Между другото по темата - в България рядко има интересни дела за отговорност на институции за претърпени вреди и голяма част от хората са с мнението и убеждението, че подонбни искове остават неуважени.Всъщност се оказва, че това не е така.Ето един пример , в който пенсионерка, охапана от бездомно улично куче, е осъдила общината на 3-я по големина град в България да я обезщети ( за неимуществени вреди) с 850 лв.
Ето още инфо:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000401Така че, преди да отхвърляте една идея за абсурдна, позовавайки се на това, че всеки трябва да се предпазва сам - (в случая с пенсионерката може би трябваше да си купи спрей против животни, да мине по др. улица и т.н.) се замислете, дали пък реално така седят нещата...
Хаха, наскоро ми се случи да се разправям с държавни чиновници в учреждение, които не знаеха закона добре и не го разбираха.Трябваше да им обяснявам 40 минути защо съм прав и какво пише в закона.Накрая просто се отказаха да спорят и отидоха да питат шефа си как да процедират.Явно им е повторил същото , което им казах и аз, защото се върнаха в стаята с поглед на някой изпуснал се в гащите.Последва едно смотолевено "Амиии да, оказва се че няма проблем...".Е да де, ама проблем определено имаше.Обаждат ми се по телефона рано сутрин, будят ме, объркват ми графика за деня и искат да се явявам да им обяснявам неща, които те сами трябва да разбират.