|
G_, вчера не можах да ти отговоря, но днес ми се ще да си дам пълното мнение по този въпрос и да приключа с темата. Съгласна съм и с теб и с всички, които си имат позиция и си я защитават. Тук идва и моята покана /ако може така да се нарече/ към по-трезвомислещи действия. Следователно - ти /а и всички, които стоят зад твоята теза/ се бунтуваш срещу системата, като не си плащаш за транспорта, който същестува, ти отричаш наличието на такава услуга, но е факт, че я има. Стари или нови, мръсни или чисти - това са софийските рейсове. Започнали са да ги подменят с по-нови/както искаш го разбирай, дори фактът, че са втора ръка е по-добър от този, да си се лашкаме в старите икаруси, отречи го?/. За да се подобри изцяло положението са нужни години. Не става от днес за утре да се подмени всичко, това надявам се ти е ясно. Вече смениха изоснови линиите от 1 - 14 с нови /във всяко отношение, директно от завода/ рейсове. Догодина ще се надяваме, че ще сменят и още линии. Просто трябва хем да имаш търпение /ти да не мислиш, че в държавите с "бели" хора всичко е станало изведнъж?/, хем да си редовен във всяко отношение, за да има развитие. Българинът е свикнал да смята, че го крадат. Е, как го крадат, като не дава нищо на държавата? Замисляли ли сте се? За да станем европейци първо точно този манталитет трябва да се пречупи - че ни взимат нещо, което всъщност не даваме. Един преподавател в ТУ каза на една лекция - "Ходете в чужбина, обиколете Европа, вижте как живеят европейците и като се върнете тук - живейте по същия начин". Ако това се промени, ако всеки разбере приоритетите на държавата - ще стане по-леко за всички. Но в момента на всеки му е угодно да се бунтува срещу системата и да я плюе колко е ужасна. Имаме си ново правителство, нека му покажем, че сме готови за промени, вместо да се возим гратис докато сме живи... Дано ме разбирате правилно. Не се заяждам, това си е реална оценка на начина ни на живот. За съжаление. Но аз съм намерила правилния начин за себе си, пожелавам ви да го намерите и вие, ако не сте, крайно време е да станем отново народ, защото "белите" хора отдавна са такива... Тоест трябва да се сплотим по някакъв начин и да покажем, че за нас примерно е важно градския транспорт е много важен, но това няма да стане с протести на хора, които не плащат за услугата. Напротив. Цените на билетите се вдигат не за друго, ами за това, че самата услуга да се вкарат толкова рейсове в София е скъпа, а парите за нея не се възвръщат точно заради това, че не се плаща от пътниците. И точно заради това, докато 50% от пътниците не плащат, билетите ще са 50% по-скъпи. Отречете го.
Г_, ти заради самия протест като протест ли протестираш?
_________________ ...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
|