Дата и час: 29 Мар 2026, 14:04

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Английска филология 4
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2009, 16:01 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Сега се сетих за един въпрос :) На листчето със списъка с книги пише : In February you will start a two-semester course in the history of 19th and 20th-century English literature. The novels that we will be discussing during the first semester are: ... и списъка с книгите :P Въпросът ми е кога точно ще почнем да "дискутираме" въпросните книжки? Пише "през Февруари", обаче пише и " през първия семестър" ... всъщност кога ще ги учим??? Питам за да знам с колко време разполагам да ги прочета.. сега съм почнала Great Expectations :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2009, 16:58 
Монархо-лоялист
Аватар

Февруари започва дву-семестриален курс в който ще се изучава това,
първия семестър ( от този курс ) ще се дискутират ... :)

С други думи,
втория семестър на 1-вата година и първия семестър на 2-рата година=)

от урва на урва и от век на век!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2009, 17:06 
В началото бе словото
Аватар

Thank you :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2009, 17:43 
Монархо-лоялист
Аватар

Kein Problem :albino:

от урва на урва и от век на век!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 12:18 
В началото бе словото
Аватар

Sine Qua Non, не се обиждай на колегите, то се знае, че като не се общува лице в лице се получават недоразумения... Ако имаш желание да работиш, все ще се намери нещо и от първата година (но няма да е за добри пари в повечето случаи)- аз съм го правила, не баш от първата година - в края й започнах да работя, но вече се бях огледала, ослушала и не бях толкова стресната... Препоръчвам ти да не бързаш още от сега да търсиш, ако имаш един-два месеца ще е най-добре - виж как ще тръгнат лекциите, изчакай да излезе програмата, виж на кои лекции можеш да не ходиш и от кои можеш да отсъстваш разумно - да не ходиш редовно. Препоръчвам ти на тези, на които можеш да вземаш участие, да го правиш, за да се набиеш в очите на преподавателите и така и да отсъстваш един-два пъти, да не е фатално.
Относно за бригадата - откакто многоуважавания ни ректор забрани да се изтеглят по-рано изпити (и май имаше някакво безумие за забрана на бригадите!?), стана трудно, защото за бригада се заминава май месец - най-късно юни, и съответно си пропускаш лятната сесия. Когато се върнеш от бригада септември месец, трябва да взимаш всички изпити от лятната сесия на поправката, а и има преподаватели, които те гледат на кръв, че си отишъл на бригада и си ги лишил от присъствието си... Както и да е, ако тази година остискам следването в АФ, мисля да отида на бригада, но това е само идея и знам, че ще е трудно... Зависи колко изпита ще има на втората сесия... Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да ме питаш - нито ще те съдя, нито ще ти казвам какво да правиш, защото ти си знаеш най-добре. Стига ми да давам инфо, доколкото мога! Аз ще съм ти колежка тази година, но имам опит с параграфите 22 на СУ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 12:35 
В началото бе словото
Аватар

Ау , това с бригадите е много гадно! Тъкмо се бях нагласила да ходя и аз... може би не първото лято, но много е гадничко така ... :( А има ли вариант да прекъснеш и да си отидеш на бригадата и после да си продължиш?? Предполагам може.. но ще се загубят поне 2 години... което е безмисленоо... :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 13:05 
В началото бе словото
Аватар

Можеш да прекъсваш след първата година и ти се запазват студентските права - мисля, че за 3 години. Но ако прекъснеш първата година, без да си взела изпитите от втората сесия, трябва пак да кандидатстваш. Да, определено е по-добре да отидеш на бригада лятото след втората година, но познавам много хора, които отидоха още първата... Е, разбира се, не учеха АФ... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 13:18 
В началото бе словото

абе, в крайна сметка всичко е индивидуално. аз като бях първи курс си спомням, че имаше неколцина, които заминаха на бригада. възможно е, но както казаха и други е доста трудно, и има много независещи от вас неща. ако финансовия елемент не стои в основата на желанието ви да излезете навън (с тая финансова криза незнам как се заработва печалба от бригада :scratch: ) , препоръчвам еразъм. там поне нещата се случват една идея по-лесно и има някакво съдействие от страна на университета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 13:31 
В началото бе словото
Аватар

Уви, точно финансовият елемент стои в основата... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 15:48 
В началото бе словото
Аватар

Аз искам да попитам няма ли да излиза вече програмата? Някой може ли да ми каже предни години кога е излизала за да знам за кога да чакам :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 16:07 
В началото бе словото

на първи октомври има програма, разпространява се с любезното съдействие на Resource Centre срещу сумата от 10ст. :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 18:06 
В началото бе словото
Аватар

Мерси за информацията.. оф аз си мислех че ще има по- рано.. а от къде по- точно ще трябва да си взема програмата?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 19:02 
В началото бе словото
Аватар

Ей, ей, а къде всъщност трябва да се иде на 1ви и от колко часа? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2009, 19:29 
В началото бе словото
Аватар

ще ми се и аз да знам :alien:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2009, 01:12 
От дъжд на вятър
Аватар

silffniki написа:
Sine Qua Non, не се обиждай на колегите, то се знае, че като не се общува лице в лице се получават недоразумения... Ако имаш желание да работиш, все ще се намери нещо и от първата година (но няма да е за добри пари в повечето случаи)- аз съм го правила, не баш от първата година - в края й започнах да работя, но вече се бях огледала, ослушала и не бях толкова стресната... Препоръчвам ти да не бързаш още от сега да търсиш, ако имаш един-два месеца ще е най-добре - виж как ще тръгнат лекциите, изчакай да излезе програмата, виж на кои лекции можеш да не ходиш и от кои можеш да отсъстваш разумно - да не ходиш редовно. Препоръчвам ти на тези, на които можеш да вземаш участие, да го правиш, за да се набиеш в очите на преподавателите и така и да отсъстваш един-два пъти, да не е фатално.
Относно за бригадата - откакто многоуважавания ни ректор забрани да се изтеглят по-рано изпити (и май имаше някакво безумие за забрана на бригадите!?), стана трудно, защото за бригада се заминава май месец - най-късно юни, и съответно си пропускаш лятната сесия. Когато се върнеш от бригада септември месец, трябва да взимаш всички изпити от лятната сесия на поправката, а и има преподаватели, които те гледат на кръв, че си отишъл на бригада и си ги лишил от присъствието си... Както и да е, ако тази година остискам следването в АФ, мисля да отида на бригада, но това е само идея и знам, че ще е трудно... Зависи колко изпита ще има на втората сесия... Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да ме питаш - нито ще те съдя, нито ще ти казвам какво да правиш, защото ти си знаеш най-добре. Стига ми да давам инфо, доколкото мога! Аз ще съм ти колежка тази година, но имам опит с параграфите 22 на СУ!

Много ти благодаря за изчерпателната информация! Може би съм се засегнала малко повече отколкото трябваше, но наистина е важно за мен.... така като чета май няма да стане от първата година с тази бригада, но ще видим... още веднъж страшно благодаря за отговора ти! :D :D

You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head

Rise again little fighter
And let the world know the reason why...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Следваща