Шепот, не съм сигурна дали усещаш, че някои от нещата, които пишеш са пълни абсурдизми. Защо да е тъпо да си дадеш личната карта, ако искаш да посетиш лекция, да си купиш справочник и тн. Какво ви пречи бе хора?! Психически ли ще ви натоварва тази дейнсот, физически ли?! Как?! Какво ще ви коства да кажете: " Аз искам да отида да посетя лекция Х" или пък "Аз искам да отида да си купя кандидатстудентски справочник". А пък "аргументът" ти, че си против режима с картите, защото е цитирам: "тъпо" е просто железен. Малко е глупаво студенти, големи хора, да твърдят, че са против каквото и да било, защото е "тъпо". Извинявам се, но това е подходящо оправдание за децата до 10 годишна възраст, иначе е "тъпо"
Освен това - за клошарите. Да, камерите няма да ги спрат, но пък магнитните карти, със сигурност. Защото какъвто и да е портиерът той няма да допусне клошар да влезе в унито. Ето затова не е лошо, че ще има магнитни карти.
hazart е прав. Камерите и магнитните карти само биха помогнали за подобряване на реда, те няма да попречат на никого за нищо.
Вие просто сте си наумили, че идеята не е добра, без да имате реални аргументи в защита на каузата си. Така беше и когато в училище се слагаха камери. Всички бяха против, но защо, никой не знае. В крайна сметка камерите не навредиха на никого, всички оцеляхме

Предполагам, че и випуските след нас ще оцелеят.
В заключение само искам да кажа, че ако някой мисли, че камерите и картите биха предотвратили атентати, биха спредли психопати убийци, то той е в жестока заблуда. Те не могат да предотвратят това, това не е магическа супер защита, с която да се предотврати всеки вид нередност. Но това е начин за подобряване реда в унито и просто не виждам на вас какъв ви е проблема.