Дата и час: 19 Яну 2026, 22:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сложен административен казус -хем бакалавър ,хем магистър ..
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 16:49 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Такаааа не знам дали му е тук точно мястото ,но просто искам да споделя поредната си административна неволя в нашето любимо и любящо висше учебно заведение СУ"Св.Климент Охридски".
Та направо на темата -отивам аз днес тихо и кротко по реда ,плащайки си такса от 30 лв. за изпит да си подам документи за магистратура във ФФ .И до някое време нещата вървят учудващо гладко и безпроблемно-паричният салон е почти празен(о чудо няма километър опашки и чичка портиер дето го играе регулировчик).Плащам си 30 лв.за изпит ,че даже успявам и да си платя таксата за 2 специалност културология...,отивам после на 3 етаж ,южно крило при лелките в стаята за подаване на документи..,попълвам си прилежно молбята,имам си пълен комплект документи и почти вече се виждам легитимен кандидат -магистър и....хопа една от старшите казва -"Ама момиче ти нямаш право да кандидатствш за държавна субсидия"-и аз така :o Цялата драма е ,че тази година завърших ПР в СУ като междувременно следвам и 2 специалнот Културоология във ФФ(приета съм си редовно ,по успех и регламент след 2 курс и си плащам пълна такса като новоприет студент ,почвам си от 1 курс и си карам и 4те години).И видиш ли как съм искала аз дапрецакам СУ и държавата даги мина да ми плащат 2 пъти субсидия понеже едновременно съм бакалавър(дай Боже и магистър ) :scratch: Мисля си аз -е как така до сега съвсем законно съм ги следвала с държавна субсидия тея двете пак в СУ :?: Загадка...След половин час разправии и тълкуване на правилника ме пращам долу в отдел Учебен в 227 там да видят моя "тежък случай" :lol: Женицата там ми вика" Няма такова нещо имаш си право да кандидатстваш ,а дали ще те приемат друг въпрос ,но за всеки случай иди питай в Учебен отдел да не се окаже после след изпит и класиране ,да не можеш да се запишеш...."Айде занесох се и там и почти ми се изсмяха на глупавата драма с думите -Че какъв ти е проблема пък на тебе.... :shock: Айде пак на третия етаж ,южно крило при "експертката".Брадясах от чакане ( а съм жена смятайте )и тя идва жената и ме пита ама вие пак ли идвате ....какво стана долу ?И аз и обяснявам -ок е висичко .Тя обаче не ми повярва явно ,че съм ходила и се обади по телефона долу на колежките :roll: После след 15 минути разговор тя с неудоволствие ми прие документите като каза ,че според нея те долу не били прави и не тълкували нещата коректно....
Та равносметката е половин загубен ден в глупости и скъсани милиони нерви за едното НИЩО.Идеята на това дълго обяснение не е да Ви отегча и зтормозя ,а да предупреди такива като мене какво може да ги чака и да им кажа "В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ И СИ ТЪРСЕТЕ ПРАВАТА".Това ,което исках аз е да мина по каналния ред ,с изпит и с плащане на съответната такса -не искам привилегии и отстъпки.Имам си успеха ,имам си документите ,редовен студент съм...а те ми го....... :x Е това е ...Успех на всички кандидати -магистри и бакалаври от мен.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Сложен административен казус -хем бакалавър ,хем магистър ..
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2009, 17:07 
Легендарен флуудър

:blackeye: :blackeye: :blackeye: :blackeye:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2009, 09:04 
PIOUS GORGON
Аватар

assia, така е то, ама това, което мен ме
хвърля в оркестъра е следното, след като
имат ТЕЛЕФОНИ защо не ги ползват по
предназначение? Каква е била ползата да
ходиш и да чакаш пред още 2-3 канцеларии,
след като тази въпросна администраторка е
можела да се обади още в началото и да
изясни тежкия ти казус?! После ми се сърдят
като говоря лоши неща за СУ. :lol:

И този техен правилник !%№@%*#, защо не
си го направят толкова ясен, че да не подлежи
на свободни тълкувания, това да не е Библия бе...
Същото положение е с получаването на социална
стипендия в някои особени случаи, точно същото
ходене и обикаляне на канцеларии с велики
админки, всяка от които си тълкува талмуда както
й се харесва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2009, 13:44 
В началото бе словото

mebbeth аз вече на нищо не мога да се учудя като става дума за администрацията в СУ!!!Положението е страшно-да се чудиш да плачеш ли или да се смееш( ама като е на мой гръб на е много смешно да ти кажа).Аз още като записах втората специалност ме разиграваха с разнос да документи по разни кабинети и канцеларии ,хем се предполага ,че като съм в същия университет те вече ми имат данните и културно могат да си ги прехвърлят по между си .Ама не....карат те да ходиш да си вземеш дипломата за средно и да я представиш и в новия факултет !А аз ако съм я нямала как съм записала в СУ изобщо????Малоумници.Всичко става с мъка и зор ,вместо взаимно да си спестим разиграване и излишни усилия...
А въпросната администраторка беше категорична ,че не мога да кандидатствам за държавна субсидия и това е -и като я питаш къде точно го пише това ,тя вдига рамене и казва ,че СУ не можел да взима от държавния бюджет 2 пъти субсидия за един студент-странно как 2 години са взимали вече за мен ...ама нейсе.И понеже аз се оказах малко по-упорита и не ме сплаши нейния "авторитет" накрая се оказа ,че можело...А как се обади и с едно вдигане на слушалката провери(ама чак когато стана ясно ,че греши) не знам...На мен ми стана ужасно обидно и унизително ,че ме проверява да не я лъжа случайно все едно съм някакъв крадец и мошенник там дето иска да се вреди :?:Не само ,че не ти помага ами и ти пречи.Поне да не пречи като не иска да си свърши работата...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Връчването на дипломите за ОКС бакалавър и магистър (ФМИ)

в Студенти - общ форум

Бeтон

1

720

23 Ное 2007, 20:52

Бeтон Преглежда последните мнения