никифор I Геник, както е бил писал някакъв кандидат преди(тази чаша между другото няма къде да се види тъй като не е намерена досега :lol: ).
Та, желая успех на всички и да се видиме на живо като колеги наесен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 08:40 
От дъжд на вятър
Аватар

Еми кво да ти кажа flyhouse, аз доста се колебаех за тези курсове дали да ходя и сега ти, с това което написа, напрао ми съсипа ! Леле квош прая...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 09:02 
Форумно зомби
Аватар

flyhouse написа:
при срещата на Симеон с византийския император на брега край Константинопол Симеон е изпратил два отряда- единия в сребро, другия в злато облечени, които са го посрещнали с думите "Василеос наш, самодържец на българи и ромеи"

Наистина не е важно да се казва какви отряди е изпратил,но думите му са от голямо значение.Едно от доказателствата са,че Симеон се самопровъзгласява,а не му дава императора титлата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 10:41 
В началото бе словото

Какво ще кажете за твърдението, че Калоян в началото на своето управление /поради факта ,че двамата му братя са убити от българското болярство/ е принуден да назначава на високи държавни постове чужденци.Те не се ползват с подкрепата на българската аристокрация и Калоян може да разчита на тяхната лоялност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 10:57 
Форумно зомби
Аватар

Аз не споменавам в темата какви хора е назначавал... Обръщам внимание на политическата обстановка и какви проблеми стоят пред него.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 11:50 
Shogun

ra4e^f, права си за титлата, просто подчертах че не е нужно да се навлиза в такива детайли как са били облечени.
Иначе ако се пропусне да се спомене че от този момент нататък Симеон се титулувал "Симеон в Христа Бога, самодържец на българи и ромеи" е доста голям минус, тъй като това е едно от нещата около които той води външната си политика.
Иначе от самия курс имам смесени чувства. От една страна ни предадоха всичко което трябва да е включено в темите и формулировките им а от друга- имаше пълна липса на организация. На първия ден само ни провериха фактурите че сме платили, и от 3-4 ден вече почнаха да се мяркат 2-3 лица които май не бяха на първата лекция. Бяхме около 100на души в една голяма зала във ПГТЕ Хенри Форд, имаше микрофон и колони по които се чуваше всичко кристално, и хората общо взето бяха възпитани и не вдигаха много шум и не пречеха на другите(май всички оцениха че за курса са давани немалко пари).
Това което също не ми хареса е че всеки лектор(общо 9ма- всеки изнасяше по 3-4 лекции) препоръчваше своите учебници и обябяваше другите си колеги за неграмотници. Но както и да е, като цяло изобщо не съжалявам че отидох на курса, въпреки факта че имам темите написани и оценени от миналогодишната кампания 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 11:52 
Shogun

Mind Field- не съжалявай а сядай да учиш и развиваш теми!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 11:59 
Форумно зомби
Аватар

Доста хора сте били,признавам :lol: Ние бяхме в самото Уни,около 20-25 човека е една група.
Що се отнася до мяркането на нови лица, мн мн хитър начин да минеш между капките без да си платил/а.И определно е възможно,даже аз по едно време съжалих,че съм си платила;)Два пъти водих с мен приятелка,след това и приятел с мен, защото можеше да ми се наложи да си тръгна по-рано и да запишат вместо мен.Лекторите дори не забелязаха,че има и др човек,нов!А това няма как да стане,при положение,че се сменят преподавателите.
И в моята група не се вдигаше шум.Бих казала,че самите хора бяха адски сдухани,а не че са искали да слушат и записват...
За учебниците всички бяха единодушни-Планета /най вече/ ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 12:50 
Легендарен флуудър
Аватар

така е...но да не забравяме, че каквото е за мен, такова е и за вас...това значи да си конкуренто способен...същото се получава с гадните теми, които се падат по изпитите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 550 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Подготовката по история за 19 юли

[ Отиди на страница: 1 ... 19, 20, 21 ]

в КСК 2004-05-06

Joker

314

18336

21 Юли 2006, 00:02

Juja Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Как върви подготовката по облигационно, колеги]:)?!?

в ЮФ

nrggirl

11

865

02 Юни 2006, 16:52

Otkrovena Преглежда последните мнения