Дата и час: 30 Мар 2026, 07:45

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 312 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Строго конфиденциалните разговори на Етнолозите!
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2009, 17:45 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Еми....въведоха ни , а вече те ще си кажат как им се струваме :)

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2009, 08:15 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
"Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Хареса ми наистина много :) Типично в етноложки дух. Иначе верно как мина посрещането , че вече втора поредна година го изпускам... мразя да съм на работа

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2009, 10:59 
В началото бе словото
Аватар

Малък рус дзвон написа:
Хора, пишете утре като мине откриването, че ние тук малко изолираните ще изпуснем въвеждането на новия първи курс.

Криси, посрещнахме ги подобаващо, втори курс се бяха постарали :))) Пак много народ приети, все пак са по малко от вас де:))) Джени си прожектира филма за Египет. Тепавичаров разказа малко смешки:))) И после... малките постояха малко, тръгнаха си, а ние останахме да пием :)))))))))))) Както обикновено се случва, ще се навикнат и те с времето;))) Впрочем вие нали почти половината сте нанякаде, та от вашия курс малко хора имаше, добре че е Ценко да ви отсрами:)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 11:43 
В началото бе словото

Имах си аз Джени да не си покаже филма точно когато ни няма : ( и се намерило кой да ни отсрами... поне по снимките които гледах 2 курс добре са се представили с посрещането : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2009, 20:12 
The Sound of Victory
Аватар

smeshko написа:
"Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Хареса ми наистина много :) Типично в етноложки дух. Иначе верно как мина посрещането , че вече втора поредна година го изпускам... мразя да съм на работа

Ами истина е :) .

Посрещането от 2ри курс, беше на ниво :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2009, 14:31 
В началото бе словото
Аватар

Zahariev написа:
Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Аз имам по-друго мнение. Ако тр да подходим малко по-етноложки (хехехех, професионално изкривјаване) не6тата са по-сложни от това, което сматаш ти. хубаво е, че не обобшаваш, че лично 6тјах да се засегна иначе:))))) така се случи, че повечето от сазнателниа ми живот е минал в един мн малак град;))))) Ta на темата - като доидат хората от малкиа град, те приемат каултурата на големиа и оше как, само дето ја адаптират. получава се един мн интересен микс, както биха казали социолозите - хибридна култура :lol: А и техната култура променја столицата. Абе мн е интересна темата и е една от големите теми в етнологиата - проблематиката, сварзна с урбанизма и градските изследваниа е мн актуална все о6те и то не само в Бг, тук даже сме малко назад с изследваниата - етнолозите мн малко са се занимавали с това, има малка група социолози, които са работили малко повече. така че, ако се заинтригуваш по-нататак в процеса на следването си - може да излазат мн. интересни не6та и хубава тема и поле за работа :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 13:58 
В началото бе словото
Аватар

Колеги, я споделете как мислите да прекарате 8-ми декември. Организирали ли сте нещо? Къде?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 14:02 
The Sound of Victory
Аватар

drakusa написа:
Zahariev написа:
Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Аз имам по-друго мнение. Ако тр да подходим малко по-етноложки (хехехех, професионално изкривјаване) не6тата са по-сложни от това, което сматаш ти. хубаво е, че не обобшаваш, че лично 6тјах да се засегна иначе:))))) така се случи, че повечето от сазнателниа ми живот е минал в един мн малак град;))))) Ta на темата - като доидат хората от малкиа град, те приемат каултурата на големиа и оше как, само дето ја адаптират. получава се един мн интересен микс, както биха казали социолозите - хибридна култура :lol: А и техната култура променја столицата. Абе мн е интересна темата и е една от големите теми в етнологиата - проблематиката, сварзна с урбанизма и градските изследваниа е мн актуална все о6те и то не само в Бг, тук даже сме малко назад с изследваниата - етнолозите мн малко са се занимавали с това, има малка група социолози, които са работили малко повече. така че, ако се заинтригуваш по-нататак в процеса на следването си - може да излазат мн. интересни не6та и хубава тема и поле за работа :salute:

Колега, чак сега видях какво сте писал.

Погрешно сте ме разбрал ;) . Идеята е не за забравянето на традиций и т.н. , а за културата им като начин на говорене, на живот и т.н. . ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2009, 20:55 
В началото бе словото
Аватар

Ами пак си е до човек, да ти кажа, и до възпитание определено. А и аз точно за културата говоря - и като говорене, и като всекидневие:) Принципно си прав в някаква степен, но не напълно, прекалено опростенческо звучи така. Подшушни на Росен Гацин, председателя на етноложкото сдружение, да спретнете една сбирка за дебат на тази тема, би било интересно ми се струва;) Аз за съжаление следващите три месеца ще съм извън България, ама това няма значение, важното е да има някакви етноложки активности

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 11:22 
От дъжд на вятър
Аватар

някой знае ли какво е свршувачка? думата е македонска :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 18:32 
Mouvement perpétuel

Благодарил (а): 1 пъти.
Годеж? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2010, 22:11 
От дъжд на вятър
Аватар

Колеги, някой от вас има ли представа кога ще е изпита по турски или поне как протича? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 312 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21