@Nedyalko - дървени злобни философи никой не обича
В действителност въпросното правило и като цяло правилата в тоя университет дори самата администрация не ги е чела. Истината е, че въпросната книжка съдържа главния правилник на СУ, но:
1. Този правилник е като насока - във филологиите примерно зависи, кои са ти точно невзетите изпити, че да запишеш - тоест не може без английски ... Във ФМИ - изобщо Деканите са override-вали както си искат - и с правото си.
2. Дори хората, които отговарят за записването преди месец даваха друга информация. Защо като лично ги попиташ юли казваха друго ?
3. Декана по същия начин, по който прави всякакви решения, може да си вземе решение и 1 изпит да не може да се влачи и да го обяви в началото на сесията.
4. Тая книжка не я получи всеки студент!
И сега пример - Айде с тая книжка да ми кажеш какво правим ако имаме над 4 невзети изборни, ама сме 3ти курс, и по стечение на обстоятелствата, и 4те са предназначени за първи и втори курс. Какво правим ако се явим на изпит по изборен и ни скъсат ? Какво става ако ни скъсат на изборен и не покрием минимален брой кредити за семестъра ? Влизат ли тези изборни, които сме решили да влачим до 4ти курс за да се отпишат в успеха ? Защо няма протоколи по спорт ?
ТАКА и тъй като супер МНОГО ме ядоса - Информационната брошура, за ФМИ, която за разлика от правилника, който аз не получих - на страница 11:
Цитат:
Студент може да продължи образованието си в следващ курс, ако не е положил успешно до 2 изпита (задължителни и избираеми) от текущата или предходна години
ПС: Ей такива като тебе във ФМИ - и преподаватели и студенти - кучета ги яли. Прави се на важен - закуската си му изял все едно, а изобщо нещата които ги говори, колкото да се заяде с някой.