G__ написа:
...
G__ нападките ти от каквото и да е естество трудно могат да ме притеснят. Ти може и да не държиш да ти отговарям, но аз пък държа...
Държа, защото предполагам не си на 8 и можеш да правиш разлика между мюсюлманин и турчин...защото само темите се сменят, но неразбирането ти остава същото
Затова нека уточним
понятие 1 -
Мюсюлмани -
Цитат:
Мюсюлманин е човек, който изповядва исляма. Мюсюлманите вярват, че Бог е низпослал думите си на пророка Мохамед, за да ги наизусти и запише.
Болшинството мюсюлмани по света, както и в България, са сунити. Сунитите вярват, че Мохамед е последния пророк, те следват само сунните в Светия Коран.
В България има също мюсюлмани-алевии, чието име идва от името на Али ибн Абу Талиб - близък родственик на Мохамед. Алевиите са една от сектите в исляма, близки до шиитите, които следват Али и неговите наследници. Те следват имамите като далечни наследници на Али ибн Абу Талиб. За тях Али е първият имам.
В България понякога погрешно се използва изразът мохамедани. Това означава последователи на Мохамед, но сунитите приемат това за обидно. Те следват само Божието Слово, донесено им от Пророка. Самият Мохамед е бил неграмотен.
УикипедияПонятие 2 -
Турчин Цитат:
Турците са народност от тюркската група, говореща турски език. Те са основната част от населението на Турция, като значителни турски общности има и в Западна Европа, Балканския полуостров, Кипър и други.
Тъй като правителството на Република Турция не признава значителните национални малцинства в страната, то използва определението турци за всички жители (подобно на американците в Съединените щати).
Подробен линкТи ако имаш друга дефиниция за двете с радост бих я изчел...
...та...създаването на Мюсюлмандемократичен съюз не може да предизвика някаква радост в мен...но не може и да не надъха за смъртен бой...съжалявам...може би действително не буди ама никаква емоция, жалкия опит действително противоконституционната партия ДПС да си спази предизборното обещание и да нарушава етническия мир и спокойствие...А това, че ти ставаш волна или неволна маша в ръцете именно на хората, които разпознаваш за врагове, може само да буди съжаление...
Да, ти изпълняваш сценария на ДПС, защото създаването на Мюсюлмандмеократичен съюз в село Пичковци на майка си в.... няма да направи държавата ни по-християнска или по-турска...на бас, че тая партия след седмица никой няма да си спомня името и дори...обаче всички първосигнални личности ще се почустват освободени да направят поредна простотия, която да действително да разклати етническия мир...
Тази партия не е прецедент по никой от параграфите...
1) Аргументът с Християндемократичния съюз, който изкарват братята има логика
2) Партията Евророма съществува от доста време...също на границата на конституционността
3) ДПС е партия от същия модел...
Така де, не се случва никакво кой знае какво ново нещо...ние тия явления вече си ги имаме, просто сега хората малко позабравиха турците и се съсредоточиха върху икономическите проблеми, бюджет, криза...някои простотийки на миналата власт...та защо да оставят така нещата, колегите от ДПС...защо да не сменят малко акцента на обществения поглед...земи тая нова партия.
Както виждаш...от първите в тая постове тема хората коментират конкретно партията, докато ти и още неколко единици се почустваха достатъчно възбудени за да започнат отново песни, свързани с джамиите, членството на Турция в ЕС и петвековните ни тегоби...
И наричаш моето мнение жалко ?!
Та ти говориш едно и също във всяка една тема....Джамиите, турците, Турция в ЕС....турцизирането на еди кои си райони...за които можем да говорим дни на ред, защото Ники правилно отбеляза, че живея точно в средата на центъра на ядрото им

Именно затова съм се научил да не деля хората според вярата им...и да уважавам вярата на всеки един човек... мисля, че и християнския морал, който ти така фанатично защитаваш, проповядва именно толерантност към хората с друг бог..
Очаквам вълна от мнения какъв турчин,роб,мекере,манаф,овца,подлога и предател съм, НО аз мюсюлманите ги имам за в пъти по-близки от атеистите...Турците ги имам за в пъти по-приличащи на мен от гърците... и така на татък...