Дата и час: 20 Яну 2026, 18:46

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 149 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Не на камерите в СУ! Включете се в протеста на 12.09!
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 22:29 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Няма да отида защото нямам сили сам да се разправям с 10 глупака от сдружение, 15 члена на партията на (!!!ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ ->>>>> ПИРАТИТЕЕЕЕ :) :) :)

Добре прав си не ти зачетох много мнението, но това е защото ми се стори, че е скандално тъпо и необосновано :? Съжалявам ама.... си е така (според мен де). Иначе да си призная има си и добра защита на тезиса против камерите -> пари на вятъра (наистина има мн по-важни неща, но като гледам УНИТО яко го ремонтират ЕВАЛАТА!) А относно драсканиците или само при теб няма , или само ти не ги виждаш :cyclops: :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 22:34 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Ти се смей, ама Piratpartiet има 2 депутати в Европарламента, ако не ме лъже паметта. :P
А аз като гледам, унито изобщо не го ремонтират яко...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 22:41 
В началото бе словото

Norwegian Wood написа:
Ти се смей, ама Piratpartiet има 2 депутати в европарламента, ако не ме лъже паметта. :P

То това му е и скандалното, в ЕС сме представени от партия на име ПАРТИЯ НА ПИРАТИТЕ :) :) :) Хипер аборигенско :shock: Ама това е друга тема... да не се отплесваме :)

Norwegian Wood написа:
А аз като гледам, унито изобщо не го ремонтират яко...

Ами сигурно зависи къде си :| Аз съм в БФ и действа, цялата дограма смениха, сега дори се говори, че и асансьор ще ни пускат. Като мебел е малко куцо ама... :) И на малко се радвам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2009, 22:43 
Rambozo the clown
Аватар

Бе с охрана трима пенсионери ако ще и летищни скенери да сложат - кел файда. Не виждам какво ви пречат толкова камерите, стига да не правите глупости. А ако не искате камери,щото правите глупости - кой му пука дали ви харесват. Тва с картите вече е пресилено обаче. СУ не е секретна ракетна база с различни степени за сигурност. Ако искам да влезна вътре да си купя (примерно) кандидатстудентски справочник, от какъв зор ще ме записват и ще ми взимат личната карта? Тва са некви паранои вече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 07:29 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
hazart написа:
Няма да отида защото нямам сили сам да се разправям с 10 глупака от сдружение, 15 члена на партията на (!!!ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ ->>>>> ПИРАТИТЕЕЕЕ :) :) :)

Като нямаш сила да се разправяш, затвори си устата най-сетне. Не чете мненията на хората, "не му се разправя" с тях, ама пуска мнение след мнение - иди го разбери. :lol:

hazart написа:
Добре прав си не ти зачетох много мнението, но това е защото ми се стори, че е скандално тъпо и необосновано :? Съжалявам ама.... си е така (според мен де).

Не можеш да знаеш дали едно мнение е скандално тъпо и необосновано, без да си го прочел. Между другото, аз съм момиче, ама ти и това не си разбрал. :rofl:s Както и да е, сам доказа, че няма смисъл човек да спори с тебе. То се спори с адекватни събеседници принципно. Такива има бол тук, ама ти не се класираш с тия си изцепки.

hazart написа:
Иначе да си призная има си и добра защита на тезиса против камерите -> пари на вятъра (наистина има мн по-важни неща, но като гледам УНИТО яко го ремонтират ЕВАЛАТА!) А относно драсканиците или само при теб няма , или само ти не ги виждаш :cyclops: :) :) :)

Това за потрошените пари и аз съм го писала вече, а относно драсканиците :arrow: ела във ФЖМК и сам се увери като не вярваш.
О, забравих :arrow: нямаш сили да се разправяш с глупави журналисти, ПР-и и книгоиздатели, дето и стените не си цапат. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 07:55 
Да живей словото
Аватар

Шепот, не съм сигурна дали усещаш, че някои от нещата, които пишеш са пълни абсурдизми. Защо да е тъпо да си дадеш личната карта, ако искаш да посетиш лекция, да си купиш справочник и тн. Какво ви пречи бе хора?! Психически ли ще ви натоварва тази дейнсот, физически ли?! Как?! Какво ще ви коства да кажете: " Аз искам да отида да посетя лекция Х" или пък "Аз искам да отида да си купя кандидатстудентски справочник". А пък "аргументът" ти, че си против режима с картите, защото е цитирам: "тъпо" е просто железен. Малко е глупаво студенти, големи хора, да твърдят, че са против каквото и да било, защото е "тъпо". Извинявам се, но това е подходящо оправдание за децата до 10 годишна възраст, иначе е "тъпо" :lol:
Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност. Защото какъвто и да е портиерът той няма да допусне клошар да влезе в унито. Ето затова не е лошо, че ще има магнитни карти.
hazart е прав. Камерите и магнитните карти само биха помогнали за подобряване на реда, те няма да попречат на никого за нищо.
Вие просто сте си наумили, че идеята не е добра, без да имате реални аргументи в защита на каузата си. Така беше и когато в училище се слагаха камери. Всички бяха против, но защо, никой не знае. В крайна сметка камерите не навредиха на никого, всички оцеляхме :lol: Предполагам, че и випуските след нас ще оцелеят. :lol:
В заключение само искам да кажа, че ако някой мисли, че камерите и картите биха предотвратили атентати, биха спредли психопати убийци, то той е в жестока заблуда. Те не могат да предотвратят това, това не е магическа супер защита, с която да се предотврати всеки вид нередност. Но това е начин за подобряване реда в унито и просто не виждам на вас какъв ви е проблема.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 08:57 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Камерите нямат абсолютно никаква полза. В моето даскало сложиха преди 1 година и нищо. Сложени са в коридора, с много лошо качество са, разглеждат се на запис от директорката(или поне така ни разправят) и можеш да се сбиеш в стаята и никой нема да разбере. А дори да го направиш в коридора, камерата не може да разпознае лицето ти, а трябва да те търсят по дрехите. Според мен, абсолютно никаква промяна с тия камери, само дето пари се дават. Колкото до магнитните карти, може. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 09:21 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
deichevster написа:
Тва с картите вече е пресилено обаче. СУ не е секретна ракетна база с различни степени за сигурност. Ако искам да влезна вътре да си купя (примерно) кандидатстудентски справочник, от какъв зор ще ме записват и ще ми взимат личната карта?

Ти не си ли го купи вече? И да не си - едва ли го продават.

Иначе съм за да има карти, ама не от тия като на общежитията. :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft: :pukeleft:
Да са подобни на тия на Манията или Била-та - с баркод.

Също е хубаво да се трупат и бонус точки при всяко влизане в Университета, които да ги размениш за... за... чадъри, хавлии и топки. Понеже лятото свърши - шал, шапка, ръкавици, ски.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 10:07 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
iliyana_blg написа:
Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност.

Мислиш ли?
По същия начин, по който портиерите могат да пускат клошарите сега, ще могат да ги пускат и когато има магнитни карти.

Да си ги купуват и картите, и камерите... Софийският и без това има такъв абсурдно голям бюджет, че май не му пука много-много къде си троши парите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 11:24 
В началото бе словото

:) Боже всъщност колко безсмислено е да се говори на тази тема :) Няма никакъв шанс да се стигне до консенсус между страните :king: затова казвам АЗ САМ ПРАВ! :geek: :) Шегувам се вече! Надявам се да не останат обидени, защото и без това застрашените от видеонаблюдение станаха много :MULITRI_02:

Ето нова тема да психясвате http://dnes.dir.bg/2009/09/11/news5055188.html :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 12:18 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
hazart написа:

Тия неща отдавна бяха ясни, че ще ги въведат.

А колко фирми ще се набацат с пари от услуги свързани с попълване и придвижване на документите в РДВР-та, РПУ-та и КАТ
Като въвеждаха сегашните документи за самоличност беше пълна лудница :cyclopsani: :cyclopsani: :cyclopsani: :cyclopsani:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2009, 12:30 
В началото бе словото

Дам печеливша ниша си е. Но така и така сегашните паспорти са валидни до изтичането им, тоест така и така в един момент се появява необходимостта да се извади нов :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2009, 14:32 
PIOUS GORGON
Аватар

Камери в ректората вече има - малки кръгли заксове.
И?! Ако противопоставяме мизерията на сигурността,
аз съм за да се реши първият проблем, който е много
по-остър, грозен и със сигурност решаването му ще
донесе повече положителни рекации, за разлика от
камерите в коридора. Не съм против, никак не съм, но
това е олицетворение на "на гол тумбак чифте пищови".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2009, 16:37 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Хора, какво стана с тоя протест? Състоя ли се? И, колеги, моля ви се, ама наистина ви моля, МИСЛЕТЕ преди да критикувате нещо. Случайно отворих преди малко фейсбук простотията в групата против камерите. Чета абслютни глупости. Преди да дава мнение, човек се ИНФОРМИРА. иначе става за смях....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2009, 18:39 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Преди малко гледах на НоваТВ репортаж. Ми кво да ви кажа, писах го в друга тема на същата тематика. Липсва ни обединеност и вслушване в гледната точка на другия. Аз съм ЗА камерите и ЗА картите за достъп, но съм ПРОТИВ събирането на биометрични данни и ПРОТИВ торентите (принципно, но също ги ползвам - причините са ясни за всички). Идеите, за които някои колеги се "борят" са криворазбрани. Поне по мое мнение. Има толкова много по-важни неща, за които да се борим. Примерно за по-добра администрация, за осигуряване на работа на студентите, за ремонти в общежитията, за интернет в СУ и околностите му, сигурност на студентите, кредитирането и още, и още. Пък някои колеги се хванаха да плачат, че са им нарушени права някакви. Батбаян разби тезата им с конституцията, аз пък се опитах да им кажа, че за всеки проблем си има решение. Ами не приемате, колеги и това е!

Като имате сили и желание, "борете" се за "правата" си. Само не пропускайте ето този член от Конституцията:

Цитат:
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Така че внимавайте какви протести правите, както и доколко се палите по форуми. И моля ви, не представяйте вашето мнение като такова на мнозинството. Правете каквито си искате партии, но помнете, че член 6, алинея 2 от правилника на СУ гласи:

Цитат:
В сградите на Университета и прилежащите им територии не може да се извършват политическа, партийна или религиозна дейност.

Е, накратко мнението ми е: борете се за нещо смислено, което наистина е във вреда или поне не е в полза на студентите. Сигурността обаче е била и винаги ще бъде само в полза на студентите. А партията си я дръжте по-далеч...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 149 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Следваща