|
Нали знаете - жената таи надежда, че мъжът до нея ще се промени (след сватбата, примерно), а мъжът - че жената с него няма да се промени. И се оказва, че и двамата грешат.
Нещо такова беше. Сещам се за една реплика от "The Mirror Has Two Faces" - мисля, че и друг път съм я цитирала тук по разни поводи. Ситуацията е следната: Роуз е била влюбена години наред в Алекс, който обаче не я забелязва, защото е невзрачна учителка по литература. Мацката се взема в ръце и сама си прави complete makeover - отслабва, сменя си гардероба, прави си козметични процедури, нова прическа и става наистина страхотна мадама. Промяната беше заради друг, но това няма връзка. И, разбира се, Алекс веднага я забеляза и се опита да я вкара в леглото си. Тя му дръпна една реч - как го е искала през цялото това време и как е мислела, че не е достатъчно добра за него. Той е прекъсна и й каза, че е достатъчно добра. А тя му отговори - обаче със страхотно задоволство - че го знае, но че той не е достатъчно добър за нея. И си тръгна.
Мисълта ми е, че можете да правите компромиси, за да сте идеални за някого, но не можете да правите компромиси, за да сте идеални за всеки. Въпросът е да си поставите едни стандарти, покриването на които да ви направи идеални за самите вас. И оттам насетне да намерите човека, който ще го оцени (и, съответно, ще оцени и обикне вас - такива, каквито сте). Стига с тия идеални половинки - идеални хора няма. Нито четвъртинки, осминки или други дроби. Или става като в онова за зодиите - май за Водолеите имаше лаф: "Щом съм те измислил, бъди такъв, какъвто искам." Не става така. Просто има хора, максимално близки и подходящи за самите вас. Индивидуално. Което, реално, обезсмисля темата, защото "идеалният" за мен няма да е "идеален" за който и да е от останалите. И обратно. И така и трябва да бъде, за да може системата да работи с минимално количество трусове.
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|